Haderslev Kommune

Responstider i Haderslev Kommune er for høje

Del

Responstiderne for ambulancer i Haderslev er over gennemsnittet viser tal for Region Syddanmark. Det er utilfredsstillende og viser vigtigheden af den akutbil, som er blevet sparet væk, mener Udvalget for Sundhed og Forebyggelse.

Udvalget for Sundhed og Forebyggelse har på sit seneste møde forholdt sig til de nyeste tal for responstider i kommune. Udvalget har haft særlig fokus på området, siden Region Syddanmark nedlagde akutbilen i Haderslev Kommune. Responstiden er den tid, der går fra borgere foretager et alarmopkald og til hjælpen er fremme.

-Vi må igen konstatere, at responstiderne i Haderslev Kommune og Sønderjylland generelt ligger over gennemsnittet, siger udvalgsformand Preben Holmberg.

-Vi konstaterer tillige, at responstiderne stiger, jo længere man kommer fra Haderslev. Eksempelvis har borgerne i Gram i perioden februar-april gennemsnitligt ventet over 11 minutter på en ambulance. Det er stærkt utilfredsstillende, siger Preben Holmberg.

-Desuden kan vi se, at der her i området også er en højere procentdel af kørslerne, som ligger over 15 min, hvilket er kritisk, fordi den lange responstid potentielt er livstruende ved fx hjertestop.

-På baggrund af tallene er vi udvalget bekymret for, at uligheden i sundhed øges, fordi borgerne i yderområderne er dårligere dækket. Det handler naturligvis også om en følelse af tryghed blandt disse borgere, som også har oplevet skadeklinikken på sygehuset lukke, og vi håber, at Region Syddanmark vil forholde sig til dette.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum