Boligløse studerende har større risiko for at droppe ud
Studiestart og boligstress
Dette års øgede studieoptag er lig et endnu større pres på et i forvejen presset boligmarked i studiebyerne og udsigten til at flere studerende vil stå uden bolig ved studiestart. Noget der kan få store konsekvenser for de studerende.
Frederik opgav boligsøgningen
Netop dette kender 22-årige Frederik Skov Andersen alt til. Sidste år var han nemlig kommet ind på et studie i Odense, to timer væk fra sin bopæl nær Horsens. Selvom Frederik ihærdigt havde søgt efter en bolig, var han stadig boligløs ved studiestart. Da han i november måned endnu ikke havde fundet en bolig, opgav han og endte med at droppe ud af studiet.
“Det blev en kæmpe stressfaktor ikke at have et sted at bo, da studiet startede. På grund af den lange transporttid, og det faktum at jeg konstant skulle søge boliger, og gå til fremvisninger, blev det svært også at have tid og energi til at engagere sig i både det faglige og sociale på studiet” fortæller Frederik.
Flere med en usikker boligsituation dropper ud
Frederik er ikke alene om at droppe ud. Ifølge en analyse fra EVA, øger en lang rejsetid til studiet, og en usikker boligsituation, nemlig frafald fra studiet - og med god grund:
“En tryg base i form af et hjem, er af stor betydning for ens generelle trivsel. Når nye studerende står uden hjem, kan det nemt blive en stressfaktor, fordi de i forvejen skal forholde sig til en ny by, et nyt studie og nye mennesker”, siger chefpsykolog Bjørn Danielsen, med speciale i stress.
Hos boligportalen Akutbolig.dk, frygter de da også, at flere i år vil ende som Frederik: “I vores kundeserviceafdeling har vi haft et stigende antal henvendelser fra frustrerede studerende, såvel som deres forældre. Desværre er det eneste råd, vi kan give dem, at de fortsætter med at klø på, og søger så bredt som muligt. Det kan bl.a. være en god ide finde sammen med andre kommende studerende, og søge en lejlighed sammen” fortæller Daniel Juhl, direktør for Akutbolig.dk.
Frederiks studieliv fortsætter i Aarhus
Historien om Frederik ender heldigvis godt. Efter Frederik droppede ud og presset på boligmarkedet var stilnet af, søgte Frederik påny bolig og job i Aarhus og fandt begge dele. I år søgte han kun ind på uddannelser i Aarhus - og blev optaget på den ene af dem. I år begynder han derfor studiet i Aarhus med meget mere ro i maven:
“Det er en lettelse, at jeg har styr på både bolig og studiejob. Nu har jeg endelig tid til at fokusere ordentligt på studiet, og lære mine nye studiekammerater godt at kende. Det var noget, som jeg blev nødt til at nedprioritere sidste år, hvor jeg hele tiden skulle tænke på, hvornår det næste tog gik, så jeg ikke kom for sent hjem - jeg skulle jo tidligt op igen morgenen efter”.
Nøgleord
Kontakter
Daniel JuhlAdm. direktør, Akutbolig.dk
Tlf:+ 45 22 68 22 48daniel@kodyl.comSine Nøjsen DamgaardKommunikationsansvarlig, Akutbolig.dk
Tlf:+ 45 42 30 84 70sine@kodyl.comNanna FrederiksenPR-ansvarlig, Akutbolig.dk
Tlf:+ 45 42 54 84 00nanna@kodyl.comBilleder
Links
Information om Akutbolig.dk
Akutbolig.dk blev lanceret i 2011 og er i dag en af landets største boligportaler for ledige lejeboliger. Akutbolig.dk er det sted, hvor danskerne går hen for at finde hjem, uanset om de søger i nord, syd, øst eller vest. På Akutbolig.dk annonceres dagligt nye ledige lejeboliger på tværs af landet fra en lang række af udlejere - både private og professionelle, store og små udlejere.
Følg pressemeddelelser fra Akutbolig.dk
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Akutbolig.dk
Coronas påvirkning på lejeboligmarkedet: Det har sjældent været nemmere at få en bolig som studerende23.9.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens lejeboligmarked har sjældent været bedre. Årsagerne til dette er flere, men corona situationen spiller muligvis en rolle.
Louise sparede over 45.000 kroner på at pendle til studiet i Aarhus3.8.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det behøver ikke at være dyrt og besværligt at finde en bolig inden studiestart, hvis man gør som Louise. Louise har sparet mere end 45.000 kr. i husleje ved at bosætte sig i Horsens og pendle til Aarhus.
Så meget bolig kan du få for en SU27.7.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse viser, hvor mange kvadratmeter man kan få for en SU i hver af Danmarks 36 studiebyer. Forskellen mellem den dyreste og billigste studieby er på hele 69,1 kvadratmeter.
Dårligt nyt til kommende studerende: Der er langt mellem de studievenlige boliger22.7.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den 28. juli får de unge at vide, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse eller ej. Boligjagten for de kommende studerende ser dog ikke ud til at blive en dans på roser. En ny undersøgelse viser nemlig, at udbuddet af de mest efterspurgte boliger, har afviget med hele 45% i 2020.
Coronakrise: Hotel afhjælper københavnsk boligmangel22.4.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mens hotellerne fortsat venter på en hjælpepakke, så har hotellet Sleepcph måske fundet en løsning. De er nemlig begyndt at leje hotelværelser ud på månedbasis og afhjælper dermed den københavnske boligmangel.