Region Hovedstaden vil omdanne midlertidige regionsklinikker til faste lægeklinikker
10.000 borgere i København og Frederiksberg stod sidste år til at stå uden en praktiserende læge, og derfor valgte politikerne i regionen, at de skulle tilbydes lægehjælp på to midlertidige praksisklinikker på Amager Hospital og Frederiksberg Hospital.
Klinikkerne blev oprettet for ét år, mens der er blevet arbejdet på at finde varige løsninger på lægedækningen i området.
”Siden oprettelsen af klinikkerne er lægedækningssituationen forbedret, men arbejdet med at udvide antallet af læger, tiltrække nye læger og fastholde de nuværende læger til København og Frederiksberg fortsætter. Der er derfor også fortsat behov for lægekapaciteterne i de midlertidige praksisklinikker,” siger formand for Udvalget for forebyggelse og sammenhæng Qasam Nazir Ahmad (Å)
En fast læge til borgerne
På et møde den 24. april 2019 besluttede politikerne i udvalget, at de patienter som er tilknyttet praksisklinkkerne i dag, skal overdrages til praktiserende læger - enten som en almindelig praksis eller som licensklinik, hvor regionen udlejer lokaler til lægen.
Han understreger, at der først og fremmest skal indgås en aftale med PLO-Hovedstaden om etablering af licensklinikker, ligesom lægernes organisation og de to kommuner København og Frederiksberg vil blive inddraget i processen omkring opslag af lægekapaciteterne.
”Det er vigtigt at understrege, at hvis der ikke kommer ansøgninger fra læger, der ønsker at drive klinikkerne videre inden for overenskomstens rammer, sørger regionen for at sikre lægedækningen for borgerne på anden vis. Ingen borgere kommer til at stå uden en læge,” siger Karsten Skawbo-Jensen (C), næstformand i Udvalget for forebyggelse og sammenhæng.
FAKTA om lægedækningssituationen
• Regionen har i 2017 og 2018 udvidet med 30 lægekapaciteter i almen praksis.
• Derudover har regionen besluttet at udvide med yderligere 11 lægekapaciteter i løbet af 2019, så de er klar til at tage patienter i 2020.
• Antallet af aktive lægekapaciteter i almen praksis i regionen er nu stigende: siden oktober 2018 er det åbnet 19 ekstra kapaciteter.
• Af de 19 ekstra kapaciteter er de 9 åbnet i Københavnsområdet.
• Herudover er der 23 tildelte lægekapaciteter, som ikke er åbnet, men forventes at gøre det i løbet af 2019 og 2020. Heraf etableres størstedelen i københavnsområdet.
Yderligere kontakt:
• Qasam Nazir Ahmad (Å), formand for Udvalget for forebyggelse og sammenhæng – mobil 4270 4042
• Karsten Skawbo-Jensen (C), næstformand i Udvalget for forebyggelse og sammenhæng - mobil 5131 6936
Billeder
Information om Region Hovedstaden
Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
20 millioner til at nedbringe ventetiden til operationer og høreapparatsbehandling4.7.2025 10:05:58 CEST | Pressemeddelelse
Politikerne i Region Hovedstaden vil sikre hurtigere udredning og behandling for patienter, der oplever længere ventetid til fx en planlagt operation af brok eller til at få høreapparat.
Mere psykiatrisk hjælp til både børn og voksne3.7.2025 12:05:57 CEST | Pressemeddelelse
Region Hovedstaden har afsat penge til mere hjælp fra praktiserende speciallæger indenfor psykiatrien. Der er fundet penge til hjælp til både børn, unge og voksne med behov for psykiatrisk udredning og behandling.
Virtuel virkelighed giver nyt håb til patienter med stemmehøring3.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk forskning publiceret i The Lancet Psychiatry viser markant effekt af ny VR-behandling. Studiet dokumenterer, at patienter med skizofreni oplever mindre stemmehøring en ved almindelig behandling.
Amager og Hvidovre Hospital orienterer borgere om manglende opfølgning på undersøgelse1.7.2025 13:07:29 CEST | Pressemeddelelse
Hospitalet har konstateret, at der i forbindelse med specifikke typer af skanninger - primært af hjertet - ikke er sket en korrekt opfølgning på bifund ved undersøgelsen. Fejlen kan betyde, at tidlige tegn på sygdom, primært i lungerne, ikke er blevet opdaget. Hospitalet er i gang med at gennemgå ca. 800 skanninger, og det ventes at omkring 20 patienter skal indkaldes til nærmere undersøgelse.
Hvidovre-professor modtager 60 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden27.6.2025 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Professor Nina Weis fra Hvidovre Hospital modtager 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fondens 2025 Challenge Programme til at undersøge sammenhængen mellem kronisk hepatitis B og fx hjertesygdomme og diabetes 2 – og potentielt redde mange tusinder liv.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum