Lolland Kommune

Rusmiddelcentret åbner satellit i Rødby

Del

Snart bliver Lolland Kommunes Rusmiddelcenter udvidet med en satellit i Rødby, der skal gøre det nemmere for lokale borgere med rusmiddelproblematikker at få hjælp. Etableringen af det nye behandlingstilbud er en del af Social- og Arbejdsmarkedsudvalgets ønske om at styrke rusmiddelindsatsen i kommunen.

Afstanden til et behandlingstilbud har stor betydning for, om borgere med rusmiddelproblematikker gør brug af tilbuddet. Det betyder, at Rusmiddelcentret i Nakskov har kontakt til mange borgere fra Nakskovområdet, mens det kun er ganske få fra Rødby og omegn, der kommer på centret. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget har derfor vedtaget, at Rusmiddelcentret skal udvides med en satellit i Rødby.

”Satellitten i Rødby vil gøre det nemmere for lokale borgere med rusmiddelproblematikker at få den behandling, de har brug for. Hidtil har de været nødt til at tage helt til Rusmiddelcentret i Nakskov, og transporten kan uden tvivl være en forhindring for at opsøge tilbuddet i første omgang. Med et lokalt tilgængeligt tilbud håber og tror vi på, at flere fra området vil tage imod den hjælp, vi kan give dem. Det har vi positive erfaringer med. For eksempel førte det til en stor tilgang af borgere, da der i 2013 blev etableret en satellit af Alkoholbehandling i Maribo,” siger formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Vibeke Grave.

Hun fortæller videre, at rusmiddelområdet generelt er højt prioriteret af Social- og Arbejdsmarkedsudvalget:

”I den forløbne byrådsperiode har vi i udvalget haft fokus på at styrke den forebyggende rusmiddelindsats som en del af kommunens social- og arbejdsmarkedspolitik. I budget 2018 blev der således afsat yderligere en million til rusmiddelindsatserne, og foruden en ny rusmiddelsatellit er der givet midler til at fortsætte det nye tiltag med familieorienteret alkoholbehandling.”

Om satellitten i Rødby

Rusmiddelcentrets satellit i Rødby får adresse på Engvej 2, og tilbuddet forventes at kunne åbne i midten af august.

Der bliver tilknyttet to erfarne rusmiddelkonsulenter, som kan tilbyde den sociale del af behandlingen gennem gruppebehandling eller individuelle samtaler. Der vil også være tilbud om akupunkturbehandling og samtaler til pårørende. Borgere, som har brug for en læge eller at få udleveret medicin, skal dog fortsat tage til Sundhedscentret i Nakskov eller på apoteket.

Alle borgere med rusmiddelproblemer og pårørende kan henvende sig direkte til satellitten i Rødby mandag - torsdag fra 9.00 til 16.00 og fredag fra 9.00 til 13.00. Når åbningsdagen nærmer sig, vil der blive lagt et direkte telefonnummer på Lolland Kommunes hjemmeside under afsnittet om Rusmiddelcenter Lolland.

Nøgleord

Kontakter

Vibeke GraveFormand

Formand for Social- og
Arbejdsmarkeds-
udvalget

Tlf:25 12 00 04

Anika QuistTeamlederRusmiddelcenter Lolland

Tlf:29 38 71 94

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum