BASF A/S

Quantafuel vinder ’Plastprisen 2022’

Del

BASF’s strategiske partner i Skive Quantafuel har vundet Plastindustriens Plastprisen 2022. Quantafuels administrerende direktør Lars Rosenløv modtog prisen torsdag aften i København.

Quantafuel, der for nylig nåede Proof-of-Concept (PoC) på sin fabrik i Skive, Danmark, blev nomineret til prisen af BASF for sin innovative evne til at anvende blandet husholdningsplastaffald til en olie, der kan bruges til at producere nye produkter af høj kvalitet. Ved kemisk genanvendelse af plastaffald producerer Quantafuel en erstatning for fossil olie og reducerer CO2-udledningen med op til 50 % sammenlignet med forbrænding.

”Det er en stor ære at blive anerkendt for det vigtige arbejde, vi udfører. Tak til alle i branchen, der stemte på os, det betyder meget. Dette ville aldrig være muligt uden den fantastiske indsats fra alle mine kolleger hos Quantafuel. Jeg er så stolt over at være en del af et team, der er så dedikeret og fokuseret på at gøre en forskel. Det betyder også meget for mig personligt at modtage denne pris i mit hjemland på et tidspunkt, hvor Quantafuel indtager en førende position på det danske affaldsmarked. Det er en kæmpe motivation for os alle at se, at vores teknologi kan hjælpe Danmark og andre europæiske lande med at nå deres ambitiøse genbrugsmål. Sidst, men ikke mindst, skal jeg sige tak til BASF for den store opbakning, samarbejde og støtte,” siger Quantafuels administrerende direktør Lars Rosenløv.

”Som Quantafuels strategiske partner i Skive er vi meget begejstrede for, at de har modtaget den ’Plastprisen 2022’. Udviklingen af ​​ny teknologi til genanvendelse af plast er kompleks, men afgørende for at nå Danmarks ambitiøse mål om at genanvende 60 % af alt indsamlet plastaffald i 2030. Vi mener, at kemisk genanvendelse supplerer mekanisk genanvendelse, da de to tilgange tilsammen kan øge den samlede mængde af genbrugsplast og bringe os tættere på dette mål,” siger Mark Meier, VP BASF Nordic/Baltic.

Fra affald til en værdifuld ressource
Quantafuels pyrolyseteknologi opgraderer plastaffald til virgin grade pyrolyseolie, da polymererne nedbrydes til deres originale oliebaserede byggesten i processen.

Olien, som Quantafuel producerer, tjener som erstatning for fossil olie og sendes til BASF. BASF bruger pyrolyseolien i produktionen af ​​CcycledTM-produkter. Andelen af ​​genanvendte råvarer tildeles det enkelte produkt efter en certificeret ’massbalance’-proces. BASF’s kunder bruger disse produkter til at fremstille en bred vifte af højkvalitets plastprodukter lige fra fødevareemballage til termobokse for temperaturfølsomme lægemidler som Covid-vacciner, der skal opbevares ved -20 til -70°C grader under transport.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om BASF A/S

BASF A/S
BASF A/S
Kalvebod Brygge 45, 2.
1560 København V

+45 32 66 07 00http://www.basf.dk

Hos BASF skaber vi kemi for en bæredygtig fremtid. Vi kombinerer økonomisk succes med miljøbeskyttelse og social ansvarlighed. Omkring 110.000 ansatte i BASF Group arbejder for at bidrage til vores kunders succes. Vores kunder finder man i næsten alle brancher og lande over hele verden. Vores produktportefølje er opdelt i seks segmenter: Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care og Agricultural Solutions. I 2021 havde BASF en omsætning på EUR 78,6 milliarder. Læs mere på www.basf.dk

Følg pressemeddelelser fra BASF A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BASF A/S

Gennemtestet materiale med reduceret CO2-aftryk til designmøbler4.11.2021 12:26:00 CET | Pressemeddelelse

Styropor® Ccycled™ bruges nu til Stressless®-emballage Første projekt i Skandinavien: projektet bidrager til virksomheders bæredygtighedsstrategi ved at anvende beskyttelsesemballage produceret med kemisk genanvendt plastaffald EPS-emballage af høj kvalitet til designmøbler Styropor® Ccycled™ har de samme egenskaber som virgin materiale samtidig med, at det bidrager til at reducere forbruget af fossile råstoffer Fra november 2021 bruger den norske producent af high-end designmøbler, Ekornes, EPS (ekspanderbart polystyren) beskyttelsesemballage til sine møbler, der har lavere CO2-udledning end virgin EPS-materiale, men med de samme egenskaber. Dette kan lade sig gøre ved at erstatte fossile råstoffer med genanvendte råstoffer i starten af produktionen. “Vi er virkelig stolte over at være den første virksomhed, der lancerer dette projekt, sammen med VARTDAL PLAST og BASF inden for designmøbler. Vi bestræber os altid på at have den bedste emballageløsning til at beskytte vores kvalitetsmø

Bayer støtter op om easyconnect lukket påfyldningssystem1.9.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Bayer har tilsluttet sig det tværindustrielle partnerskab, der udvikler easyconnect lukkede påfyldningssystemer (CTS), for at forbedre sikkerheden for landmænd og miljøet under processerne til blanding, påfyldning og rensning af beholdere ved brug af planteværnsmidler. Dette er i overensstemmelse med CropLife Europes indsats for at gøre lukkede påfyldningssystemer universelt tilgængelige for europæiske landmænd inden 2030. Sammen med ADAMA, BASF, Belchim, Crop Protection, Certis Europe, Corteva Agriscience, FMC Corporation, Nufarm, Rovensa Group and Syngenta, vil Bayer indgå i arbejdet med lancering og udbredelse af easyconnect-systemet til landmænd. Samtidig vil Bayer fortsætte med at støtte implementeringen af lukkede påfyldningssystemer via kommercielt tilgængelige løsninger. ”Arbejdsgruppen bag easyconnect er glade for at kunne byde Bayer velkommen og sætter pris på Bayers bidrag til at udbrede easyconnect-systemet, som vil få os tættere på målet om at gøre lukkede påfyldningssyste

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum