ROBOTBRAG 2023: Danske virksomheder skal tilbage i robotførerfeltet
Danske virksomheder skal tilbage i robotførerfeltet efter et par år, hvor andre lande er begyndt at kravle over de rød-hvide på robotranglisterne. Teknologisk Institut og DIRA inviterer derfor danske virksomheder til at besøge ROBOTBRAG den 3. og 4. maj 2023 og lade sig inspirere til igen at blive frontløbere, som skubber til grænsen for, hvad der kan automatiseres.

Rettelse, pr. 26/9 2023: Vinklen på denne pressemeddelelse er trukket tilbage. Baggrunden er at den IFR-statistik, som Danmarks plads ude af top ti er baseret på, nu er blevet opjusteret af International Federation of Robots, IFR.
Læs mere her: https://dira.dk/nyheder/stor-stigning-i-antallet-af-robotter-i-danmark/
Fortællingen om, at danske virksomheder er blandt verdens førende, når det kommer til at benytte sig af robotter, trues i disse år. Lande, vi normalt sammenligner os med, automatiserer i højere hast end i Danmark, og i år røg Danmark ifølge statistikken ud af top ti-listen for antallet afrobotter pr. medarbejder på verdensplan.
Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk (DIRA) understreger, at det skal der rettes op på for at Danmark kan forblive konkurrencedygtige, fastholde arbejdspladser og skabe værdi for samfundet.
Et af midlerne for danske virksomheder er et inspirerende kig på både fremtidens og nutidens produktions- og robotteknologi. Det kan man få til det årlige ROBOTBRAG 2023 i Forskerparken i Odense den 3.-4. maj.
- Danske virksomheder er nødt til at gå op i gear, hvis vi også i fremtiden skal kunne konkurrere med udlandet – og ikke mindst løse de komplekse udfordringer, vores samfund står overfor. Det kræver nysgerrighed og en vilje til at skubbe til grænserne for, hvad der kan automatiseres, fortæller centerchef ved Teknologisk Institut Jacob Kortbek og tilføjer:
- Heldigvis er vi i Danmark selv med til at udvikle fremtidens robotteknologi, og det er en kæmpe fordel for de danske virksomheder, som derfor har ekstra gode forudsætninger for at finde eller skabe robot- og automationsløsninger, som passer til lige netop deres behov.
Et lille indspark
Det kan for mange virksomheder være svært at knække koden til, hvor, hvornår og hvordan virksomhedens robotrejse skal starte. Og det er der rig mulighed for at blive klogere på til ROBOTBRAG 2023.
Man vil blandt andet kunne møde Teknologisk Instituts uvildige specialister og rådgivere inden for industriel automation, mobile robotter, droneteknologi, cobot-teknologi, vision og sensorer, kunstig intelligens, robotsikkerhed og meget mere. Faktisk kan deltagerne i år – i forbindelse med tilmeldingen - på forhånd booke en tid til 30 minutters uforpligtende rådgivning i løbet af dagen om en konkret robot- eller automationsudfordring.
Deltagerne vil i vanlig stil også kunne gå på opdagelse blandt både fremtidens og nutidens robotteknologi. I den forbindelse står omkring 75 DIRA-medlemmer klar i DIRA Business-området, der fungerer som robotindustriens udstillingsvindue.
Der bliver altså god plads til både botter og besøgende, når der åbnes for Teknologisk Instituts tre robotinnovationshaller, DIRA Business' røde cirkustelt og et udendørsområde for mobile robotter og droner.
En førende fremtid
ROBOTBRAG og DIRA Business 2023 er ikke kun for industrien. Torsdag den 4. maj 2023 – altså andendagen til ROBOTBRAG - er nemlig en dedikeret læringsdag udelukkende for elever fra ungdomsuddannelser, studerende fra akademier og universiteter samt deres undervisere fra hele landet.
Her kan fremtidens arbejdsstyrke komme ind og snuse til den teknologi, som vil komme til at præge deres arbejdsliv, og møde de virksomheder, der efterspørger deres arbejdskraft. Dagen vil samtidig give ny viden og inspiration til de undervisere, der skal udruste de unge til fremtiden.
- Der er et meget stort potentiale for fremtidens arbejdskraft og den innovation inden for robotteknologi, som den kan bidrage med. Men skal vi indfri det, kommer det ikke af sig selv. Der er brug for mod fra kommende generationer og en fælles indsats, fortæller Brian Duus, der er bestyrelsesmedlem i DIRA.
Om ROBOTBRAG
ROBOTBRAG bliver i år afholdt for sjette gang.
Arrangementet er skabt, så alle interesserede virksomheder og andre relevante aktører kan komme ind og få et kig på de nye, innovative teknologier, der står og venter rundt om hjørnet.
I 2022 tiltrak robotfesten over 2.700 deltagere og 77 udstillere.
ROBOTBRAG, herunder DIRA Business, afholdes hos Teknologisk Institut i Forskerparken i Odense. TeknologiskInstitut har i de seneste 15 år positioneret sig som et af de førende forsknings- og teknologicentre inden for robotteknologi og kunstig intelligens i Europa.
DIRA står for 'Danish Industrial Robot Association' og er et netværk for danske virksomheder og vidensinstitutioner, der sælger, udvikler, fremstiller og/eller anvender robotteknologi. Netværket har i dag mere end 210 medlemsvirksomheder.
Læs programmet her:
Kontakter
Centerchef Jacob Kortbek, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1152, mail: jkk@teknologisk.dk – generel pressekontakt og pressetilmelding: Kommunikationskonsulent Mette Rønn Outzen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1041, mail: metr@teknologisk.dk
Billeder


Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk
Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Ny forskning: Droner kan redde rådyrlam fra døden i høstmaskinerne9.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny dansk undersøgelse viser, at rådyrlam kan reddes fra forårets høstdrab ved hjælp af droner og GPS-teknologi. Det giver landmændene nye muligheder for at redde lam der risikerer at blive dræbt ved græsslæt. Undersøgelsen har givet ny indsigt i dyrenes adfærd gennem de første sårbare uger af deres liv.
Danmark tager hul på fremtiden med humanoide robotter7.5.2025 18:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut kortlægger for første gang potentialer, barrierer og fremtidsperspektiver for humanoide – menneskelignende – robotter i Danmark i en ny rapport. Samtidig har Instituttet Danmarkspremiere på en humanoid robot til ROBOTBRAG 2025 i Odense.
Ny teknologi øger holdbarhed og sikkerhed i luftfartsektoren6.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fly og droner kan blive mere sikre og få længere levetid med ny teknologi, der bruger sensorer og digital twins til at monitorere luftfartøjers tilstand i realtid.
Batterimarkedet er domineret af Kina og USA, men Danmark og EU kan sikre forsyningssikkerheden med genanvendelse og innovation5.5.2025 13:18:57 CEST | Pressemeddelelse
I en ny rapport fremhæver Teknologisk Institut tre veje, der kan styrke Danmarks position inden for batterier og cirkulær økonomi. Vi skal satse på genanvendelse, nichemarkeder og politisk handling for at styrke forsyningssikkerhed og konkurrenceevne.
Teknologidagen 2025 forener unge talenter og erhvervsgiganter2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En række af Danmarks største produktionsvirksomheder vil sammen med Dansk Robot Netværk sætte spot på, hvordan faglærte er nøglen til innovation, vækst og en bæredygtig fremtid. De har derfor inviteret unge fra hele landet til Teknologidagen fredag den 9. maj 2025 i Odense. Her kan de også få lejlighed til at møde fremtidens kollega, den humanoide robot.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum