Dyrenes BeskyttelseDyrenes Beskyttelse

Presseinvitation: De pensionerede cirkuselefanter flytter ind hos Knuthenborg Safaripark

Del

Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse byder pressen velkommen i den enorme elefantstald, hvor Danmarks sidste cirkuselefanter flytter ind den 15. maj. Anlægget åbner officielt for offentligheden den 1. juni i år.

I efteråret afgjorde fødevareminister Mogens Jensen, at Knuthenborg Safaripark skulle overtage Danmarks sidste fire cirkuselefanter. Det enorme anlæg er blevet bygget i raketfart og er nu klar til, at elefanterne kan flytte ind i deres nye staldbygning. Efter flytningen skal de gradvis vænne sig til hinanden og de store vidder op til den officielle åbning af Elefantsletten i Knuthenborg Safaripark den 1. juni 2020.

I denne anledning inviterer Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse pressen med til den historiske flytning, hvor dyrene kommer på deres sidste vogntur efter et liv på landevejene. Fødevareminister, Mogens Jensen vil også deltage på denne særlige dag.

De tre elefanter fra Cirkus Arena har, mens byggeriet er stået på, gået sammen med Ramboline fra Cirkus Trapez i Cirkus Arenas vinterstald i Slagelse. Nu rykker alle fire elefanter videre til deres pensionstilværelse i Knuthenborg Safaripark på Lolland, hvor de ”bare skal være elefanter” med naturlig adfærd i et 140.000 m2 stort savannelignende anlæg. Et anlæg, der i sin udformning ikke er set andre steder i Europa. Anlægget skal derfor også fungere som internationalt fyrtårn, der viser, hvordan fremtidens anlæg for pensionerede cirkuselefanter ude i verden bør udformes.

Elefantsletten er blevet til virkelighed i samarbejde mellem Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse og har fokus på at give dyrene så højt niveau af dyrevelfærd som muligt.

Nærmere information om det officielle åbningsarrangement den 1. juni 2020, hvor pressen også vil blive inviteret, følger på et senere tidspunkt.

Pressen er velkommen til indflytningen den 15. maj kl. 11.30, og der vil være mulighed for fotos af elefanterne indenfor i deres nye elefantstald, samt interview med fødevareministeren og repræsentanter fra Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse.

Program:

  • Velkomst ved Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg Safaripark, Mogens Jensen, fødevareminister og Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse
  • Pressen inviteres ind i stalden på mezzaninen, hvor der vil være god udsigt over elefanterne
  • De 3 elefanter fra Cirkus Arena flytter ind i deres nye 2.000 m2 stald kl. 12 (elefanten Ramboline fra Cirkus Trapez ankommer først sidst på dagen, da de skal køres i samme vogn, som skal transporteres frem og tilbage mellem Slagelse og Knuthenborg Safaripark)
  • Spørgsmål og interviews

Tid og sted: Interesserede pressefolk bedes tilmelde sig på forhånd til ch@knuthenborg.dk og møde op ved Bandholmporten (ikke hovedindgangen) til Knuthenborg Safaripark, Knuthenborg Park 1, 4941 Bandholm, d. 15. maj kl. 11.20.

Grundet Covid-19 vil det kun være muligt at sende én journalist og én fotograf pr. medie. Der vil ligeledes, grundet forsamlingsforbuddet, max lukkes 10 personer ind på mezzaninen i stalden ad gangen, og der skal bruges håndsprit, inden man går op og ned. Dette bliver faciliteret af Knuthenborg Safaripark. Umiddelbart efter indflytningen udsendes presseklip med videomateriale af hele rejsen fra cirkus til ankomsten i stalden i Knuthenborg Safaripark.

Yderligere oplysninger:

  • Medievagten i Dyrenes Beskyttelse, tlf. 40 84 15 12, mail: presse@dyrenesbeskyttelse.dk
  • Kommunikationschef Camilla Ellehammer Haxgart, Knuthenborg Safaripark, tlf. 61 13 40 76, mail: ch@knuthenborg.dk
  • Presserådgiver Jacob Haaning Andersen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: 21 19 27 50, mail: jahaa@mfvm.dk

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Information om Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse
Buddingevej 308
2860 Søborg

33 28 70 00https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum