Radius Elnet

Radius Elnet - 44 kandidater til tre pladser i bestyrelsen

Del
Der er stor interesse for at blive forbrugerrepræsentant i netselskabet Radius Elnets bestyrelse og få indflydelse på beslutninger, der berører kritisk infrastruktur og den grønne omstilling. Navnene på de 44 kandidater er nu tilgængelig på radiuselnet.dk, og 1 million kunder kan stemme fra den 27. februar kl. 12.

Hvert 4. år vælger kunderne i Radius Elnet de tre repræsentanter, der aktivt bidrager til selskabets ledelse og blandt andet giver indsigt i kundernes perspektiver og holdninger. Forbrugerrepræsentanterne indgår i bestyrelsesarbejdet på lige vilkår med de øvrige bestyrelsesmedlemmer, og det glæder bestyrelsesformand Knud Pedersen, at så mange stiller op til valget:

”Det er vigtigt for forbrugerdemokratiet, at interessen er så stor. Og det bliver en virkelig spændende periode at være med i vores arbejde. Energisystemet er midt i en gigantisk omstilling, og de næste fire år skal vi investere flere milliarder i det østdanske elnet, så det kan være en stærk medspiller i den grønne omstilling”.

Eksplosiv stigning i produktion og forbrug
I de kommende år vil stigningen i elforbrug og elproduktion i tempo og omfang overstige alt, hvad vi tidligere har oplevet. Elektrificeringen af energiforbruget og omstilling til meget mere grøn strøm kræver, at Radius er i stand til at levere elnet til tiden.

Det sætter dagsordenen for arbejdet i Radius Elnets bestyrelse, fortæller Knud Pedersen:

”Gas, olie og kul hører fortiden til, og vi skal tilslutte vindmølle- og solcelleanlæg og mange nye typer af forbrugsanlæg, der omstiller til grøn strøm. Vi skal modernisere og udbygge elnettet, og vi skal stimulere kunderne til et fleksibelt forbrug, som spiller sammen med belastningen af elnettet og produktionen”.

Derfor er der brug for en endnu mere aktiv kundedialog:

”De tre forbrugervalgte er kundernes stemme ind i Radius’ ledelse. De hjælper os med at sætte kundernes behov på lystavlen. Samtidig er de en kanal ind til ledelsen for de kunder, som har en holdning til vores arbejde og vores beslutninger. Da vi er et monopol, som kunderne ikke bare kan fravælge, har vi et stort ansvar og skal leve op til kundernes og samfundets forventninger. Derfor spiller repræsentanterne en vigtig rolle, og vi har tradition for et åbent og tillidsfuldt samarbejde”.

Supplerende fakta:

  • Bestyrelsen varetager den overordnede strategiske ledelse af Radius Elnet, der ejer og driver de tekniske anlæg og cirka 19.000 km elnet, der sikrer en stabil forsyning til 1 mio. kunder i København, Nordsjælland og dele af Midtsjælland.
  • Afstemningen foregår fra 27. februar til 20. marts kl. 12.00. Man kan stemme på radiuselnet.dk ved brug af MitId.
  • Radius Elnet har mailadresser på cirka 700.000 kunder. De modtager en mail med opfordring til at stemme.

Yderligere oplysninger på Radius' pressetlf: 2170 3101

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Radius Elnet

Radius Elnet
Radius Elnet
Teknikerbyen 25
2830 Virum

Radius driver det elnet, som forsyner 1 million hjem og virksomheder i Københavnsområdet, i Nordsjælland og i dele af Midtsjælland. Vi ejer kablerne i jorden og de elmålere, der opgør kundernes elforbrug, og det er os, der har ansvaret for, at vores kunder har strøm i kontakten hver dag.

Følg pressemeddelelser fra Radius Elnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Radius Elnet

Skal det være andesteg eller opladt elbil juleaften?22.12.2021 14:51:35 CET | Pressemeddelelse

Højtid på strøm: Hos de to store sjællandske elnetselskaber, Cerius og Radius, er man klar til årets højdespring i strømforbrug, der traditionelt falder den 24. december klokken 17.00 til 18.00. Men kan elnettet blive ved at følge med højtidens øgede belastning, når antallet af elbiler og varmepumper stiger? Stigningen i forbruget svarer til, at der en almindelig decemberaften ville være lys i ekstra 35,6 millioner lyskæder eller tændt for yderligere 266.000 køkkenovne – en stigning på omkring 28 procent.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum