Syddansk Universitet

Professor i plastikkirurgi

Del

Overlæge, ph.d. Jens Ahm Sørensen er udnævnt til klinisk professor og specialeansvarlig overlæge på Plastikkirurgisk Afdeling, Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet.

Jens Ahm Sørensen (61) har arbejdet som overlæge på Plastikkirurgisk Afdeling i Odense siden 1999 og været specialeansvarlig i 16 år. Jens Ahm Sørensen har ansvaret for behandling af mundhulecancer, ekstremitetstraumer samt mikrokarkirurgi.

Hans fastansættelse i professoratet, som han har oppebåret siden 2014, bunder i hans store arbejde med at opbygge forskningsenheden i plastikkirurgi til en meget produktiv enhed indenfor området. I dag har forskningsenheden syv ph.d.-studerende, der med succes har forsvaret deres ph.d.- afhandlinger. Der er seks igangværende ph.d.-studier, hvor to af disse er ved at levere deres speciale i den nærmeste fremtid. Yderligere tre ph.d.-studerende forventes at starte i 2019.

Som læge og underviser har Jens Ahm Sørensen en omfattende international erfaring. Hans uddannelse til speciallæge foregik ikke alene i Odense, men også på Canniesburn Hospital/Royal Infirmary i Glasgow. Han har undervist læger, der er under uddannelse til speciallæge i plastikkirurgi, både i Danmark og Nordisk regi. Han har undervist i mikrokarkirurgi gennem mange år både i Danmark og Skotland. Han har været medlem af bestyrelsen i Dansk Mikrokirurgisk Selskab i seks år, hvoraf de fire var som formand. Han har desuden gennem fire år blevet valgt som næstformand i Dansk Selskab for Plastik- og Rekonstruktionskirurgi.

Samtidig med arbejdet med patienterne er Jens Ahm Sørensen aktiv i forskningsprojekter både på nationalt og internationalt plan. Han har etableret samarbejde med forskere i Storbritannien, USA og Canada.

Han er forfatter til et betydeligt antal videnskabelige artikler og medforfatter til tre lærebøger i kirurgi. Han har opbygget en forskningsenhed på Plastikkirurgisk Afdeling Z på OUH, med en gruppe af ph.d.- og prægraduatstuderende, som han er vejleder for. Han har desuden gennem de sidste år samarbejdet med forskningsgrupper på Syddansk Universitet om forskningsprojekter vedrørende hudens egenskaber under forskellige vilkår. Blandt de nyere forskningsområder, han beskæftiger sig med, er stamcelleforskning og 3D-rekonstruktion af ansigtet.

Jens Ahm Sørensen er 61 år og blev uddannet som læge fra det daværende Odense Universitet i 1988. Han er ph.d. fra 1998 og blev speciallæge samme år i plastikkirurgi efter en uddannelse på Odense Universitetshospital og Canniesburn Hospital i Glasgow, Skotland. Han har været ansat som klinisk lektor ved Syddansk Universitet i 16 år, hvor han har varetaget undervisningen af medicinstuderende samt af læger, der er under uddannelse til speciallæge i plastikkirurgi, både i Danmark og Nordisk regi. Han har desuden været professor med særlige opgaver siden 2014. Et professorat Jens Ahm Sørensen nu er fastansat i.

Jens Ahm Sørensen bor i Åløkkekvarteret i Odense og dyrker med flid sin interesse for cykling i fritiden.

Kontakter

Jens Ahm Sørensen
Åløkkevænget nr. 22
5000 Odense C
Mobil: 2213 6707
Mail: jens.sorensen@rsyd.dk
Fødselsdato og –år: 28-12-1958

Leder af SDU-SUND-Kommunikation
Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: 6011 3059

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum