Professorat i kirurgisk gastroenterologi på Syddansk Universitet og Sydvestjysk Sygehus

Victor Verwaals forskning har koncentreret sig om tarmkræft, bækken onkologi og behandlingen af kræft i bughinden. Aktuelt forsker han blandt andet i den kirurgiske behandling af spredning ved tyktarmskræft i lymfeknuder. Ligesom han forsker i, om 3D print kan gøre det muligt endnu mere præcist at vurdere kræft i tarmen inden operation.
Victor Verwaal er desuden en del af et større forskningsprojekt, der undersøger, om centralisering af specialiseret kræftbehandling påvirker patienternes adgang til behandlingen alt afhængig af, hvor de har bopæl.
Uddannelse og karrieforløb
Victor Verwaal er uddannet fra Radboud Universitetshospital i Holland i 1988. Han har i størstedelen af sin hidtidige karriere arbejdet i Holland, hvorfra han har taget sin kirurgiske speciallægeuddannelse og skrevet sin doktorafhandling. Bag sig har han ligeledes 15 års erfaring fra Netherlands Cancer Institute, hvor han arbejdede som specialist inden for tarmkræft.
I 2016 flyttede Victor Verwaal til Danmark og tiltrådte som overlæge og klinisk lektor på Mave-Tarm afdelingen på Aarhus Universitetshospital. Her behandlede han tarmkræft med HIPEC (hyperthermic intraperitonieal chemotherapy), som er en særlig behandlingsmetode, hvor patienten først får fjernet al synlig kræft og bagefter får kemoterapi direkte i maven. Internationalt har han undervist og understøttet med kirurgisk ekspertise på alle verdens kontinenter. Herved har han dannet et stort internationalt netværk.
I 2020 startede han som overlæge og forskningsansvarlig på Kirurgisk Afdeling på Sydvestjysk Sygehus, hvor han kort efter tiltrådte som klinisk lektor.
Kontakter
Professor Victor Verwaal:
viverwaal@health.sdu.dk
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Medicin mod forhøjet kolesterol kan i fremtiden redde endnu flere liv10.7.2025 08:41:07 CEST | Pressemeddelelse
Tre til fire procent af danske mænd over 65 år rammes af udposninger på legemspulsåren – en potentielt dødelig sygdom. Forskning fra SDU og OUH viser, at forebyggende behandling kan bremse udviklingen. Det kræver screening, som allerede benyttes i andre lande.
Stærk interesse for SDU’s uddannelser5.7.2025 18:27:25 CEST | Pressemeddelelse
Selvom der er nye adgangskrav, oplever SDU en samlet stigning i søgningen. Universitetets uddannelser nyder stor interesse fra danske og internationale ansøgere, og nye udbud som psykologi i Esbjerg tiltrækker rekordmange ansøgere.
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum