Region Hovedstaden

Reaktion på transportministerens udmelding om S-togsdrift

Del

Transportministeriet har i dag præsenteret en aftale om at udbyde hele S-togsdriften og den tilhørende infrastruktur, og at automatisere fremtidens S-tog. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen har følgende kommentarer:

 

  • Det vigtigste for mig er, at vi får en sammenhængende kollektiv trafik i hovedstadsområdet, så mennesker kan komme frem og tilbage til arbejde og fritidsaktiviteter, og virksomhederne kan få deres varer rundt uden at drukne i trængsel.  I stedet for at transportministeren fokuserer på enkelte dele af den kollektive trafik, kunne jeg godt tænke mig, at han fokuserede på sammenhængen hele vejen rundt.
  • Allerede i dag er den kollektive trafik i hovedstaden et kludetæppe af trafikselskaber, som hver især kæmper om indtægter fra de samme passagerer – og nu ønsker man, at en privat aktør skal gå ind og tage en bid af en kage, der er ved at smuldre. Jeg ser hellere, at vi sammen gør kagen større.
  • Trafikselskaberne skal samles, og overskuddet skal investeres i bedre kollektiv trafik i hele hovedstadsområdet. Vi har i dag et samarbejde om køreplanlægning, billettakster og trafikinformation – et samarbejde jeg gerne ser, at vi styrker ud fra en planlægning med et regionalt perspektiv og med udgangspunkt i en samlet handlingsplan for fremtidens transport i Danmark.
  • Undersøgelser viser, at Region Hovedstaden har en lavere vækst end de metropoler som fx Stockholm og Amsterdam. En af forudsætningerne for at kunne klare sig på samme niveau er en effektiv infrastruktur og en sammenhængende kollektiv transport. Derfor har vi i Greater Copenhagen oprettet et fælles trafikcharter for Greater Copenhagen. Dette charter tegner en fælles vision for, hvordan en velfungerende, robust og bæredygtig infrastruktur skal bidrage til at styrke mobilitet og skabe øget økonomisk vækst og velfærd.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Årets Hovedstadspris: Ny pris hædrer dem, der går forrest i udviklingen af hovedstaden25.1.2019 07:30:16Pressemeddelelse

Region Hovedstaden uddeler i år for første gang Hovedstadsprisen. Prisen gives for en særlig indsats, der har styrket hovedstadsregionen via initiativer eller formidling, der sætter hovedstadsregionen på landkortet. Prisen overrækkes fredag til afgående rektor for IT-Universitetet, Mads Tofte, fordi han har sat digitalisering på dagsordenen og fået flere kvinder til at tage en uddannelse indenfor IT.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum