Professor i plastikkirurgi

Jens Ahm Sørensen (61) har arbejdet som overlæge på Plastikkirurgisk Afdeling i Odense siden 1999 og været specialeansvarlig i 16 år. Jens Ahm Sørensen har ansvaret for behandling af mundhulecancer, ekstremitetstraumer samt mikrokarkirurgi.
Hans fastansættelse i professoratet, som han har oppebåret siden 2014, bunder i hans store arbejde med at opbygge forskningsenheden i plastikkirurgi til en meget produktiv enhed indenfor området. I dag har forskningsenheden syv ph.d.-studerende, der med succes har forsvaret deres ph.d.- afhandlinger. Der er seks igangværende ph.d.-studier, hvor to af disse er ved at levere deres speciale i den nærmeste fremtid. Yderligere tre ph.d.-studerende forventes at starte i 2019.
Som læge og underviser har Jens Ahm Sørensen en omfattende international erfaring. Hans uddannelse til speciallæge foregik ikke alene i Odense, men også på Canniesburn Hospital/Royal Infirmary i Glasgow. Han har undervist læger, der er under uddannelse til speciallæge i plastikkirurgi, både i Danmark og Nordisk regi. Han har undervist i mikrokarkirurgi gennem mange år både i Danmark og Skotland. Han har været medlem af bestyrelsen i Dansk Mikrokirurgisk Selskab i seks år, hvoraf de fire var som formand. Han har desuden gennem fire år blevet valgt som næstformand i Dansk Selskab for Plastik- og Rekonstruktionskirurgi.
Samtidig med arbejdet med patienterne er Jens Ahm Sørensen aktiv i forskningsprojekter både på nationalt og internationalt plan. Han har etableret samarbejde med forskere i Storbritannien, USA og Canada.
Han er forfatter til et betydeligt antal videnskabelige artikler og medforfatter til tre lærebøger i kirurgi. Han har opbygget en forskningsenhed på Plastikkirurgisk Afdeling Z på OUH, med en gruppe af ph.d.- og prægraduatstuderende, som han er vejleder for. Han har desuden gennem de sidste år samarbejdet med forskningsgrupper på Syddansk Universitet om forskningsprojekter vedrørende hudens egenskaber under forskellige vilkår. Blandt de nyere forskningsområder, han beskæftiger sig med, er stamcelleforskning og 3D-rekonstruktion af ansigtet.
Jens Ahm Sørensen er 61 år og blev uddannet som læge fra det daværende Odense Universitet i 1988. Han er ph.d. fra 1998 og blev speciallæge samme år i plastikkirurgi efter en uddannelse på Odense Universitetshospital og Canniesburn Hospital i Glasgow, Skotland. Han har været ansat som klinisk lektor ved Syddansk Universitet i 16 år, hvor han har varetaget undervisningen af medicinstuderende samt af læger, der er under uddannelse til speciallæge i plastikkirurgi, både i Danmark og Nordisk regi. Han har desuden været professor med særlige opgaver siden 2014. Et professorat Jens Ahm Sørensen nu er fastansat i.
Jens Ahm Sørensen bor i Åløkkekvarteret i Odense og dyrker med flid sin interesse for cykling i fritiden.
Kontakter
Jens Ahm Sørensen
Åløkkevænget nr. 22
5000 Odense C
Mobil: 2213 6707
Mail: jens.sorensen@rsyd.dk
Fødselsdato og –år: 28-12-1958
Leder af SDU-SUND-Kommunikation
Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: 6011 3059
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Stærk interesse for SDU’s uddannelser5.7.2025 18:27:25 CEST | Pressemeddelelse
Selvom der er nye adgangskrav, oplever SDU en samlet stigning i søgningen. Universitetets uddannelser nyder stor interesse fra danske og internationale ansøgere, og nye udbud som psykologi i Esbjerg tiltrækker rekordmange ansøgere.
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
De første læger fra den regionale kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg er uddannet26.6.2025 09:33:49 CEST | Pressemeddelelse
De første 21 nyuddannede læger fra den regionale kandidatuddannelse ved Syddansk Universitet på Esbjerg Sygehus – Syddansk Universitetshospital har 25. juni aflagt lægeløftet
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum