Billund Kommune

Projekt skal få flere piger til at kigge mod erhvervsuddannelserne

Del

Et nyt projekt i Billund Kommune kigger på, hvorfor så få piger vælger en erhvervsuddannelse.

Hvad kan få flere piger til at vælge en teknisk erhvervsuddannelse?

Det er det centrale spørgsmål, som Billund Kommunes nye projekt ”Flere piger i Erhvervsuddannelse” skal forsøge at finde svar på.

Baggrunden er, at der er meget få piger, som efter grundskolen går videre på en teknisk erhvervsuddannelse, og projektet har derfor samtidig som formål at skabe større interesse blandt piger for de tekniske erhvervsuddannelser.

Det er Ungeafdelingen, som er tovholder på projektet, der løber fra september 2021 til marts 2022. Projektet er støttet af Netværksforum for Uddannelse og Job, der er et lokalt forum for aktører på beskæftigelsesområdet i Billund Kommune.

”Vi vil gerne blive klogere på, hvad der afholder piger fra at vælge en teknisk erhvervsuddannelse, og hvad der skal til for at vække pigernes nysgerrighed," siger projektleder, Stine Ofelia Kildevang.

Pigecamp for piger i 6. klasse

En af de store aktiviteter i projektet er en ”Pigecamp” for piger i 6. klasse. Campen holdes på Syddansk Erhvervsskole i Grindsted, hvor 40-50 piger fra 6. klasse over fire dage vil arbejde i grupper i et af skolens fire værksteder: Auto, el, tømrer og smed.

Pigerne vil blive undervist af faglærere fra Erhvervsskolen og ledsaget af klasselærere fra de deltagende skoler: Lynghedeskolen, Grindsted Privatskole og Hejnsvig Skole.

”Vi ser ofte, at der er mange af enten drenge eller piger på en bestemt uddannelse. I det her projekt er vi nysgerrige på, hvordan det kan være. Formålet er ikke at få en ligelig kønsfordeling på uddannelserne, men på at hver enkelt ung bliver udfordret og træffer et velovervejet uddannelsesvalg. Mange unge og deres forældre kender ikke til de mange videre uddannelses- og karrieremuligheder, som en erhvervsuddannelse kan give. Vi vil gerne udvide deres horisont og vise dem, at en teknisk uddannelse både udvikler de unges kreativitet, håndelag og læringslyst,” siger Stine Ofelia Kildevang.

Fakta om projektet:

Ungeafdelingens UU Team er tovholder på projektet.

Projektleder er billedkunstner og antropolog Stine Ofelia Kildevang i samarbejde med UU Billund.

Syddansk Erhvervsskole i Grindsted, 10. klassecentret i Grindsted, Lynghedeskolen, Grindsted Privatskole, Hejnsvig Skole og Billund Erhvervsfremme er samarbejdspartnere.

Projektet er finansieret af Netværksforum i Billund Kommune.

En del af projektet er et nyetableret samarbejde med Boss Ladies - en organisation som i årevis har arbejdet på at få flere piger i erhvervsuddannelse.

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skoler og institutioner får besøg af Det Flyvende Teater med teaterundervisning og -workshops under projektet ”Super Ole”10.1.2022 16:03:43 CET | Pressemeddelelse

I løbet af det første halvår af 2022 vil Det Flyvende Teater tage ud på en række skoler og institutioner i Billund Kommune med projektet ”Super Ole”. I et tæt samarbejde med de unge deltagere vil projektet udforme sig gennem teaterundervisning, workshops, prøver, arbejde med scenografi og teaterproduktion. Til sidst munder alt arbejdet ud i en række forestiller under titlen ”Super Ole” – en forestilling frit efter LEGOs opfinder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum