Region Hovedstaden

Ny akutbil skal placeres i Hundested

Del

Den tredje akutbil i Nordsjælland skal have base i Hundested. Det er politikerne i Region Hovedstaden enige om – og der er fortsat fokus på Hornbæk.

Borgerne i Hundested får akuthjælpen tættere på, når en ny akutbil kommer til at have base i området. Det besluttede regionsrådet tirsdag.

”Vi skal sikre tryghed og hurtig hjælp til alle borgere i alle dele af regionen, og derfor er det vigtigt at se på, hvor der her og nu er mest brug for at støtte beredskabet. Derfor skal akutbilen til Hundested, men vi politikere er enige om, at hvis får endnu en akutbil, så skal den til Hornbæk, hvor der også er behov,” siger formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt (K).

Der har været debat om, hvorvidt akutbilen skulle placeres i Hornbæk eller Hundested.

”Begge områder i Region Hovedstaden har en geografisk placering og afstand til ambulancebaserne, der kan gøre det sværere for hjælpen at nå frem på kort tid. Responstiden har dog været længst i Hundested, så det er fornuftigt, at akutberedskabet får en akutbil der,” siger Thomas Reimann, der er direktør i Region Hovedstadens Akutberedskab.

Fortsat fokus på Hornbæk

Der er fortsat fokus på Hornbæk i forhold til at sikre endnu hurtigere responstid her også. Derfor vil regionen søge om penge i Sundhedsstyrelsens pulje til et styrket akutberedskab med håb om at kunne få endnu en akutbil.

Region Hovedstaden lancerede sidste år tre nye akutbiler, der lige nu er placeret i Helsinge, Dragør og Skibby. Foreløbige tal viser, at der er sket en forbedring i responstiderne, særligt i regionens yderområder, efter akutbilerne blev indsat.

Fakta om akutbilen

  • Akutbilen er bemandet med en paramediciner, som kan yde akut hjælp til patienter i borgernes eget hjem eller direkte på ulykkesstedet.
  • ​Akutbilen er udstyret med alt nødvendigt udstyr til opstart af akut behandling
  • Paramedicineren tilbyder en sundhedsfaglig vurdering og kan desuden fungere som supplement for det akutte beredskab, for eksempel ved hjertestop hvor der skal ydes akut livsredende behandling hurtigst muligt.

For yderligere info:

Pressevagten i Region Hovedstaden på presse@regionh.dk

Kontakter

Billeder

Ny akutbil skal placeres i Hundested
Ny akutbil skal placeres i Hundested
Download

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Region Hovedstaden udvider tidlig støtte til børnefamilier ramt af alvorlig sygdom21.5.2024 06:19:52 CEST | Pressemeddelelse

Folketinget besluttede i efteråret, at børn og unge som pårørende skal have bedre støtte, fordi de i dag ofte glemmes, når en forælder eller søskende indlægges med en livstruende eller alvorlig kronisk sygdom. Her er Region Hovedstaden helt i front efter et fireårigt vellykket pilotprojekt i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Det Nationale Sorgcenter, som nu udvides og gøres permanent.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye