Beskæftigelsesministeriet

Regler for ansættelse af fleksjobbere i ægtefællers virksomheder bliver lempet

Del

Reglerne for ansættelse af en ægtefælle i fleksjob bliver lempet. Fremover kan man ikke kun blive ansat i fleksjob som lønmodtager i personligt drevne virksomheder, men også i selskaber.

Siden 2008 har det kun været muligt at blive ansat i fleksjob som lønmodtager i sin ægtefælles personligt ejede virksomhed. Denne ordning udvides nu, så man også kan komme i fleksjob i sin ægtefælles selskab. Bekendtgørelsen vil efter en kort høringsperiode træde i kraft den 8. september.

Fleksjob i ægtefælles virksomhed vil i begge tilfælde være omfattet af reglerne for ansættelse i fleksjob med fleksløntilskud som lønmodtager. En person kan fortsat ikke blive ansat som lønmodtager i fleksjob i en virksomhed, som pågældende selv er medejer af, da vedkommende betragtes som selvstændig. I stedet kan man få tilskud til selvstændige, hvis betingelserne er opfyldt.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard:

- Det glæder mig, at vi nu får udvidet mulighederne for, at man kan blive ansat som lønmodtager i fleksjob i ægtefællens virksomhed. På den måde bliver reglerne også ens for de forskellige virksomhedsformer og lettere at forstå og finde rundt i for både fleksjobbere, virksomheder og kommuner. Jeg vil gerne takke ordførerne fra Folketingets øvrige partier for et godt og konstruktivt forløb, og jeg er glad for den brede politiske opbakning, der har været til de nye regler.

Beskæftigelsesordfører for Venstre, Hans Andersen:

- Venstre har i lang tid kæmpet for at få ændret reglerne. Jeg er derfor utroligt glad for, at det nu er lykkedes at sikre, at man nu også kan blive ansat i et fleksjob i ægtefælles virksomhed, hvis denne er drevet i selskabsform. Derigennem skaber vi mere tidssvarende regler og fjerner usikkerheden hos rigtige mange familier. 

Beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti, Bent Bøgsted:

- Jeg er tilfreds med, at der med de ændrede regler gives bedre mulighed for, at ansatte ægtefæller kan få fleksjob i deres ægtefælles virksomhed. Det er en stor lettelse for mange selvstændige.

Beskæftigelsesordfører for Socialistisk Folkeparti, Karsten Hønge:

- SF er glad for at række en hånd til lønmodtagere, som ikke kan varetage et almindeligt fuldtidsjob. Alle parter vinder med denne aftale. For nogle mennesker er fleksjob lige præcis løsningen for at kunne passe et job. Derfor skal vi gøre det lettere og mere fleksibelt at finde disse arbejdspladser, bl.a. i ægtefællers virksomheder.

Beskæftigelsesordfører for Radikale Venstre, Samira Nawa:

- Jeg forstår godt frustrationen hos de mange mennesker, der har haft svært ved at finde hoved og hale i reglerne om fleksjob i ægtefælles virksomhed. Derfor er vi i Radikale Venstre glade for, at vi nu kan levere en konkret løsning på en helt reel udfordring.

Beskæftigelsesordfører For Enhedslisten, Victoria Velásquez: 

- Det er rigtig positivt, at det faktisk er lykkedes at nå et resultat. Både konkret for de mennesker, for hvem det gør en forskel, og også fordi det giver håb for, at der til gennemgangen af fleksjob-reformen i efteråret, at der godt kan lægges et pres, der rent faktisk skaber de tiltrængte forbedringer, som der virkelig er brug for.

Politisk ordfører for Kristendemokraterne, Jens Rohde:

- Det er sund fornuft, at vi nu udvider mulighederne for at blive ansat som lønmodtager i fleksjob i ægtefællens virksomhed. Det bliver samtidig mere logisk for alle, hvordan reglerne skal forstås.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Indkaldelse til pressemøde om Regeringens udspil ’’Danmark Kan Mere I’’7.9.2021 13:24:49 CEST | Pressemeddelelse

Beskæftigelsesministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet indkalder til pressemøde i Beskæftigelsesministeriet om Regeringens udspil ”Danmark Kan Mere 1” i morgen onsdag den 8. september kl. 12.00. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye deltager. Bemærk Der kræves tilmelding. For tilmelding sendes en mail til pbc@bm.dk senest den 8. september kl. 11.00. Tilmeldte journalister har adgang til Beskæftigelsesministeriet fra klokken 11.00 og skal bære pressekort synligt.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for juli 202131.8.2021 08:11:58 CEST | Pressemeddelelse

Ledigheden ligger på 108.600 fuldtidspersoner i juli 2021, og er dermed faldet med 500 fuldtidspersoner siden juni 2021. Det svarer til, at 3,8 procent af arbejdsstyrken er ledige, og det er det laveste niveau siden COVID-19 krisens start i marts 2020. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Det er fantastisk, at vi igen ser et fald i ledigheden. Det er endnu et positivt tegn på, at vi fortsat er godt på vej ud af krisen. Det understreger, at regeringen sammen med et bredt udsnit af Folketingets partier har ført en ansvarlig økonomisk politik og danskerne har stået sammen. Det skal vi glæde os over. - Der er nu brancher, hvor der er begyndt at være mangel på arbejdskraft. Det skal vi udnytte til at få flere ledige i arbejde. Virksomhederne skal selvfølgelig kunne få de medarbejdere, som de efterspørger. Derfor er det også særdeles vigtigt for regeringen, at vi hele tiden kigger på, hvordan vi kan understøtte det. Og derfor har jeg netop indkaldt arbejdsmarke

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum