Region Hovedstaden

Region Hovedstaden ophæver kontrakt med totalentreprenør på byggeriet af et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital

Del

Efter gentagne forsinkelser og usikkerhed om økonomien har Region Hovedstaden i dag ophævet kontrakten med den italienske totalentreprenør Rizzani de Eccher. Totalentreprenøren har været tilknyttet byggeriet af et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital. Regionen går nu i gang med at undersøge, hvordan byggeriet kommer hurtigst muligt tilbage på sporet.

Rizzani de Eccher har været tilknyttet byggeriet i knap 4 år. Byggeriet har i lange perioder stået helt stille, og totalentreprenøren er allerede mere end 3 år forsinket, hvilket er langt mere end fx coronapandemien kan begrunde. Samtidig er kvaliteten i det udførte arbejde faldet markant. For 10 uger siden blev der indgået en tillægsaftale med helt klare milepæle for fremdriften. Milepælene er desværre langt fra nået, hvilket Rizzani de Eccher også ærligt har erkendt. Derfor har regionen nu valgt at ophæve kontrakten i overensstemmelse med tillægsaftalen.

”Jeg er meget skuffet over udviklingen. Vi er i gang med et rigtigt vigtigt byggeri for patienter og medarbejdere, og det er ekstremt utilfredsstillende, at der nu er udsigt til, at patienter og medarbejdere skal vente endnu længere tid på at flytte ind i det nye akuthus. Men vi har simpelthen mistet tilliden til, at Rizzani de Eccher kan blive færdige indenfor en rimelig tid og økonomi – og i den rigtige kvalitet, så nu siger vi stop,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Rizzani de Eccher er en stor virksomhed og har med succes bygget Frederikssundbroen. Men i årene efter de vandt udbuddet om at bygge Akuthuset, er de kommet i store økonomiske vanskeligheder, blandet andet fordi de har haft aktiviteter i Rusland under Ruslands invasion af Ukraine. Det har medført, at en række af deres underleverandører ikke har fået betaling for det arbejde, de har udført på byggeriet, hvilket selvfølgelig er uacceptabelt på regionens byggerier. Det har været en af de væsentligste årsager til, at byggeriet er blevet meget forsinket.

Regionen har løbende været i tæt dialog med Rizzani de Eccher og har forsøgt at hjælpe dem med at komme tilbage på sporet i den svære situation, de har stået i. Blandt andet ved at acceptere en ny tidsplan, men tidsplanen bliver ved med at skride. Samtidig er der stor usikkerhed om økonomien, fortæller direktør i Region Hovedstadens Center for Ejendomme Mogens Kornbo:

”Siden vi indgik en tillægsaftale for 10 uger siden, er de allerede 4-7 uger yderligere forsinket. Det holder simpelthen ikke. Samtidig har vi ikke tillid til, at de kan overholde budgettet. Med de massive forsinkelser, vi allerede har set, så er det svært at tro på, at det ikke allerede er blevet meget dyrere – og at det kun vil blive værre i fremtiden. Vi er meget bekymret for, at budgetoverskridelser i sidste ende vil ende på regionens bord; Særligt når vi tænker på, at Rizzani de Eccher er i væsentlige økonomiske vanskeligheder og endda er under en rekonstruktionsproces ved domstolene i Italien. Derfor mener vi, at det er nødvendigt at ophæve kontrakten,” siger Mogens Kornbo.

Beslutningen får store konsekvenser for tidsplanen, som forventes at blive yderlige 2-3 år forsinket. Samtidig vil det også få økonomiske konsekvenser, men det er for tidligt at vurdere, hvor meget det kommer til at koste. De tidsmæssige og økonomiske konsekvenser og risici ved at fortsætte samarbejdet vurderes dog at være langt større.

Regionen og Center for Ejendomme går nu i gang med at finde ud af, hvordan byggeriet bliver gjort færdigt hurtigst muligt og med mindst økonomisk risiko.

Yderligere info

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Region Hovedstaden udvider tidlig støtte til børnefamilier ramt af alvorlig sygdom21.5.2024 06:19:52 CEST | Pressemeddelelse

Folketinget besluttede i efteråret, at børn og unge som pårørende skal have bedre støtte, fordi de i dag ofte glemmes, når en forælder eller søskende indlægges med en livstruende eller alvorlig kronisk sygdom. Her er Region Hovedstaden helt i front efter et fireårigt vellykket pilotprojekt i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Det Nationale Sorgcenter, som nu udvides og gøres permanent.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye