Akutbolig.dk

Så meget bolig kan du få for en SU

Del

En ny undersøgelse viser, hvor mange kvadratmeter man kan få for en SU i hver af Danmarks 36 studiebyer. Forskellen mellem den dyreste og billigste studieby er på hele 69,1 kvadratmeter.

I morgen får de studerende at vide, hvilken uddannelse de er kommet ind på, og dermed også hvilken by, de skal studere i. Og studiebyen er ikke ligegyldig. En ny undersøgelse fra Akutbolig.dk viser nemlig, at der er store forskelle på, hvad det er for et liv man har i vente. 

I København er et studiejob ofte nødvendigt

I den billigste studieby - Lemvig -  får man hele 69,1 kvadratmeter mere for sin SU, end i landets dyreste - København. I København rækker SU’en til 34,9 kvadratmeter. Mens den i Lemvig rækker til hele 104 kvadratmeter. 

Hvad der her ikke er taget højde for, er, at de studerende også skal have plads til fornøjelser, samt andre faste udgifter, i deres budget. Det gør det derfor svært for mange af de studerende, særligt i København og omegn, at få økonomien til at hænge sammen, uden at deres SU suppleres med et studiejob eller et SU-lån - selv hvis de finder noget mindre at bo i.

I Jylland får man mere for pengene

Ser man bort fra Aarhus, er det ikke helt umuligt, at leve for en SU i Jylland. Dette kræver vel at mærke, at de studerende, i nogle af byerne, ikke er alt for kræsne, og kan indfinde sig med at leve på et mindre areal, og i en bolig af ældre dato. I Horsens og Kolding, som er de næst dyreste byer i Jylland efter Aarhus, kan man eksempelvis få 60 kvadratmeter for en SU, mens man i Sønderborg kan få 84,3 kvadratmeter.

Efterspørgslen er størst på de mindste boliger

Det er dog også værd at tage i betragtning, at efterspørgslen på de mindre lejeboliger i byerne ofte er meget stor. Ifølge direktør, Daniel Juhl, er det derfor ikke sikkert, at alle studerende er heldige nok til at få fat i en mindre bolig, selvom de gerne vil nøjes:

“Der er rift om de mindre boliger - særligt i storbyerne - hvor udbuddet slet ikke kan følge med. Derfor kan de studerende i deres jagt på en bolig inden studiestart, godt risikere at være nødsaget til at bruge det meste af deres SU på en bolig”.

Se hvor mange kvadratmeter du kan få for en SU, i Danmarks 36 studiebyer, i følgende tabel:

Antal kvadratmeter der kan fås for en SU i studiebyerne

By

Antal kvadratmeter

København

34,9

Køge

39,9

Hillerød

42,8

Aarhus

44,2

Rønne

48,8

Roskilde

49,9

Slagelse

51,0

Odense

53,5

Næstved

56,3

Horsens

60,0

Kolding

60,0

Vejle

60,8

Jelling

61,1

Silkeborg

61,4

Aalborg

61,8

Nykøbing Falster

64,6

Ikast

66,2

Kalundborg

66,4

Esbjerg

66,7

Herning

67,0

Sorø

68,4

Fredericia

68,7

Hjørring

69,8

Svendborg

70,3

Viborg

70,8

Haderslev

73,2

Randers

74,4

Holstebro

76,5

Skive

78,7

Aabenraa

80,7

Hobro

81,4

Thisted

82,5

Sønderborg

84,3

Grenaa

84,4

Nexø

91,9

Lemvig

104,0Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på kvadratmeterpriser på 10.603 lejeboliger i studiebyerne, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i løbet af seneste fire måneder. Studiebyerne, som er inkluderet i undersøgelsen, indebærer de 36 byer, hvor en eller flere videregående uddannelser er placeret. I beregningen af antal kvadratmeter på SU, er der taget udgangspunkt i en SU efter skat på 5.343 kr. per måned. Dette beløb er baseret på satsen for 2020, og tager udgangspunkt i, at det er den eneste indtægt, som den studerende har.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Akutbolig.dk

Akutbolig.dk
Akutbolig.dk
Vestergade 48H, 2.
8000 Aarhus

https://www.akutbolig.dk/

Akutbolig.dk blev lanceret i 2011 og er i dag en af landets største boligportaler for ledige lejeboliger. Akutbolig.dk er det sted, hvor danskerne går hen for at finde hjem, uanset om de søger i nord, syd, øst eller vest. På Akutbolig.dk annonceres dagligt nye ledige lejeboliger på tværs af landet fra en lang række af udlejere - både private og professionelle, store og små udlejere. 

Følg pressemeddelelser fra Akutbolig.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akutbolig.dk