PROSA og HK kræver overenskomst hos IBM

Del

IBM i Odense har netop modtaget et fælles overenskomstkrav fra fagforbundene PROSA og HK/Privat. Det kommer efter en turbulent periode, hvor en række virksomhedsoverdragede ansatte er blevet flyttet ud af overenskomsten efter skiftet til tech-giganten. ”Det er et vigtigt ønske fra vores medlemmer,” lyder det fra PROSA og HK/Privat.

Fagforbundene PROSA og HK/Privat har sendt et fælles overenskomstkrav til IBM i Odense efter et turbulent forløb, hvor en gruppe på cirka 260 medarbejdere ikke er blevet overenskomstdækket efter at være blevet virksomhedsoverdraget til IBM fra KMD og Tech Mahindra i efteråret.

- Vi reagerer med et overenskomstkrav nu, fordi medlemmerne efterspørger det. Vi har holdt rigtig mange medlemsmøder i den seneste tid og sikret os, at vi er helt på linje her, og meldingen er klar: Medlemmerne vil have en overenskomst, så det arbejder vi på, siger John Jørgensen, faglig konsulent i PROSA.

HK har allerede en overenskomst med IBM, som dog kun dækker en del af virksomheden. Derfor har IBM egenrådigt kunnet udskrive medarbejdere ud af overenskomsten ved at tildele dem en ny klassificering i virksomhedens interne systemer, uden at der nødvendigvis følger nogen form for kompensation med til medarbejderen. Med det fælles overenskomstkrav går PROSA og HK efter at overenskomstdække IBM yderligere for fremover at undgå lignende situationer, hvor flere og flere medarbejdere kommer til at stå uden overenskomst.

- Siden 2016 er samlet set mere end 300 medarbejdere, der alle var omfattet af en overenskomst inden deres virksomhedsoverdragelse, blevet udskrevet af overenskomsterne i IBM. Det understreger i den grad behovet for at få overenskomstdækket IBM yderligere, så store grupper af medarbejdere ikke bare kan blive afskåret fra de rettigheder og den tryghed, en overenskomst giver efter IBM’s forgodtbefindende, siger Kim Bonde Nielsen, faglig sekretær i HK/Privat.

Det fælles overenskomstkrav er ledsaget af en række forslag til forhandlingsdatoer i januar og udtrykker håbet om at kunne indgå en aftale uden brug af konflikt. I første omgang har de to forbund rettet opmærksomheden mod IBM i Odense.

Nøgleord

Kontakter

Kim Bonde Nielsen, faglig sekretær i HK/Privat: tlf. 61 55 32 65

John Jørgensen, faglig konsulent i PROSA: tlf. 28 90 38 41

Troels Gadegaard Frølich, presseansvarlig i HK/Privat: tlf. 26 58 80 43

Katrine Raahauge Nygaard, kommunikations- og pressekoordinator i PROSA: tlf. 28 40 82 01

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

Nyt råd skal sikre flere kvinder i IT og tech14.6.2019 05:30:00 CESTPressemeddelelse

I 2030 vil vi mangle op mod 19.000 IT-specialister i Danmark ifølge IT-branchens egen vurdering. Og i en branche, hvor 76 % er mænd, så er det især kvinderne, der udgør et rekrutteringspotentiale, hvis vi skal vende udviklingen. Manglen på vigtige kompetencer og en mere mangfoldig arbejdsstyrke, risikerer nemlig at gå ud over dansk værdi- og jobskabelse samt vores evne til at finde bæredygtige løsninger på samfundsproblemer. Derfor lancerer HK/Privat i dag, fredag den 14. juni, et IT-Kvinderåd med Tænketanken DEA som en del af formandskabet. Målet er at stå stærkt på både uddannelse og arbejdsmarked i forhold til at løse problemstillingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum