DI Horsens

RAF Motors A/S vinder DI Horsens’ PraktikPladsPris 2019

Del

RAF Motors A/S tager et stort ansvar for at uddanne fremtidens faglærte inden for bilbranchen og modtager derfor DI Horsens’ første PraktikPladsPris den 30. april 2019. Virksomheden har det seneste år fordoblet antallet af lærlinge, og i dag er mere end hver sjette ansatte hos RAF Motors i lære.

DI Horsens uddeler for første gang i 2019 PraktikPladsPrisen, der går til RAF Motors A/S, som det seneste år har ansat fem lærlinge fra Syddansk Erhvervsskole i Vejle. Virksomheden har 27 ansatte, hvoraf 15 arbejder på værkstedet. I dag er hver sjette medarbejder hos RAF Motors lærling, og virksomheden har det seneste år fordoblet antallet af lærlinge. 

- RAF Motors vinder DI Horsens PraktikPladsPris 2019, fordi de går i front, når det gælder om at tage lærlinge. Der er forskel på, hvor gode virksomhederne er til at tage ansvar for at uddanne fremtidens faglærte. RAF Motors er én af de virksomheder, der virkelig gør det godt. Det fortjener en stor anerkendelse, siger formand for DI Horsens, Johannes Aa. Saugbjerg.

Det er Syddansk Erhvervsskole i Vejle, som har indstillet RAF Motors A/S til prisen for deres evne til at tage et stort ansvar for branchens fremtidige rekrutteringsudfordringer.

RAF Motors A/S forhandler både Hyundai og Nissan og er autoriseret værksted for disse mærker samt for Peugeot og Suzuki. Virksomheden havde i flere år svært ved at rekruttere svende til deres værksted og valgte derfor at tackle udfordringen ved at ansætte flere lærlinge. RAF Motors formåede at vække de nye lærlinges opmærksomhed på Facebook, hvor virksomheden bad sine 5.000 følgere om at tagge potentielle kandidater. Det lykkedes både at tiltrække dygtige ansøgere fra lokalområdet, men også fra Herning og Viborg.

- Da vi valgte at tage flere lærlinge, var det både af nød og lyst. Vi havde i tre år forgæves ledt efter mekanikere til vores værksted. I dag er vi stolte over at modtage PraktikPladsPrisen. Vi er rigtig glade for beslutningen om at tage dobbelt så mange lærlinge. De er dygtige, gode til at tage fra og bidrager med feedback om eksempelvis kundeservice og LEAN, siger indehaver Per Kirkegaard, RAF Motors A/S.

Horsens Kommune arbejder aktivt for at få flere unge til at søge ind på erhvervsuddannelserne. I 2019 har mere end 25 pct. af eleverne fra 9. og 10. klasse søgt ind på en erhvervsuddannelse. Det betyder, at der er behov for endnu flere praktikpladser.

- Arbejdet for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse har været i gang længe og foregår i et rigtig stærkt samspil med virksomhederne. Når vi er sammen om at fortælle, hvilke job- og karrieremuligheder erhvervsuddannelserne giver, skaber vi resultater. Det samme stærke samspil skal være med til at sikre gode lærepladser til fremtidens faglærte. Derfor håber jeg, at flere virksomheder vil lade sig inspirere af RAF Motors, der gør en stor indsats for at uddanne fremtidens medarbejdere i bilbranchen, siger borgmester Peter Sørensen.     

DI Horsens’ PraktikPladsPris 2019

DI Horsens uddeler i både 2019 og 2020 en PraktikPladsPris til en medlemsvirksomhed, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Mange virksomheder i de brancher, som DI repræsenterer, har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere. Udfordringen vil ikke blive mindre, efterhånden som flere ældre årgange går på pension. Fremtidens faglærte skal derfor uddannes i dag.

Fakta om RAF Motors A/S

RAF Motors er autoriseret forhandler af både Hyundai og Nissan samt autoriseret værksted for  Hyundai, Nissan, Peugeot og Suzuki. Derudover sælger RAF Motors også brugte biler.  De er 27 ansatte hos RAF Motors, heraf 15 på værkstedet. 

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:

- Indehaver Per Kirkegaard, RAF Motors, mobil 2022 4699
- Formand Johannes Aa. Saugbjerg, DI Horsens, mobil 3027 4929
- Fagleder Annette Christensen, DI, mobil 2829 8384.

Billeder

Information om DI Horsens

DI Horsens
DI HorsensFor yderligere information om DI Horsens:

Fagleder Annette Christensen
Mail  anch@di.dk
Tlf. 3377 4838
Mobil: 2829 8384

Sekretær Karen Blum
Mail: kab@di.dk
Tlf. 3377 3677

Følg pressemeddelelser fra DI Horsens

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Horsens

DI Horsens henter to nye bestyrelsesmedlemmer fra Schur Pack Denmark A/S og Simpson Strong-Tie A/S15.5.2019 15:50:00 CESTPressemeddelelse

Ved generalforsamlingen onsdag den 15. maj 2019 fik DI Horsens bestyrelse to nye bestyrelsesmedlemmer; nemlig Managing Director Kasper Bregendahl fra Simpson Strong-Tie A/S og CEO Hans Christian Schur fra Schur Pack Denmark A/S. De afløser koncerndirektør Hans Schur fra Schur International A/S samt direktør Carsten Wengel, Danish Crown A/S, der var formand frem til marts 2019, hvor Johannes Aa. Saugbjerg, der er adm. direktør for Vola A/S, blev valgt som ny formand. Adm. direktør Johannes Aa. Saugbjerg blev genvalgt som formand, og adm. direktør Lars Nonbye fra Ole Nonbye A/S fortsætter som næstformand. Derudover blev der valgt yderligere en næstformand, nemlig Group CEO Anders Brix fra Palsgaard A/S. Johannes Aa. Saugbjerg ser frem til arbejdet i DI Horsens, hvor der bl.a. er fokus på at få udbygget infrastrukturen og uddannet fremtidens medarbejdere. - En udbygning af E45 står øverst på vores ønskeseddel. Medarbejdere og varer spilder alt for meget tid med at holde i kø. I DI Horsens

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum