Guldborgsund Kommune

Retssag udsat på ubestemt tid: Guldborgsund Kommune og Det Falsterske Digelag indleder forhandlinger

Del

Efter et to timers langt møde er Guldborgsund Kommune og Det Falsterske Digelag blevet enige om at indlede forhandlinger om færdsel på det falsterske dige. Derfor er retssagen, som Det Falsterske Digelag vil rejse mod Miljø- og Fødevareklagenævnet og Guldborgsund Kommune, udsat på ubestemt tid. Nu forhandles der om en løsning til gavn for begge parter.

Efter generalforsamlingen i Det Falsterske Digelag i søndags, hvor meget af debatten gik med at drøfte for og imod cykling på diget samt digekronens tilstand, og hvor John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune, foreslog, at retssagen burde udsættes, har Søren Bjerregaard, formand for Det Falsterske Digelag, efterfølgende taget kontakt til Guldborgsund Kommune.

Efter et to timers langt møde torsdag eftermiddag i denne uge, er parterne blevet enige om, at retssagen udsættes på ubestemt tid.

Parterne har en fælles opfattelse af, at de penge, det koster at føre en retssag, kan bruges langt bedre i lokalområdet.

Derfor vil alle kræfter blive sat ind på en løsning, der tager hensyn til beskyttelse af diget samt offentlighedens færdsel på diget.

Søren Bjerregaard, formand for Det Falsterske Digelag, udtaler:

”Vores vigtigste opgave er at sikre, at de store værdier, som ligger bagved diget, også i fremtiden beskyttes mod forhøjet vandstand. Vi må også erkende, at der er et stigende pres fra offentligheden i forhold til færdsel på diget, og vi indgår derfor nu en konstruktiv dialog med Guldborgsund Kommune om at få løst begge dele til fælles bedste.”

John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune, udtaler:

”Det glæder mig rigtig meget, at digelagets formand har taget initiativ til at retssagen udsættes. Det er til glæde for både digeskatteydere og skatteborgere. Jeg har stor tiltro til, at der findes en forhandlingsløsning, som er til gavn for alle borgere, der gerne vil nyde vores sydfalsterske dige, uanset om det er på gåben eller cykel. Vi slår nu en streg i sandet og arbejder på en konstruktiv løsning.”

I løbet af næste uge holder de to parter et nyt møde, hvor selve forhandlingen indledes.

For yderligere information kontakt:

Søren Bjerregaard, formand for Det Falsterske Digelag: 40 21 81 45.

John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune: 25 18 03 90.

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Frivilligt socialt arbejde i Guldborgsund får over én million kroner i støtte til nye aktiviteter19.1.2021 06:30:00 CETPressemeddelelse

Coronapandemien har det seneste år har lagt låg på mange aktiviteter fra frivilligområdet, og derfor har nogle foreninger ubrugte midler til rådighed. Alligevel har Guldborgsund Kommune valgt at støtte alle de ansøgere, der lever op til kriterierne for støtte efter de såkaldte §18 og 79-midler. Når samfundet lukker op igen, er behovet for de frivilliges indsats kun blevet større, lyder det fra den politiske bevillingsgruppe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum