Akutbolig.dk

Coronakrise: Hotel afhjælper københavnsk boligmangel

Del
Mens hotellerne fortsat venter på en hjælpepakke, så har hotellet Sleepcph måske fundet en løsning. De er nemlig begyndt at leje hotelværelser ud på månedbasis og afhjælper dermed den københavnske boligmangel.

Hotel-, restaurant- og turisterhvervet er hårdt ramt af coronakrisen. Fremtiden er endnu uvis, og det betyder, at bookinger af møder, konferencer og ophold på landets hoteller nu aflyses langt ind i efteråret. Det har fået ejerne af det københavnske hotel "Sleepcph" til at tænke ud af boksen. I stedet for at lade hotellet stå tomt på ubestemt tid, afhjælper de boligmanglen i København og udlejer hotelværelserne på månedlig basis, indtil turisterne kommer tilbage. 

Priser, der er til at forstå

Prisen for et enkeltværelse er 5.000 kroner om måneden og starter ved 6.000 kr. for et dobbeltværelse. Med disse priser dækker hotellet et stort hul i markedet. Tag over hovedet i den prisklasse er en stor mangelvare i København. Værelserne er også eftertragtede. På blot 1,5 uge er 10 værelser allerede blevet lejet ud til boligsøgende, som mangler et midlertidigt sted at bo. Værelserne kan bookes ned til én måned ad gangen. 

Boligportal til hotellerne: Gør som Sleepcph 

Hos Akutbolig.dk er de begejstrerede for idéen om at udleje hotelværelser på månedbasis, indtil turisterne vender tilbage. Administrerende Direktør for Akutbolig.dk, Daniel Juhl, håber, at andre hoteller vil følge trop: 

Der er ingen tvivl om, at hotelbranchen lider et stort økonomisk tab lige nu, og at det er håndøre, der er at hente på et tiltag som dette, sammenlignet med den normale indtjening. Men det kan være en måde at holde sig oven vande. Og efterspørgslen er der. Det er der ingen tvivl om. Særligt i de større byer. Boliger i et fornuftigt prisleje - også midlertidige løsninger er kærkomne blandt vores boligsøgende” 

Ikke kun for studerende 

Da Christian Eriksen, direktør for hotelgruppen “Copenhagen Hospitality Group”, der driver en række hoteller i Aarhus og København, fik idéen, var det primært studerende, som han betragtede som målgruppen. Sleepcph har, ifølge Christian Eriksen, nemlig gode faciliteter for studerende, som gør det til et godt sted at være i længere perioder. Men det er ikke kun studerende, som har henvendt sig: 

Det er folk i alle aldre som af forskellige årsager enten har brug for et midlertidigt sted at bo eller ønsker at bo her, indtil det lykkedes dem at finde fast bolig.

Hvor lang tid man kan booke værelser på Sleepcph på månedbasis er endnu uvist:

Vi fortsætter indtil turisterne kommer igen. Om de gør det, lige når grænserne åbner eller senere er uvist. Så det må tiden vise” udtaler Christian Eriksen.

Copenhagen Hospitality Group overvejer lige nu at udleje værelser på det Aarhusianske hotel “Carmel” på samme måde. 

Det skal du være opmærksom ved langtidsleje af hotelværelser:


Da der er tale om hoteldrift, betyder det at:

  • Man kan ikke være CPR-registreret hotellets adresse og man kan således ikke modtage boligstøtte eller udeboende SU, når man bor der.
     
  • Lejelovens regler gælder ikke for hotelværelser. Det betyder eksempelvis, at der ikke er et opsigelsesvarsel. Man er således kun sikret at have værelset i dét antal måneder, som man kan booke værelset frem i tiden.  

Kilde: Akutbolig.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Akutbolig.dk

Akutbolig.dk
Akutbolig.dk
Vestergade 48H, 2.
8000 Aarhus

https://www.akutbolig.dk/

Akutbolig.dk blev lanceret i 2011 og er i dag en af landets største boligportaler for ledige lejeboliger. Akutbolig.dk er det sted, hvor danskerne går hen for at finde hjem, uanset om de søger i nord, syd, øst eller vest. På Akutbolig.dk annonceres dagligt nye ledige lejeboliger på tværs af landet fra en lang række af udlejere - både private og professionelle, store og små udlejere. 

Følg pressemeddelelser fra Akutbolig.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akutbolig.dk