Dansk Byggeri

Rødovre er Danmarks mindst erhvervsvenlige kommune

Del

København og Ballerup har skruet gevaldigt op for erhvervsvenligheden, mens Rødovre for anden gang får titlen som Danmarks mindst erhvervsvenlige kommune. I Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed er også Glostrup, Albertslund, Ishøj, Tårnby, Hvidovre og Dragør blandt de ti mindst erhvervsvenlige kommuner i Danmark.

I Rødovre betaler virksomhederne den maksimale særlige virksomhedsskat kaldet dækningsafgiften, prisen for at få sagsbehandlet en byggetilladelse er en af landets højeste, og der holdes sjældent dialogmøder med det lokale erhvervsliv. Det er nogle af årsagerne til, at Rødovre i år er Danmarks mindst erhvervsvenlige kommune. Også i 2015 blev Rødovre kåret som landets mindst erhvervsvenlige.

Det viser Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets 98 kommuner, som vurderer kommunerne ud fra 23 forskellige parametre og nøgletal som fx ventetiden på en byggetilladelse, åbningstiden på genbrugspladserne og størrelsen på gebyrer og skatter.

Her ligger 15 ud af 17 hovedstadskommuner blandt den mindst erhvervsvenlige halvdel af landets kommuner. Glostrup, Albertslund, Ishøj, Tårnby, Hvidovre og Dragør ligger endda i bunden blandt landets ti mindst erhvervsvenlige kommuner.

- Det er ærgerligt, at næsten alle kommunerne i hovedstadsområdet år efter år er blandt de mindst erhvervsvenlige. Jeg ville ønske, at de havde større ambitioner. Derfor bliver jeg også ekstra glad, når jeg ser, at både Ballerup og København har taget nogle gevaldige spring op af listen og i den grad arbejdet for at blive mere erhvervsvenlige. Det er virkelig godt gået, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, Mads Raaschou.

Ballerup er på plads nummer 14 ud af 98 kommuner en af landets bedste til erhvervsvenlighed og den mest erhvervsvenlige kommune i hovedstadsområdet skarpt efterfulgt af Vallensbæk på plads nummer 23. Også København har arbejdet på at blive mere erhvervsvenlig. Hovedstaden er sprunget 34 pladser frem og ligger nu på plads nummer 52.

- Uanset om man bor i vækstens centrum i hovedstadsområdet eller på den jyske hede, så bør ambitionen være at give virksomhederne mest mulig medvind, så de kan skabe arbejdspladser og vækst til lokalområdet. Men her lukrerer mange af hovedstadskommunerne på deres beliggenhed, og det betyder i praksis, at de ikke gør særlig meget for at gøre det nemt at drive virksomhed, siger Mads Raaschou.

Billund er Danmarks bedste til erhvervsvenlighed, mens Rødovre er den dårligste.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, Mads Raaschou, telefon 28 44 00 88
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Hovedstaden, Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Lejere i 4.400 nordsjællandske almene boliger får besøg af håndværkeren2.6.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Der er godt nyt til lejerne i almene lejligheder og rækkehuse i de nordsjællandske kommuner. Mere end 4.400 almene boliger i Nordsjælland vil blive renoveret inden for de næste par år, viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Rudersdal, Furesø og Frederikssund er topscorere. Her kan lejere i hhv. 959, 684 og 602 almene boliger se frem til, at deres hjem bliver forbedret.

Investeringer i veje kan redde arbejdspladser og forbedre infrastrukturen29.5.2020 07:11:41 CESTPressemeddelelse

Statens og kommunernes investeringer i veje og broer er på fem år faldet med 29 procent, viser en ny analyse. Derfor er det ifølge Dansk Infrastruktur positivt, at kommunerne nu har mulighed for at fremrykke anlægsinvesteringer for 2,5 mia. kr. Det kan redde arbejdspladser under coronakrisen og samtidig forbedre infrastrukturen. Men der er brug for flere investeringer i årene fremover, lyder vurderingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum