Aarhus Teater

Publikum er trygge ved at gå i teatret – og gør det!

Del

Det er konklusionen på erfaringerne med de tre første forestillinger på landets næststørste teater. Publikum strømmer til Aarhus Teater, der nu tænder den røde lampe for tredje gang inden for få uger. Publikum giver udtryk for at de føler sig trygge ved at gå i Aarhus Teater, hvilket understøttes af ny COVID-19 publikumsundersøgelse

Teaterdirektør Trine Holm Thomsen. Fotograf Isak Hoffmeyer
Teaterdirektør Trine Holm Thomsen. Fotograf Isak Hoffmeyer

Aarhus Teater havde 14. august som det første teater i Danmark en stor teaterpremiere med Teaterkoncert C.V. Jørgensen på Store Scene. I lørdags 29. august var det urpremieren på Christian Lollikes iscenesættelse af José Saramagos prisvindende roman En fortælling om blindhed på Studio. Og på fredag 4. september er der premiere på Holbergs Den vægelsindede på Scala, omplantet til et westernunivers i franskmanden Laurent Chétouanes iscenesættelse.

Fælles for de tre forestillinger er, at de alle er udsolgt – vel at mærke med en halvt fyldt sal af hensyn til corona-restriktionerne.

Publikumssuccesen glæder teaterdirektør Trine Holm Thomsen:

"Før teatersæsonen begyndte, var vi naturligvis nervøse for, om publikum ville vende tilbage med det samme af frygt for smittespredning. Og alle billetterne var langt fra udsolgt, da vi åbnede sæsonen. Men så er billetsalget gået stærkt - både fordi vi har fået meget flotte anmeldelser for Teaterkoncert C.V. Jørgensen og En fortælling om blindhed, men også fordi publikum tilsyneladende føler sig trygge. Vi mærker en spontan glæde ved forestillingernes afslutning; publikum rejser sig op og klapper højlydt, givetvis fordi de har haft en god teateroplevelse i trygge rammer, men nok også fordi de har savnet kulturen og fællesskabet.
Jeg oplever, at kulturens vitale betydning i et større samfundsmæssigt perspektiv er blevet tydeligere for danskerne her i foråret, hvor vi netop manglede kunsten og kulturen. Det tænder et håb i mig på teatrets og hele kulturlivets vegne"

Nye undersøgelser konkluderer: Danskerne vil gerne i teatret og bakker op

Aarhus Teaters positive billetsalgserfaringer flugter med den nationale rapport COVID-19 Publikumsundersøgelse – undersøgelse af danskernes lyst til at gå i teatret (udgivet primo august 2020), iværksat af brancheorganisationen Dansk Teater og Kulturministeriets organisation for publikumsundersøgelse på teaterområdet – Applaus – i samarbejde med Rambøll og Morris Hargreaves McIntyre.
Undersøgelsen har på landsplan haft 13.500 respondenter og undersøger, hvornår, hvorfor og hvordan publikum ønsker at genoptage teateroplevelser efter COVID-19 krisen.

Undersøgelsen konkluderer, at danskerne på trods af COVID-19 savner teatrene, og viser, at COVID-19 for 85% af danskernes vedkommende ikke har påvirket deres lyst til at gå i teatret, og 8% har endda fået mere lyst til at gå i teatret. Kun 7% af danskerne er decideret utrygge ved tanken om at vende tilbage til teatret.

For Aarhus Teaters vedkommende, hvis publikum udgør 2075 af besvarelserne, fremgår det blandt andet, at 4 ud af 5 ’ikke føler sig utrygge’ ved at besøge Aarhus Teater og at 80% forventer at bruge lige så mange penge eller flere på forestillinger på Aarhus Teater de kommende seks måneder.

Kantar Gallup har for Dansk Teater og Applaus lavet en opfølgende måling, offentliggjort 28. august. Målingen konkluderer:

  • Størstedelen af danskerne føler sig trygge ved at gå i teatret med de nuværende COVID-19-retningslinjer
  • Størstedelen af danskerne har tillid til teatrenes håndtering af COVID-19-retningslinjerne
  • Teatergæsterne vil opfatte det negativt, hvis der indføres mundbind på nuværende tidspunkt
  • De øvrige publikumsrestriktioner finder danskerne tryghedsskabende (håndsprit/håndvask, køregulering og afstand mellem medvirkende og publikum)

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger hos kommunikationschef Morten Daugbjerg, tlf. 4213 4700 / presse@aarhusteater.dk

Billeder

Teaterdirektør Trine Holm Thomsen. Fotograf Isak Hoffmeyer
Teaterdirektør Trine Holm Thomsen. Fotograf Isak Hoffmeyer
Download
Teaterkoncert C.V. Jørgensen. Foto Emilia Therese
Teaterkoncert C.V. Jørgensen. Foto Emilia Therese
Download
En fortælling om blindhed. Foto Emilia Therese
En fortælling om blindhed. Foto Emilia Therese
Download
Den vægelsindede. Foto Rumle Skafte
Den vægelsindede. Foto Rumle Skafte
Download

Links

Information om Aarhus Teater

Aarhus Teater
Aarhus Teater
Teatergaden 1
8000 Aarhus C

89 33 23 00http://www.aarhusteater.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Teater

3.2 mio. til Aarhus Teaters Læringsafdeling14.9.2018 10:06:32 CEST | Pressemeddelelse

Aarhus Teater styrker tilbuddene til østjyske børn og unge. Flere børn og unge i Aarhus og Østjylland får nu mulighed for at møde teatret på scenen, bag scenen og i klasseværelset. Ikke blot som et afbræk fra undervisningen, men som en del af den. Det er resultatet af en ny fondsdonation på 1.6 mio. kr. fra Spar Nord Fonden til Aarhus Teaters lærings-afdeling – Aarhus Teater Læring (ATL). Donationen vil både gå til videreførelse af forskningsprojektet Ej blot til lyst, der også støttes af Aarhus Kommune, og til udvikling af nye teaterpædagogiske tilbud til lærere og elever i grund- og ungdomsuddannelserne. Dermed er ATL teaterpædagogiske tilbud sikret frem til og med 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum