Regionerne ser frem til at udvikle sundhedsvæsenet sammen med en ny regering
Der er behov for at tænke nye tanker, der tager fat på ændringer af den nuværende velfærdsmodel i lyset af de kommende års demografiske udfordringer. Derfor glæder Danske Regioner sig til et ambitiøst samarbejde om udviklingen af fremtidens sundhedsvæsen.
Som patient skal man trygt kunne stole på, at sundhedsvæsenet kan give behandling i høj kvalitet - også i fremtiden.
- Vi er enige med den nye regering i, at den demografiske udvikling betyder, at der skal tænkes og udvikles nye løsninger. Vi ser frem til i fællesskab at skabe rammerne for et bæredygtigt sundhedsvæsen. Vi har i regionerne allerede en masse gode løsninger, som vi ved virker, siger Anders Kühnau, der er formand for Danske Regioner.
Reform skal skabe bedre sammenhæng i sundhedsvæsenet
Der er flere temaer, som bør indgå i arbejdet med en reform på sundhedsvæsenet. Det handler blandt andet om at skabe bedre sammenhæng for blandt andet de patienter, der både behandles på hospital og hos egen læge og som samtidig har behov for kommunal pleje og omsorg.
- Vi mener, at den sundhedsfaglige indsats uden for hospitalerne skal styrkes, og vi er allerede godt i gang med forskellige initiativer. Men regionernes indsats kan ikke stå alene. Det kræver en reform af lovgivningen og styringsstrukturen, som i dag opdeler sundhedsvæsenet i to siloer under en sundhedslov og en servicelov, siger Anders Kühnau.
Akutplan vil nedbringe ventelisterne
Med det nye regeringsgrundlag afsættes i alt 2 milliarder kroner til en akutplan, der skal nedbringe ventelisterne. Det er et arbejde, som regionerne ser frem til i løbet af kort tid at blive involveret i.
For der er brug for at tilføre ressourcer, for at vi hurtigere kan behandle alle de patienter, der fortiden desværre må vente på at blive behandlet.
- Mange af de forslag, som regeringen fremlægger i akutplanen, kan vi genkende fra vores egen plan for nedbringelse af ventelister. Det handler blandt andet om brug af privat kapacitet, om at vi spreder vagtbelastningen på flere medarbejdere, og at vi ser på, hvordan vi bedst bruger medarbejderes kompetencer, siger Anders Kühnau.
Information om Danske Regioner
Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.
Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark
Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner
Regionerne: Sådan ved du, om der er risiko for PFAS-forurening på din grund27.1.2023 14:00:01 CET | Pressemeddelelse
Ud af de ca. 15.000 grunde, som regionerne har i kikkerten for mulig PFAS-forurening, har 12.000 grundejere allerede viden om, at grunden er eller kan være forurenet. De resterende er ved at blive vurderet. Så snart regionen har konkret viden om grunden, får grundejeren besked.
Regionernes henvisninger til privathospitalerne er steget markant20.1.2023 09:32:25 CET | Pressemeddelelse
236.740 danskere blev henvist til behandling på et privathospital i 2022. Det svarer til en stigning på 63 procent sammenlignet med 2019. Danske Regioner glæder sig over, at privathospitalerne er med til at aflaste de offentlige hospitaler og nedbringe ventelisterne.
Nu kan du nemt finde din ørelæge og andre speciallæger på Min Læge-appen17.1.2023 09:01:00 CET | Pressemeddelelse
Næsten to millioner danskere går hvert år til øjenlæge, ørelæge, psykiater eller anden praktiserende speciallæge. En aftale mellem Foreningen af Praktiserende Speciallæger og Danske Regioner sikrer, at du nu kan finde den speciallæge, du har brug for, på Min-Læge-appen.
Faste læger på plejehjemmene giver mere tryghed og færre indlæggelser30.12.2022 09:27:28 CET | Pressemeddelelse
I 2020 havde cirka 66% af de kommunale plejehjem en plejehjemslæge, og det er gået den rigtige vej siden. Tallet skønnes nu at være 70-75% af plejehjemmene. Målet er, at alle plejehjem skal have en fast læge tilknyttet. Undersøgelse viser, at plejehjemslæger kan forebygge op imod hver tredje indlæggelse.
Danske Regioner: Bøvlet særregel spænder ben for solceller på hospitalstagene28.12.2022 17:38:00 CET | Pressemeddelelse
Det offentlige skal gå forrest og møde energikrisen med et hav af solceller på toppen af sygehuse og administrationsbygninger. Men det sker ikke under de nuværende regler. Derfor skal barriererne ryddes af vejen, mener Mads Duedahl (V), formand for Klima- og miljøudvalget i Danske Regioner.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum