Danmarks Statistik

Relativt mange udenlandske læger arbejder i landkommunerne

Del

Indvandrere med udenlandsk lægeuddannelse udgør 18 pct. af alle hospitalslæger og praktiserende læger i landkommunerne, mens de udgør 9 pct. af lægerne på landsplan.

Indvandrere med udenlandsk lægeuddannelse udgør en stadig større andel af hospitalslæger og praktiserende læger i danske landkommuner.

Således stod indvandrere med udenlandsk lægeuddannelse for 67 pct. af stigningen i antallet af læger i landkommunerne fra 2010 til 2017. I storbykommunerne var stigningen derimod drevet af læger af dansk oprindelse, efterkommere samt indvandrere med dansk lægeuddannelse.

Det viser analysen: ”Relativt mange indvandrere med udenlandsk lægeuddannelse arbejder i landkommunerne,” som Danmarks Statistik udgiver i dag.

I analysen kan du også læse, at:

  • 448 indvandrere med en udenlandsk lægeuddannelse arbejdede i landkommunerne i 2017. Godt hver tredje af disse havde oprindelse i Polen eller Tyskland. 
  • Indvandrere med udenlandsk lægeuddannelse udgør blandt andet en relativt høj andel af alle læger i Sønderborg kommune og Aabenraa kommune. I Sønderborg og Aabenraa er næsten hver fjerde af disse udenlandske læger fra Tyskland.
  • Sammenlignet med resten af landet er relativt mange læger i landkommunerne over 60 år gamle, og de kan derfor forventes at gå på pension inden for de kommende år. Der betragtes her læger af dansk oprindelse, efterkommere samt indvandrere med dansk lægeuddannelse.

 Har du spørgsmål til analysen, er du velkommen til at kontakte forfatteren Kristine Mulvad Jensen på 39 17 38 41 eller krj@dst.dk.

Nøgleord

Links

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum