Folkekirkens Nødhjælp

Prinsesse Marie og fødevareminister Mogens Jensen går til kamp mod madspild i Tingbjerg

Del

H.K.H. Prinsesse Marie og fødevareminister Mogens Jensen (S) markerer Danmarks Madspildsdag den 29. september 2020 ved stor åbningsfest af Wefood Tingbjerg.

Prinsesse Marie var i foråret med Folkekirkens Nødhjælp i Uganda for at besøge klimaprojekter, der blandt andet skal sikre større fødevaresikkerhed til verdens fattigste. Foto: Bax Lindhardt
Prinsesse Marie var i foråret med Folkekirkens Nødhjælp i Uganda for at besøge klimaprojekter, der blandt andet skal sikre større fødevaresikkerhed til verdens fattigste. Foto: Bax Lindhardt

’Danmark redder maden’ er overskriften, når Miljø- og Fødevareministeriet sammen med en række samarbejdspartnere går til kamp mod madspild. Det sker tirsdag den 29. september 2020 på FN’s Internationale Madspildsdag – som nu også bliver Danmarks Nationale Madspildsdag.

I den anledning inviterer Folkekirkens Nødhjælp til Grand Opening af Wefood Tingbjerg. Det sker tirsdag den 29. september 2020, klokken 14.30-16.00 i de nye butikslokaler på Ruten 6D, 2700 Brønshøj.

Festlighederne sker ved deltagelse af H.K.H. Prinsesse Marie og minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen (S).

Som protektor for Folkekirkens Nødhjælp har Prinsesse Marie i flere år været engagereret i kampen mod madspild. Prinsessen har tidligere besøgt en række Wefood-butikker, og i foråret var Prinsesse Marie med Folkekirkens Nødhjælp i Uganda for at se klimaprojekter, der blandt andet skal sikre større fødevaresikkerhed til verdens fattigste.

Under besøget den 29. september 2020 vil Prinsessen og fødevareminister Mogens Jensen (S) få mulighed for at møde de frivillige, der driver butikken i Tingbjerg. Derudover vil Prinsesse Marie og ministeren dyste i en madspildsquiz, der skal sætte fokus på, hvilke overskudsvarer, der sælges i Wefood.

Flere butikker på vej
Folkekirkens Nødhjælp åbnede den første Wefood-butik i 2016, og det blev hurtigt en stor succes. I dag er der fem butikker i henholdsvis København og Aarhus, og allerede om få måneder kan Folkekirkens Nødhjælp slå dørene op til endnu en butik – denne gang i Vejle.

”Vi er simpelthen så glade for, at danskerne støtter og bakker op om Wefood. Det gælder både de mange kunder, de fantastiske frivillige, der driver butikkerne, men også vores mange gode leverandører og samarbejdspartnere. Sidste år modtog vi en donation fra Salling Fondene på 3,41 mio. kroner, og det er blandt andet takket være den flotte donation, at vi kan åbne flere butikker og snart kan kalde os landsdækkende. Hver gang vi åbner en ny butik, kan vi sammen mindske madspild og skabe mere overskud, der går til vores arbejde for verdens fattigste, ” siger Birgitte Qvist-Sørensen

Wefood mindsker madspild ved at sælge varer, som almindelige supermarkeder ofte kasserer. Det er varer, som har fejl i emballagen, er ude af sæson eller som har overskredet bedst-før-datoen. Men varer, som ingenting fejler. Blandt de største leverandører kan nævnes Salling Group, nemlig.com, Mikkeller, Nordic Food Partners og Dr. Oetker.

Butikkerne drives af frivillige, og alt overskuddet går til at bekæmpe sult i verdens fattigste lande.

Tænketank skal finde nye løsninger
Et af FN’s verdensmål er at begrænse madspild med 50 pct. inden 2030, og for at opnå målet, har regeringen nedsat tænketanken ONE/THIRD, hvor generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, er medlem. Tænketanken har til formål at finde løsninger og initiativer, der kan nedbringe madspild i Danmark.

”Udviklingen går den rigtige vej i Danmark, og vi smider mindre mad ud i dag, end vi gjorde for 10 år siden. Men der er stadig meget, vi kan gøre. I dag smider vi i gennemsnit 2000 tons spiseligt mad ud hver eneste dag i Danmark, mens flere end 800 millioner mennesker verden over sulter. Det går ud over retfærdighedssansen, men det går i den grad også ud over vores pengepung og klimaet,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

---------------------------------------------------------------------------------

Det vil være muligt for medier at dække dele af arrangementet. Ansøgning om akkreditering skal ske senest fredag den 25. september til: Christina Pedersen, presseansvarlig i Folkekirkens Nødhjælp, chpe@dca.dk, M: 28744669.

Bemærk, at der på grund af situationen med COVID19 vil være begrænset plads.
Akkrediteret presse vil mandag den 28. september modtage et program for arrangementet.

 

Nøgleord

Billeder

Prinsesse Marie var i foråret med Folkekirkens Nødhjælp i Uganda for at besøge klimaprojekter, der blandt andet skal sikre større fødevaresikkerhed til verdens fattigste. Foto: Bax Lindhardt
Prinsesse Marie var i foråret med Folkekirkens Nødhjælp i Uganda for at besøge klimaprojekter, der blandt andet skal sikre større fødevaresikkerhed til verdens fattigste. Foto: Bax Lindhardt
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

2019 blev det dødeligste år for verdens nødhjælpsarbejdere23.9.2020 13:07:25 CESTPressemeddelelse

Krigszonerne verden over breder sig, og krigene bliver mere og mere voldelige. 75 år efter FN blev dannet med målet om at sikre international fred, estimerer selvsamme organisation, at hele 168 millioner mennesker har brug for humanitær hjælp. Samtidig med at de humanitære behov vokser, bliver nødhjælpsarbejdere i højere grad direkte militære mål i krigens rædsler. Sådan blev 2019 det dødeligste år for nødhjælpsarbejdere. 484 nødhjælpsarbejdere blev ofre for større angreb. 142 med dødelig udgang, 234 blev hårdt sårede og 124 blev kidnappet. Som generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp mærker Birgitte Qvist-Sørensen, hvordan nettes strammes om den organisation, hun står i spidsen for: ”I 2019 var vi nødt til at evakuere medarbejdere i Syrien, Congo, Sydsudan og Libyen, fordi de var i risiko for at blive fanget i kamphandlinger eller i risiko for at blive direkte militære mål” Ifølge Birgitte Qvist-Sørensen er det tydeligt, at nødhjælpsarbejdere ikke er fredet i krigen på samme måde, som

Danskere og nordmænd bakker massivt op om hjælp til Libanon13.8.2020 09:49:16 CESTPressemeddelelse

Eksplosionen i Beirut har startet en humanitær krise – ikke kun for de 300.000 mennesker, der mærkede eksplosion på egen krop og mistede deres hjem. De massive ødelæggelser rammer også dem, der lever en usikker tilværelse i de libanesiske flygtningelejre. Ja, helt ind på syriske slagmark vil eksplosionen give genklang i form af mangel på fødevarer, medicin og andre basale fornødenheder. Den voldsomme eksplosion har forvandlet havnen i Beirut til et bombekrater. Og det var her, 80 procent af Libanons importvarer kom ind i landet. At fragtskibe ikke kan lægge til i havnen, har betydning for millioner af menneskeliv i det lille land, som importerer mere end 50 procent af sine fødevarer. Samtidig modtog havnen også størstedelen af den nødhjælp, der skal videre til Syrien. Sympati med libaneserne Libanon har brug for hjælp, og ifølge Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen, oplever organisationen, at danskerne viser stor sympati med libaneserne i form af donationer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum