PROSA

PROSA: Nyt etisk kodeks mangler konkret indhold

Del

Et fælles etisk kodeks for, hvordan man bør teste it-sikkerheden, er i dag meldt ud af en række væsentlige aktører på området, heriblandt Center for Cybersikkerhed, Dansk Erhverv, Digitaliseringsstyrelsen og IT-Branchen. Men retningslinjerne burde slå fast, at it-sikkerhed er ledelsens ansvar, siger Niels Bertelsen, formand for PROSA – Forbundet af IT-professionelle.

PROSA efterspørger mere konkrete retningslinjer i det etiske kodeks for test af it-sikkerhed, som blandt andre Center for Cybersikkerhed, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Danske Regioner, Digitaliseringsstyrelsen, Erhvervsstyrelsen, IT-Branchen og KL og SMVdanmark har sendt ud torsdag morgen.

- Det er positivt, at organisationerne vil beskytte medarbejderne, når it-sikkerheden skal testes. PROSA havde dog gerne set mere konkrete retningslinjer. Kodekset burde slå fast, at it-sikkerhed er ledelsens ansvar og ikke medarbejdernes, siger Niels Bertelsen, formand i PROSA.

PROSA efterspurgte allerede i 2019 i en kronik i Information mere konkrete etiske retningslinjer på området efter en række uheldige sager, hvor blandt andet brugen af skjult kamera i testsituationen var blevet oplevet som grænseoverskridende af en ansat.

- Helt konkret burde et forbud mod at bruge skjult kamera være en del af retningslinjerne. Det kan være voldsomt at være udsat for, siger Niels Bertelsen.

I stedet indeholder retningslinjerne en blødere formulering: ”Vær enige om mål og midler”.

- Men hvis medarbejdere skal blive enige med deres chef om, hvad de vil stille op til i en testsituation, så ved vi jo godt, hvem der har det sidste ord der, siger Niels Bertelsen.

Det etiske kodeks’ 6 principper for sikkerhedstest lyder således:

  • Vær enige om mål og midler
  • Test organisationen, ikke medarbejderen
  • Indhold og brug af case-materiale
  • Giv dig til kende i tilfælde af konflikter
  • Videregiv viden om kriminelle handlinger
  • Sørg for ansvarlig datahåndtering

Kontakter

Niels Bertelsen, formand for PROSA, tlf: 40 11 41 23

Katrine Raahauge Damkjær, Kommunikations- og pressekonsulent i PROSA, tlf: 28 40 82 01

Links

Information om PROSA

PROSA
PROSA
Vester Farimagsgade 37A
1606 København V

33 36 41 41https://www.prosa.dk/

Følg pressemeddelelser fra PROSA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PROSA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum