Haderslev Kommune

Premiere på dansk-tysk teaterstykke om Reformationen

Del

I morgen er der premiere på det dansk tyske teaterstykke ”Ein’ Feste Burg – Så fast en Borg” - reformationen i Sønderjylland-Schleswig.

I anledning af 500-året for reformationen er stærke skuespilkræfter gået sammen om at lave et helt unikt dansk-tysk teaterstykke. For første gang nogensinde kombineres historiefortælling og dukketeater i en samlet forestilling. Teaterstykket sætter fokus på reformationens indførelse i kongeriget Danmark og hertugdømmet Slesvig i årene 1533-36.

”At sætte fokus på en af de mest dramatiske perioder i Danmark er en gave for en instruktør og dramatiker. Det var skæbneår for Danmark og hertugdømmerne. Landet var i borgerkrig og det sidste store bondeoprør. Kampen om magten handlede både om politik og religion. Resultatet af borgerkrigen var en reformationen fra oven og en styrket adel og kongemagt. Og det hele startede med junker Christian af Haderslev.” udtaler instruktør Niels Damkjær.

Ved kombinere historiefortælling og dukketeater kan forestillingen udfolde flere nuancer og lag af historien om indførelsen af reformationen i kongeriget Danmark og hertugdømmerne - fra det store historiske perspektiv til konsekvenserne for almindelige menneskers hverdag.

”Det grænseoverskidene projekt inspirer mig, at arbejde i team sammen med en erfaren instruktør. At flette mindst to sprog sammen, at få sagt det vigtigste og samtidig fordybe sig i historien.” siger historiefortæller Susanne Schoppmeier.

Teaterstykket turnerer til efteråret blandt skolerne i region Sønderjylland-Schleswig. Der er også udarbejdet et læremiddel i samarbejde med et hold historielærerstuderende på UC Syddanmark. Der kan læses mere om forestillingen på www.reformationen.nu.

Premieren på teaterstykket finder sted lørdag d. 3. juni, kl. 15.00 i Den Gamle Festsal, Gåskærgade 28D, 6100 Haderslev, Danmark. Alle er velkomne. Gratis billetter bestilles ved at sende en mail med navn og antal billetter til reformation2017@haderslev.dk

Faktaboks:

  • Historien kort: Kongeriget Danmark er i årene 1533-1536 i opløsning – en borgerkrig om magt og religion er under opsejling. I hertugdømmet Slesvig er den kommende Christian III og hans kone Dorothea, i form af historiefortællerne Hans Laurens og Susanne Schoppmeier, i gang med at planlægge magtovertagelsen – med god hjælp fra hærføreren Johan Rantzau og tæt kontakt til reformatoren MartinLuther.

  • 4 dukker fra Sønderjysk Figurteater, ført af Mona Damkjær, Marie Gregersen og Niels Damkjær, fortæller reformationens for almindelige menneskersliv.

  • Projektet er lavet i et samarbejde mellem Kulturstiftung Schleswig-Flensburg, Stiftung NordfrieslandogHaderslevKommune.DeterstøttetafKulturaftaleSønderjylland-Schleswig.

  • Medvirkende i projektet er Sønderjysk Figurteater v. Mona Damkjær, Marie Gregersen og Niels Damkjær og historiefortællerne Susanne Schoppmeier og Hans Laurens. Derudover har et historiehold fra UCSyddanmark været med til at lave læremidlet.

Kontakter

- Gry Vissing Jensen,Kulturkoordinator,HaderslevKommune,(grvi@haderslev.dk,+4574341741)

- Nathalie Gerstle, Stiftung Nordfriesland(nathalie.gerstle@nordfriesland.de,+494841/8973102)

- Claudia Koch, Kulturstiftung Schleswig-Flensburg (claudia.koch@schleswig-flensburg.de, +49 04621/960119)

- Niels Damkjær, instruktør,niedam@gmail.com,+4529845584

- Anders Henning Simonsen, lektor, læreruddannelsen Haderslev, UCSYD, ahsi@ucsyd.dk,+45 72665022

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum