Red Barnet

Red Barnet sender 1.200 udsatte børn og familier på sommerlejr

Del

Der er stor efterspørgsel på Red Barnets ferielejre. Corona-krisen har sat sine dybe spor i børnefamilier, som i forvejen er udfordrede, og sommerlejrene er i år vigtige for at løfte børn og deres forældre tilbage i fællesskaberne.

© Red Barnet
© Red Barnet

Rejser, sommerhus eller natur-udflugter rimer på sommerferie hos mange børnefamilier. Men alt for mange børn i Danmark har ikke noget at glæde sig til ligesom deres kammerater.

Derfor arrangerer Red Barnet i år 52 sommerlejre rundt omkring i landet for omkring 1.200 børn og deres forældre. Det er lige så mange deltagere som i 2020, hvor antallet var rekordhøjt.

– Vi bliver flere gange om ugen ringet op af f.eks. socialrådgivere fra kommunerne, som efterspørger ferielejre til familier, som ikke selv har råd, eller som har brug for at blive en del af et socialt fællesskab. Mødre ringer og skriver også direkte til os og spørger, om de kan få plads til deres børn på en af vores sommerlejre, siger Martha Ahlmann, national chef i Red Barnet.

Det er gratis for børn og familier at komme med på Red Barnets sommerlejre. Børnene får bl.a. tilbuddet via kommunens socialfaglige personale (socialrådgivere, pædagoger, lærere, sundhedsplejersker). Det er fagpersonerne, der inviterer børnene med på sommerlejr, og Red Barnets frivillige overtager herefter kontakten og aktiviteterne.

En genstart af fællesskabet

Corona-krisen har været ekstra hård for de børn og familier, som i forvejen har det svært. Der har været flere konflikter i hjemmet, og flere børn har f.eks. oplevet, at der ikke var råd til mad, medicin og andre basale fornødenheder. Børn har i lange perioder været overladt til forældre, som i forvejen kæmper med at få hverdagen til at hænge sammen, og som er blevet sat under pres både psykisk og økonomisk af krisen.

– Det kræver overskud både økonomisk og mentalt at lave en god ferie for ens børn. Det er desværre ikke alle forældre, der har de muligheder, så vores ferielejre er for mange den eneste ferie, børnene og familierne får. Vores frivillige har det seneste år set, hørt og oplevet, hvordan corona-krisen er gået hårdt ud over børn i udsatte hjem. Mange af børnene har siddet meget isoleret derhjemme i lange perioder og har været afskåret fra kammeraterne og de voksne i skoler, dagtilbud og i fritidslivet. Vores sommerlejre skal være med til løfte både børn og deres forældre tilbage i fællesskaberne, siger Martha Ahlmann.

”Den bedste oplevelse i mit liv”

Red Barnets frivillige arrangerer hvert år ferielejre for børn, unge og familier, som ikke har råd eller mentalt overskud til at komme på ferie. Nogle ferielejre er kun for børn eller teenagere, mens andre er for både børn og deres forældre. Red Barnet gentager f.eks. i år sidste års succes på Skonnerten Fylla, som til sommer sætter sejl for ni ferielejre i det sydfynske øhav.

Fælles for alle ferielejrene er, at de giver børnene nogle gode minder, de ellers ikke ville få.

– Mange børn føler sig anderledes og udenfor, når deres kammerater fortæller om, hvad de har lavet i sommerferien – ofte har de slet ikke selv været nogen steder. På vores sommerlejre får de gode oplevelser, nye venskaber og masser af minder at fortælle videre, når skoleåret ringer ind. Som et barn fortalte os efter en sommerlejr sidste år: ”Den her lejr har været det bedste, jeg har oplevet i mit liv. Jeg har fået gode kammerater og hygget mig med mine venner”, siger Martha Ahlmann.

FAKTA:  

  • Red Barnet arrangerer i år 52sommerlejre i hele landet for børn og familier, der ikke ellers har råd eller overskud til at komme på ferie. Det er omkring samme niveau som sidste år, hvor antallet af lejre og deltagere var rekordhøjt. 
  • Red Barnet forventer at sende omkring 1.200 børn og forældre afsted på ferielejrene i år. Omkring 450 frivillige er med på lejrene.  
  • Det er gratis for børn og familier at komme med på Red Barnets sommerlejre. Alle deltagere er henvist i samarbejde med bl.a. landets kommuner. 
  • Red Barnet tager højde for corona-situationen. På årets sommerlejre anbefaler vi, at alle deltagere over 15 år fremviser coronapas, og der er stort fokus på rengøring og afspritning med jævne mellemrum. 
  • Arbejdsmarkedets Feriefond (AFF) dækker en stor del af udgifterne til Red Barnets sommerlejre. I år har Red Barnet desuden fået bevillinger fra bl.a. Det Obelske Familiefond samt Social- og Ældreministeriet. 
  • Op mod 10 procent af alle børn i Danmark kommer ikke på ferie blot én enkelt gang årligt. Det viser rapporten ’Børn og unge i Danmark – Velfærd og Trivsel 2018’ fra VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

© Red Barnet
© Red Barnet
Download

Information om Red Barnet

Red Barnet
Red Barnet
Rosenørns Allé 12
1634 København V

3536 5555https://redbarnet.dk/

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

 

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Ny analyse fra Red Barnet: Sådan kommer unge i udsatte positioner tilbage i fællesskaberne17.6.2021 06:02:00 CEST | Pressemeddelelse

Mange unge har lidt et stort knæk i trivslen, mens deres idrætsforeninger, ungdomsskoler og fritidsjobs har været delvist lukkede under coronakrisen. Især unge i udsatte positioner er gledet ud af fællesskaberne i fritiden. Ny analyse fra Red Barnet peger på 10 barrierer, der skal nedbrydes, hvis unge i udsatte positioner skal være en del af fællesskaberne igen og dermed skabe en positiv vej ind i voksenlivet. Analysen bliver lanceret ved en paneldebat på Folkemødet i dag.

Red Barnet og Meyers Madhus giver unge appetit på et fritidsjob3.6.2021 07:02:00 CEST | Pressemeddelelse

Et fritidsjob er en god start på det fremtidige arbejdsliv, men for nogle unge kan der være brug for en ekstra hjælpende hånd til at springe ud i et fritidsjob. Det er de unge, som Red Barnet og Meyers Madhus henvender sig til i en ny fritidsjobindsats, ’Måltid, Fritid, Fremtid’. Indsatsen viser allerede gode resultater i Odense og Aarhus Kommune, og i dag får unge i Aarhus overrakt diplomer.

Red Barnet: Nyt udspil har tiltrængt fokus på bedre beskyttelse af børn mod seksuelle overgreb17.5.2021 12:01:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag fremlægger regeringen et nyt udspil, der skal styrke beskyttelsen af børn mod seksuelle overgreb. Justitsminister Nick Hækkerup har netop præsenteret udspillet hos Red Barnet, som længe har arbejdet for en styrkelse af lovgivningen på området og har bidraget med input. Generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen glæder sig over regeringens initiativer, som rummer flere hårdt tiltrængte forbedringer, men peger også på behovet for mere forebyggelse og hjælp til ofre.

Red Barnet: Danmark stjæler barndommen fra syriske flygtningebørn22.4.2021 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse

Det risikerer at skabe stor usikkerhed og mistrivsel blandt syriske flygtningebørn, at Danmark vil hjemsende dem til Syrien. Landet er ikke sikkert, og udrejsecentre skader børn. Derfor er det stærkt bekymrende, at foreløbig 70 børn har fået inddraget deres opholdstilladelse. Regeringen bør straks stoppe alle planer om at hjemsende børn til Syrien. Sådan lyder opfordringen fra både Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, og Save the Children.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum