Ringkøbing gør klar til første vestjyske PRIDE fest

Del

Ringkøbing bliver lørdag klædt i regnbuefarver, når West Coast Pride afholder den første menneskerettighedsparade nogensinde. Udover paraden gennem byen, bliver der også tale og masser af underholdning på Havnepladsen og Spillestedet Generator.

Dansegruppen Sambananas er med til at sætte farver på Ringkøbing til West Coast Pride på lørdag
Dansegruppen Sambananas er med til at sætte farver på Ringkøbing til West Coast Pride på lørdag

Da West Coast Pride holdt kulturuge for en måneds tid siden og afviklede en lang række debatter og arrangementer, var det startskuddet til afviklingen af menneskerettighedsparaden på lørdag.

- Det bliver en festdag. En dag hvor vi fejrer mangfoldigheden og retten til at være anderledes. Hvor vi sætter fokus på, at vi stadig i 2021 har en opgave, med at danne gode rammer for at LGBT- personer kan trives i skoler, foreninger, og mange andre fællesskaber siger Forperson Emil Sloth Sig fra West Coast Pride.

Han glæder sig over, at vi - som samfund - er kommet rigtigt langt. Men påpeger samtidigt, at der stadig er områder, hvor der skal gøres noget.

- Følesen af at være alene som LGBT-person er et stort problem i ”VandkantsDanmark”. Unge med en anden seksualitet eller kønsidentitet end flertallet mangler ofte ligesindede at drøfte livets udfordringer med. Derfor føler mange, at de er nødt til at flytte ud af lokalområderne og ind til storbyerne, hvor der er netværk, væresteder og samtaletilbud for LGBT-personer, påpeger Emil Sloth Sig.

Han fortæller, at man i september i år åbner et lokalt værested for LGBT-personer.

- Med paraden, vores kulturuge, vores lokale netværk og et nyt værested viser vi tydeligt frem, at vi i Vestjylland stadig arbejder seriøst på, at give mangfoldigheden bedre rammer både i lokalsamfundet bredt, men også med nye netværk for minoriteter. Forhåbentlig gør det, at flere LGBT personer opvokset i Vestjylland ikke føler sig nødsaget til at flytte væk på grund af mangler i LGBT miljøet. Det gør forhåbentligt også, at flere LGBT personer udefra ser Vestjylland som et attraktivt sted at være påpeger Emil Sloth Sig.

Menneskerettighedsparaden åbnes af Borgmester Hans Østergaard (V) lørdag kl. 13.00 på Havnepladsen, hvor paraden starter og slutter igen efter en 2.3 kilometer lang tur gennem Ringkøbings smukke gader. Cirka kl. 14.30 bliver der optræden på Havnepladsen med Asbjørn, dans med Sambananas, Dragshow med Faux Moe, Judii Trench, Aurora North samt Cassandra Starlight, og underholdning med DJ Alice Slyngbom. Kl. 20.00 går Asbjørn på scenen på Generator og giver koncert, og slutter dermed årets Pride.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information:
Emil Sloth Sig, tlf. 2090 3686

Billeder

Dansegruppen Sambananas er med til at sætte farver på Ringkøbing til West Coast Pride på lørdag
Dansegruppen Sambananas er med til at sætte farver på Ringkøbing til West Coast Pride på lørdag
Download

Information om White Sands Communication

White Sands Communication
Vinkelsti 1
7700 Thisted

+45 26 21 11 45http://www.coldcoast.dk

Følg pressemeddelelser fra White Sands Communication

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra White Sands Communication

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum