Vejdirektoratet

PRESSEINVITATION: Transportminister Benny Engelbrecht indvier nyt biogastankanlæg i Ishøj på fredag

Del

Med indvielsen af det nye anlæg åbner Benny Engelbrecht ny grøn transportkorridor mellem København og Aarhus

På fredag den 27. august indvier transportminister Benny Engelbrecht det første biogas-tankanlæg i Ishøj.

Det er et projekt, der skaber en ny, grøn transportkorridor mellem Aarhus og København.

Tankanlægget skal betjene de lastbiler, der kører på biogas og dermed være med til at reducere CO2-udledningen fra de tunge erhvervskøretøjer herhjemme.

Anlægget vil blive brugt af lastbiler fra nogle af landets største virksomheder, blandt andet Arla og REMA1000.

I alt får Danmark fire nye biogastankstationer langs motorvejsnettet mellem Aarhus og København, nemlig i Ishøj, Køge, Odense og Horsens.

De gør det muligt for landets transportvirksomheder at levere grøn varetransport mellem landets største byer, eftersom lastbilerne kan tanke biogas på strækningen.

Udover transportministeren deltager Folketingets transportudvalg samt en række brancheorganisationer og transport- og energivirksomheder i åbningen.

Arrangementet finder sted kl. 09.45 – 11.00 hos Scania Danmark på Industribuen 19B, 2635 Ishøj.

Program for ministerindvielse af biogastankstation i Ishøj

09.45: Transportministeren og ordførerne ankommer til tankpladsen.

09.45 – 09.50: Scania Danmarks adm. direktør Marcus Holm byder velkommen til tankpladsen.

09.50 – 09.55: Vicedirektør Helga Theil Thomsen fra Vejdirektoratet fortæller om status for den konkrete udmøntning af puljen til lade-standere og grøn erhvervstransport, som tankanlægget er en del af.

09.55 – 10.05: Henrik Vestergaard Laursen, adm. direktør hos Bigadan, introducerer tankanlægget til ministeren og ordførerne og fortæller om dets anvendelse og teknologien bag.

10.05 – 10.10: Logistikdirektør Ole Thomsen fra Rema1000 fortæller, hvorfor Rema1000 har valgt at bruge biogas-lastbiler til en del af deres transport.

10.10 – 10.15: Logistikdirektør Bo Svane fra Arla fortæller om virksomhedens brug af biogas-lastbiler til en del af deres transport.

10.15 – 10.25: Transportminister Benny Engelbrecht holder tale.

10.25 – 10.30: Transportministeren indvier tankanlægget ved at tanke en lastbil.

10.30: Spørgsmål fra pressen

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Vejdirektoratet, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk
Bioman ApS-kontaktperson: Birger Parsberg Olesen tlf. 51 56 46 83, mail: bpo@bioman.dk

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Vejdirektoratet lægger ny asfalt på to ramper i Motorvejskryds Odense22.9.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra mandag den 27. september og tre dage frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på to af ramperne i rampeanlægget ved Motorvejskryds Odense. Det drejer som om frakørselsrampen i østgående retning fra Fynske Motorvej til Svendborgmotorvejen i sydgående retning samt frakørselsrampen fra Svendborgmotorvejen i nordgående retning til Fynske motorvej i østgående retning. Arbejdet starter med, at den gamle belægning fræses af. Herefter udføres der lokale reparationer i belægningen. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. For at genere trafikamterne mindst muligt bliver arbejdet udført som aften- og natarbejde mellem klokken 17.30 – 06.00. De nævnte ramper vil periodevis være spærret, mens der arbejdes på dem. Når de er spærret, vil der være skiltet med omkørsel. Der vil være risiko for kødannelse, så trafikanterne skal påregne længere rejsetid. Udenfor arbejdsperioderne vil alle spor og ramper være åbne for normal trafik. Vejdirektoratet beklager på forhå

I tvivl om farten? Kig på kantpælen22.9.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Siden sidste efterår har Vejdirektoratet testet en ny metode for at få flere trafikanter til at overholde den generelle hastighedsgrænse på 80 km/t på landevejene. Helt konkret har Vejdirektoratet anbragt et lille fartmærke på kantpælene på seks udvalgte landeveje i Midt- og Vestjylland for at minde trafikanterne om hastighedsgrænsen. Og forsøget fortsætter i resten af dette efterår, hvor det bliver undersøgt, om trafikanterne bliver bedre til at holde hastigheden, hvis de hele tiden bliver mindet om den. ”Vi har jo mange ulykker, der skyldes for høj fart og uopmærksomhed – ikke mindst på landevejene. Derfor vil vi gerne teste, om trafikanterne sænker farten, hvis de hele tiden bliver mindet om hastighedsgrænsen på 80 km/t.,” siger afdelingsleder Niels Skjøde Agerholm fra Vejdirektoratet. ”Det er et helt nyt redskab, som vi på denne måde prøver af, og jeg er spændt på at se resultaterne.” Fartmærkerne på kantpælene er udstyret med reflekser og udformet med det sorte tal, der minder om

Vejdirektoratet inviterer til markedsdialog om udrulning af ladeinfrastruktur21.9.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I de kommende år skal Vejdirektoratet etablere 32 lade-parker til el-biler og andre eldrevne køretøjer på rastepladser langs motorvejsnettet over hele Danmark. I alt er der afsat 500 millioner kroner på denne opgave i overensstemmelse med den aftale om Infrastrukturplan 2035, som regeringen indgik før sommerferien med Folketingets øvrige partier. Som et første skridt i processen frem mod oprettelsen af de mange ladeparker skal Vejdirektoratet beslutte, hvem der skal etablere og drive ladestanderene. For at få det bedste grundlag for at træffe den beslutning, inviterer Vejdirektoratet til markedsdialog med interesserede parter i branchen. Et initiativ, der hilses velkommen af transportminister Benny Engelbrecht. ”Der er ikke tvivl om, at tilgængelig ladeinfrastruktur i hele landet er en forudsætning for, at flere danskere skifter den fossile bil ud med en elbil,” siger transportministeren. ”Det handler om at fjerne rækkeviddeangst hos de, der overvejer at købe elbil. Den halve milliard,

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum