Professor i klinisk mikrobiologi på SDU og OUH
Ulrik Stenz Justesen er udnævnt til professor i klinisk mikrobiologi ved Odense Universitetshospital og Klinisk Institut på SDU. Han skal især forske i anaerobe bakterier, herunder deres involvering i alvorlige infektioner som blodforgiftning, hjerneabscesser og tyktarmskræft.

De anaerobe bakterier udgør hovedparten af vores normalflora. Indtil for få år siden var anaerobe bakterier meget svære at arbejde med, fordi de ikke kan tåle ilt og har været særdeles vanskelige at identificere og resistensbestemme. Specifikt har forskningen drejet sig om nye metoder til identifikation og resistensbestemmelse af bakterierne, men netop også deres involvering i alvorlige infektioner.
Ulrik Stenz Justesen har en bred samarbejdsflade og har haft samarbejde og skrevet artikler med en stor del af de kliniske afdelinger på Odense Universitetshospital, OUH, og har derudover et stort netværk nationalt og internationalt.
Han blev cand. med. Fra det daværende Odense Universitet i 1997, forsvarede sin doktordisputats i 2008 ved Syddansk Universitet, SDU, og blev speciallæge i klinisk mikrobiologi i 2010. I 2017 blev han udnævnt til ESCMID Fellow af the European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases og modtog i 2019 Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologis forskningspris.
Ulrik Stenz Justesen startede sin forskningskarriere i infektionsmedicinen, hvor han var tilknyttet Infektionsmedicinsk Afdeling Q, Odense Universitetshospital, som forskningsårsstuderende under lægestudiet, hvor han udførte de første målinger af mængden af HIV-virus på patienter på OUH. Han var senere ph.d.-studerende samme sted, men ansat under Klinisk Farmakologi.
Efter en afstikker til forsvaret for at flyve redningshelikopter som led i værnepligten, indledte han sin karriere inden for kliniske mikrobiologi i 2004. Han blev ansat som afdelingslæge i 2010 på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Odense universitetshospital, og som overlæge samme sted i 2013 frem til nu, med et år som overlæge på Rigshospitalets klinisk mikrobiologiske afdeling ind imellem.
Derudover har han haft en bred samarbejdsflade og har haft samarbejde og skrevet artikler med en stor del af de kliniske afdelinger på OUH og har derudover et stort netværk nationalt og internationalt.
Ulrik Stenz Justesen har publiceret mere end 100 publikationer, primært i internationale videnskabelige tidsskrifter og skrevet lærebøger og kapitler til lærebøger. Han har været og er vejleder for kandidat- og ph.d.-studerende og underviser lægestuderende og yngre læger under uddannelse til speciallæge. Desuden fungerer han som klinisk vejleder for yngre læger.
Fritiden tilbringes meget gerne med at rejse, herunder til sommerhuset på Bornholm med familien.
Kontakter
Ulrik Stenz Justesen
Professor, overlæge, dr.med.
ulrik.stenz.justesen@rsyd.dk
Tlf. +45 6541 5749
Klinisk Mikrobiologisk Afdeling
Odense Universitetshospital.
Billeder
Links
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Nu sker det: Verdens første Robotcenter for store konstruktioner på Odense Havn skydes i gang16.5.2022 15:54:17 CEST | Pressemeddelelse
Selvom centret først står færdigt i 2025, så skyder det nye danske robotcenter Large Structure Production (LSP) sine aktiviteter i gang allerede i morgen, tirsdag d.17. maj. Det sker ved et kick-off-arrangement på Odense Havn med deltagelse af bl.a. professor ved SDU, Christian Schlette og adm. direktør for Bladt Industries, Anders Søe-Jensen.
Astronomer afslører det første billede af det sorte hul i hjertet af vores galakse12.5.2022 15:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Astronomer har præsenteret det første billede af det supertunge sorte hul i midten af vores egen galakse, Mælkevejen. Dette resultat er et markant bevis på, at objektet rent faktisk er et sort hul, og giver værdifulde ledetråde om, hvordan sådanne giganter, som man mener befinder sig i centrum af de fleste galakser, fungerer.
The Lancet: Odense er i verdenseliten som sund og bæredygtig by12.5.2022 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I en rapport fra det ansete videnskabelige tidsskrift The Lancet Global Health rangerer Odense som en af verdens sundeste og mest bæredygtige byer i sammenligning med 25 byer i 19 lande verden over.
Hvorfor går du ikke til lægen?11.5.2022 14:41:53 CEST | Pressemeddelelse
I disse dage modtager 150.000 danskere spørgsmål om symptomer, hvordan de går til læge og om deres erfaringer med sundhedsvæsenet.
Presseinvitation Odense: Generalsekretær for Amnesty International, Agnes Callamard, besøger Danish Institute for Advanced Study og vil tale om krigen i Ukraine.9.5.2022 11:02:18 CEST | Pressemeddelelse
Onsdag 11. maj kommer Amnesty Internationals generalsekretær, Agnes Callamard, til Danish Institute for Advanced Study for at holde et foredrag og deltage i en workshop med fokus på krigen i Ukraine og dens betydning for verdenssamfundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum