Furesø Kommune

Rullemekka på Flyvestationen rykker tættere på

Del

Byrådet i Furesø har givet grønt lys. Nu kan arbejdet begynde med at skaffe midler til millionprojektet Flyvestationen på hjul, der skal komme rulleskøjteløbere, skatere og fritidsfolk i øvrigt til glæde

Projekt Flyvestationen på hjul kan nu for alvor rulle i gang. Foto: Lars Maagaard.
Projekt Flyvestationen på hjul kan nu for alvor rulle i gang. Foto: Lars Maagaard.

En 200 meter lang, oval speedskatebane. En skatepark og en opgradering af Flyvestationens såkaldte pilothotel med café- og klubfaciliteter, omklædning og opbevaring. Det er punkterne øverst på ønskesedlen for foreningerne bag fondsansøgningen om ’Flyvestationen på hjul’. Et rulle- og skatermekka, der nu er rykket et skridt nærmere virkeliggørelsen, efter at Furesø Byråd har givet sin opbakning til projektet.

Opbakningen betyder, at fondsansøgningen nu kan gå afsted til én eller flere fonde, der støtter udendørs og aktivitetsskabende, rekreative anlæg.

”Jeg håber virkelig, at det lykkes. Det vil være et fantastisk løft til kommunen og aktivitetsniveauet for udendørs sports- og motionsaktiviteter på hjul blandt alle aldersgrupper. Det vil styrke foreningslivet og gadesporten, ” siger Tine Hessner (B), formand for Kultur, fritids- og idrætsudvalget,

”Det er et stort projekt med langsigtede visioner for aktiviteter på hjul. Rigtig mange oplever netop, at Flyvestationen bedst opleves på cykel eller de små hjul af den ene eller anden art, og nu får endnu flere muligheder for at opleve stedets fantastiske værdier,” siger Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalget for Natur, miljø og grøn omstilling.

Gadeidræt er for alle

Furesø Kommune har i samarbejde med foreningerne Rulnord og Furesø Skatepark længe arbejdet på projektet om at gøre Flyvestationen til et område for aktiviteter på hjul.

”Der findes ikke noget magen til Flyvestationen set med vores øjne. Det vil være vidunderligt at få anlagt den ovale bane og kunne træne, for dette kan blive et helt unikt anlæg i Nordeuropa, som vil tiltrække mange løbere,” siger Lotte M. Petersen fra foreningen Rulnord.

Rasmus Bogø, formand for foreningen Furesø Skatepark er ligeledes begejstret over, at der nu er fremdrift i projektet.

"Det særlige ved gadeidræt som skateboard, løbehjul og rulleskøjter er, at det opstår og dyrkes selvorganiseret. Gadeidræt er kendetegnet ved en høj grad af kreativitet, innovation og gør-det-selv mentalitet blandt udøverne. Derfor bliver Furesø Skatepark et mødested, hvor en meget bred gruppe af brugere i alle aldre får mulighed for at mødes i et fælles og åbent aktivitetsrum, hvor de selv skaber den kultur, de ønsker at være en del af. Det bliver vildt spændende også at se en ny gruppe brugere – især børn og unge – tage Flyvestationen til sig i de kommende år,” siger han.

Også fra det lokale bofællesskab Mageløse, der ligger umiddelbart ved siden af projektområdet på Flyvestationen, er der opbakning til projektet, fortæller Claus Davidsen fra bofællesskabet.

”Vi er super begejstrede for projektet. Flyvestationen inviterer til udendørs aktiviteter med sin horisont hele vejen rundt. At kunne cykle og rulle på de fantastiske anlæg, som projektet Flyvestationen på hjul omfatter, vil kun gøre, at vi alle vil værdsætte livet udendørs endnu højere, ” siger han.

Nøgleord

Kontakter

Tine Hessner, (B) formand for Udvalget for Kultur, Fritid og Idræt, tlf. 4119 6041
Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalget for Miljø, natur og grøn omstilling, tlf. 7216 5660
Lotte M. Petersen, formand for foreningen Rulnord, tlf 29728067
Rasmus Bogø, formand for foreningen Furesø Skatepark. tlf. 29483820
Claus Davidsen, beboer i Bofællesskabet Mageløse, cmd@nordiq-group.dk

Billeder

Projekt Flyvestationen på hjul kan nu for alvor rulle i gang. Foto: Lars Maagaard.
Projekt Flyvestationen på hjul kan nu for alvor rulle i gang. Foto: Lars Maagaard.
Download
Foto: Lars Maagaard
Foto: Lars Maagaard
Download
Foto: Lars Maagard
Foto: Lars Maagard
Download
Foto: Lars Maagaard
Foto: Lars Maagaard
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum