Professor i klinisk mikrobiologi på SDU og OUH

De anaerobe bakterier udgør hovedparten af vores normalflora. Indtil for få år siden var anaerobe bakterier meget svære at arbejde med, fordi de ikke kan tåle ilt og har været særdeles vanskelige at identificere og resistensbestemme. Specifikt har forskningen drejet sig om nye metoder til identifikation og resistensbestemmelse af bakterierne, men netop også deres involvering i alvorlige infektioner.
Ulrik Stenz Justesen har en bred samarbejdsflade og har haft samarbejde og skrevet artikler med en stor del af de kliniske afdelinger på Odense Universitetshospital, OUH, og har derudover et stort netværk nationalt og internationalt.
Han blev cand. med. Fra det daværende Odense Universitet i 1997, forsvarede sin doktordisputats i 2008 ved Syddansk Universitet, SDU, og blev speciallæge i klinisk mikrobiologi i 2010. I 2017 blev han udnævnt til ESCMID Fellow af the European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases og modtog i 2019 Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologis forskningspris.
Ulrik Stenz Justesen startede sin forskningskarriere i infektionsmedicinen, hvor han var tilknyttet Infektionsmedicinsk Afdeling Q, Odense Universitetshospital, som forskningsårsstuderende under lægestudiet, hvor han udførte de første målinger af mængden af HIV-virus på patienter på OUH. Han var senere ph.d.-studerende samme sted, men ansat under Klinisk Farmakologi.
Efter en afstikker til forsvaret for at flyve redningshelikopter som led i værnepligten, indledte han sin karriere inden for kliniske mikrobiologi i 2004. Han blev ansat som afdelingslæge i 2010 på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Odense universitetshospital, og som overlæge samme sted i 2013 frem til nu, med et år som overlæge på Rigshospitalets klinisk mikrobiologiske afdeling ind imellem.
Derudover har han haft en bred samarbejdsflade og har haft samarbejde og skrevet artikler med en stor del af de kliniske afdelinger på OUH og har derudover et stort netværk nationalt og internationalt.
Ulrik Stenz Justesen har publiceret mere end 100 publikationer, primært i internationale videnskabelige tidsskrifter og skrevet lærebøger og kapitler til lærebøger. Han har været og er vejleder for kandidat- og ph.d.-studerende og underviser lægestuderende og yngre læger under uddannelse til speciallæge. Desuden fungerer han som klinisk vejleder for yngre læger.
Fritiden tilbringes meget gerne med at rejse, herunder til sommerhuset på Bornholm med familien.
Kontakter
Ulrik Stenz Justesen
Professor, overlæge, dr.med.
ulrik.stenz.justesen@rsyd.dk
Tlf. +45 6541 5749
Klinisk Mikrobiologisk Afdeling
Odense Universitetshospital.
Billeder
Links
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Nobelprisvinder Joseph Stiglitz besøger SDU7.5.2025 14:28:10 CEST | Pressemeddelelse
Han har vundet nobelprisen i økonomi, været rådgiver for Bill Clinton og Barack Obama og i årtier advaret mod den verdensorden, som vi står midt i med Trump som præsident. Onsdag 14. maj får Syddansk Universitet besøg af Joseph Stiglitz.
Knoglebrud koster mere med type 1 diabetes5.5.2025 13:50:52 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning fra Syddansk Universitet viser, at sundhedsomkostningerne for patienter med knoglebrud er højere for personer med type 1 diabetes end for personer uden. Forebyggelse vil muligvis kunne nedbringe omkostningerne
Ny institutleder på Retsmedicinsk Institut på SDU2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Simon Kjær Hermansen konstitueres som institutleder for Retsmedicinsk Institut under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet pr. 1. maj 2025. Han afløser Peter Mygind Leth, som fratræder posten, men fortsætter som statsobducent og professor i endnu et års tid.
Direktøren for Danish Advanced Research Academy tiltræder1.5.2025 14:59:31 CEST | Pressemeddelelse
Philip Hallenborg var en del af teamet bag fondsansøgningen. Nu skal han stå i spidsen for det nationale Ph.D.-akademi, Novo Nordisk Fonden har finansieret for at samle universiteterne om udvikling af danske forskningstalenter.
MedTech Odense uddeler de første millioner til udvikling af banebrydende sundhedsteknologi på hjerteområdet1.5.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Pionerprojektet DANARC er den første modtager af en bevilling fra MedTech Odense - den første af flere bevillinger til projekter i de kommende år. DANARC vil udvikle en robot, der kan skanne og diagnosticere hjertekarsygdomme. En automatiseret løsning, der kan forkorte de stigende ventetider og gøre en forskel for patienter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum