Rejsegilde på Carlsbergs nye vandgenindvindingsanlæg i Fredericia
Efter en screening og evaluering udført af Carlsbergs Integrated Supply Chain blev bryggeriet i Fredericia valgt som teststed for det første "Total Water Recycling Plant". Mandag formiddag var der rejsegilde på bygningen, hvor vandgenindvindingsanlægget skal placeres.
- Rejsegildet er en vigtig milepæl i ethvert byggeri, men at vi er nået her til trods krisen, er imponerende. Vi har altid fokuseret på god ressourceforvaltning og vandreduktion på bryggeriet, men de nye teknologier til genanvendelse af vand, som vi implementerer her i bygningen, giver mulighed for at genanvende 90% af alt procesvand og dermed halvere vandforbruget i Fredericia. Vi kan derfor blive en vigtig læringsplatform for alle vores bryggerier, og det gør mig ekstra stolt i dag, siger Peter Haahr Nielsen, direktør i Carlsberg Danmark.
Vandgenindvindingsanlægget er beregnet til at reducere det gennemsnitlige vandforbrug på bryggeriet fra det allerede lave nuværende niveau på 2,9 hl vand/hl øl til 1,4 hl vand/hl øl. Det nye anlæg anslås også at reducere bryggeriets energiforbrug med 10% gennem egen biogasproduktion og recirkulering af varmt vand. Dette vil bidrage yderligere til realiseringen af Carlsbergs bæredygtighedsprogram Together Towards ZERO, der består af fire ambitioner: NUL CO2-udledning, NUL vandspild, Nul uansvarlig drikkekultur og NUL arbejdsulykker. Hver af disse ambitioner understøttes af individuelle og målbare mål, som skal nås senest i 2022 eller 2030.
Det nye vandgenindvindingsanlæg er et partnerskabsprojekt initieret gennem det offentligt-private partnerskab DRIP (Danish partnership for Resource and water efficient Industrial food Production). Med til rejsegildet var også Flemming Nør-Pedersen, direktør, Landbrug & Fødevarer, der har været en af partnerne i DRIP, som involverer danske veterinær-, miljø- og fødevaremyndigheder samt universiteter og teknologileverandører, hvilket sikrer, at det opfylder de høje danske fødevare- og miljøstandarder.
- Partnerskaber bliver afgørende i realiseringen af Landbrug & Fødevarers vision om et klimaneutralt fødevareerhverv i 2050 , og vi kan hente inspiration i DRIP-samarbejdet. Det er inspirerende at se en af de fire ambitioner i Carlsbergs bæredygtighedsprogram realiseret her i Fredericia. Danmark har dermed fået stærke kompetencer inden for vandteknologi og procesudstyr til fødevareindustrien, og det er en kunnen, som andre lande er interesserede i at tage til sig, siger Flemming Nør-Pedersen.
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen skulle oprindeligt have taget første spadestik til bygningen den 13. marts, men arrangementet blev aflyst, og ministeren var glad for at være til stede ved rejsegildet i stedet. Hun sagde bl.a., at det nye anlæg kunne hjælpe med at fremme adgang til, og bæredygtig forvaltning af, vand og sanitet for alle, som er FN’s sjette verdensmål.
- Vores ambition i regeringen er klar: Vi vil gøre Danmark til et grønt og bæredygtigt foregangsland, og noget af det, der optager mig meget, er, hvordan vi får mere grøn forskning ud at virke i samfundet. Her I Fredericia har I gjort det. På tværs af erhvervsliv, myndigheder og forskere. Med det nye anlæg er I godt på vej til at skabe det første bryggeri i verden, der eliminerer vandspil, og jeg er glad for at se, hvor langt I er kommet, siger Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.
Kontakter
Yderligere materiale fra arrangementet samt kontakt til Carlsberg via Kasper Elbjørn, informationschef Carlsberg, mobil: 4179 1216
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum