Folkekirkens Nødhjælp

Presseinvitation: H.K.H. Prinsesse Marie deltager i Folkekirkens Nødhjælps julearrangement

Del

Torsdag den 7. november inviterer Folkekirkens Nødhjælp til et indholdsrigt julearrangement på Toldboden i København. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, protektor for Folkekirkens Nødhjælp, deltager i festlighederne.

Foto: Mikkel Østergaard/Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Mikkel Østergaard/Folkekirkens Nødhjælp

Pressen er velkommen på dagen, og det vil være muligt for journalister og fotografer at overvære dele af arrangementet. Ved tilmelding sendes et detaljeret program.

Mødetid er torsdag den 7. november klokken 14:30, hvor der gives en samlet briefing.

Adresse: Toldboden, Nordre Toldbod 18-24, 1259 København K.
Arrangementet slutter klokken 17.30.

Program:

  • Prinsesse Marie ankommer
  • Generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen byder velkommen og giver et indblik i Folkekirkens Nødhjælps arbejde
  • Peter Skov-Jacobsen, biskop og rådsformand i Folkekirkens Nødhjælp: 30 år efter murens fald – hvad betyder frihed for handling og tro?
  • Anne Cathrine Riebnitzsky, forfatter: Mine oplevelser i Cambodja
  • Claus Pilgaard aka Chili Klaus akkompagneret af Laura Kjærgaard
  • Uformelt samvær og en let anretning

Tilmelding er nødvendig og skal venligst ske senest tirsdag den 5. november klokken 12:00 til: Christina Pedersen – mail: chpe@dca.dk / tlf: 28744669.

 

Billeder

Foto: Mikkel Østergaard/Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Mikkel Østergaard/Folkekirkens Nødhjælp
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Efter nedlukning: Nordisk Film Biografer donerer overskudsslik til madspildsbutikker22.6.2020 09:14:10 CESTPressemeddelelse

Nordisk Film Biografer har været lukket på grund af corona-pandemien, og i mellemtiden har en del slik i biografernes kiosker overskredet sidste salgsdato. For at begrænse ”slikspild” har Nordisk Film Biografer doneret alt overskudsslik til Wefood-butikkerne, der er drevet af Folkekirkens Nødhjælp – heriblandt 200 kilo bland-selv-slik og 8 paller med sodavand og chokoladebarer.

Ny rapport: Klimaforandringer er med til at skubbe flygtningetal i vejret19.6.2020 09:24:56 CESTPressemeddelelse

Nye tal fra FN’s flygtningeorganisation viser, at næsten 80 millioner mennesker er på flugt. Det svarer til 1 procent af verdens befolkning, og tallet er næsten fordoblet på et årti. I dag udgiver Folkekirkens Nødhjælp sin egen rapport, der peger på, klimaforandringerne er en vigtig årsag til de konflikter, der får flygtningetallene til at stige så voldsomt. Folkekirkens Nødhjælp har interviewet mere end 1000 mennesker, der både er ramt af væbnet konflikt og klimaforandringer i de afrikanske lande Mali og Somalia. Rapporten konkluderer, at klimaforandringer er med til at øge konfliktniveaet i skrøbelige lande, og at klimatilpasning kan være fredsskabende. Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen siger: ”Vi hjælper allerede verdens fattigste med tørkeresistente afgrøder, vandingssystemer og akutnødhjælp, når katastrofen rammer. De 1000 interviews med lokale somaliere og maliere bekræfter os i vigtigheden af at skrue op for indsatsen. Og det klare indtryk fra samtal

Folkekirkens Nødhjælp ansætter ny medie- og kampagnechef2.6.2020 15:45:40 CESTPressemeddelelse

50-årige Jeanette Ringkøbing Rothenborg bliver fra 1. august en del af Folkekirkens Nødhjælp som ny medie- og kampagnechef. Hun kommer med solid erfaring, senest fra Red Barnet, hvor hun tidligere har været kommunikationschef, sektionsleder og pressechef. Jeanette Ringkøbing Rothenborg har også arbejdet som selvstændig rådgiver, som kommunikationschef i Center for Familieudvikling og som mangeårig journalist på Dagbladet Politiken. Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen, glæder sig over den nye ansættelse: ”Jeg er utrolig glad for, at Folkekirkens Nødhjælp kan tiltrække en kapacitet som Jeanette Ringkøbing Rothenborg. Hun besidder lige præcis det gode mix af erfaringer og gåpåmod, som vi har været på udkig efter til at videreudvikle vores medie- og kampagnearbejde,” siger Birgitte Qvist-Sørensen. COVID19 har for første gang i mere end et årti fået fødevaremanglen blandt verdens fattigste til at stige, og ifølge Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær skærper det

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum