Positivt med forlængelse af hjælpepakker
- Det er meget positivt, at alle Folketingets partier er blevet enige om en måneds forlængelse af hjælpepakkerne til erhvervslivet til nu 8. juli. Men når det er sagt, havde vi i Ledernes Hovedorganisation gerne set, at man allerede nu havde forlænget til minimum udgangen af august eller september. Denne krise er desværre ikke en, som har udsigt til at gå væk i løbet af kort tid.
Sådan siger Henrik Bach Mortensen, direktør i Ledernes Hovedorganisation, som reaktion på den aftale om forlængelse af hjælpepakkerne, som er indgået i dag. Derudover peger han på flere positive elementer i den udvidelse af hjælpen, som partierne er blevet enige om. Det gælder ikke mindst en øget lønkompensationsgrad til selvstændige og freelancere, som er ramt af tvangslukning. Derudover bliver der også etableret en ny kompensationsordning for freelancere med blandede A- og B-indkomster.
- Vi er meget tilfredse med, at man med den nye ordning tager hånd om de selvstændige og freelancere, som sidder lidt mellem to stole og ikke har kunnet få hjælp efter de hidtidige regler i hjælpepakken. Men vi mangler desværre stadig, at loftet for kompensation til selvstændige bliver hævet til samme niveau som for lønmodtagere, siger Henrik Bach Mortensen.
Han glæder sig over, at små og mellemstore virksomheder nu kan få udbetalt den seneste momsindbetaling som et rentefrit lån, og at det samme gælder lønsumsafgiften for visse liberale erhverv som fysioterapeuter, tandlæger og taxavognmænd.
Lønkompensation bør hæves for alle
Det er også en del af aftalen, at regeringen vil indlede drøftelser med DA og FH om en forlængelse af lønkompensationsordningen. Og her håber Henrik Bach Mortensen, at man også vil hæve loftet for alle lønmodtagere til 90 procent af lønnen og 40.000 kroner, hvor der i dag er en uhensigtsmæssig forskel med et højere loft for timelønnede end andre lønmodtagere som ledere og specialister.
Endelig håber Henrik Bach Mortensen, at Folketinget nu som næste skridt vil indgå en aftale om en markant kickstart af dansk økonomi, der ikke mindst skal frigive midler til privatforbrug ved blandt andet at udbetale de indefrosne feriepenge. Det vil alene give cirka 50.000 kroner efter skat til en almindelig lønmodtager-familie, som de kan købe varer og tjenesteydelser for, som kan sætte gang i erhvervslivet. Det er blot et af syv konkrete forslag, som Ledernes Hovedorganisation har fremsat for at sætte fut i dansk økonomi. Andre forslag er at hæve fradraget markant for service og håndværksydelser i hjemmet og sænke momsen på restauranter, frisører og andre specifikke ydelser.
- Vi har i den grad brug for en kickstart af dansk erhvervsliv og økonomi, når Danmark efterhånden åbner igen. Og her er det oplagt, at Folketinget først og fremmest kigger mod at booste privatforbruget i en fart, siger Henrik Bach Mortensen.
Hele forslagspakken fra Ledernes Hovedorganisation kan findes her.
Kontakter
Søren KudahlPressechef
Tlf:2338 4211sku@lederne.dkHenrik Bach MortensenDirektør
Tlf:2491 9957hmo@lederne.dkInformation om Lederne
Følg pressemeddelelser fra Lederne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lederne
Lederne bakker op om ny ordning for international rekruttering30.6.2025 11:33:21 CEST | Pressemeddelelse
Det vil være en tiltrængt støtte til et presset arbejdsmarked, hvis regeringen får gjort det nemmere at rekruttere medarbejdere fra lande udenfor EU. Det mener Lederne, efter regeringen i dag offentliggjorde sit udspil til en ny erhvervsordning for rekruttering af international arbejdskraft.
Effektiviseringer i staten er nødvendige – men kræver mod og teknologi18.6.2025 13:11:06 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens planer om at afbureaukratisere, effektivisere og reducere antallet af statslige stillinger møder forståelse hos Lederne. ”Antallet af statslige ansatte er steget betydeligt de senere år. Det er fornuftigt, at regeringen nu stopper op og ser på, om ressourcerne kan anvendes bedre, siger Bodil Nordestgaard Ismiris,” adm. direktør i Lederne. Hun understreger, at presset på arbejdsmarkedet gør det nødvendigt, at både offentlige og private aktører gentænker, hvordan opgaver løses – og hvilke værktøjer, der tages i brug. ”I en tid med mangel på arbejdskraft er det afgørende, at alle sektorer ser på, hvor der kan arbejdes smartere og mere effektivt, herunder gennem kunstig intelligens. Digitalisering og kunstig intelligens er vigtige redskaber til at frigøre ressourcer fra medarbejdere, som så kan løse opgaver andre steder, og til at bidrage til at forebygge stress og begrænse nedslidning hos medarbejdere. Det gælder også i staten,” siger hun. Bodil Nordestgaard Ismiris hilser det
Danske virksomheder tager ESG i egen hånd – trods bøvl med data og uklare krav3.6.2025 13:27:53 CEST | Pressemeddelelse
Den hidtil største danske undersøgelse af ESG-indsatsen blandt danske ledere og virksomheder peger på, at virksomhederne, trods planlagte EU-lempelser, allerede har sat fart på ESG-arbejdet. Men samtidig viser undersøgelsen, at der fortsat er en række store udfordringer, når det gælder om at få sat arbejdet med bæredygtighed i system.
Seniorer får nyt job som aldrig før30.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I en tid, hvor færre får nyt job, skiller seniorerne sig ud, når de stadigt oftere får ny arbejdsplads.
Styrket partnerskab vil løfte danske virksomheders bæredygtighed7.5.2025 08:04:41 CEST | Pressemeddelelse
EY træder ind i partnerskabet bag det digitale værktøj ESG Profilen sammen med Lederne og Danske Bank. I en tid med en konstant strøm af nye kriser og forandringer er det afgørende, at danske virksomheder får de nødvendige redskaber, så indsatsen for ESG og bæredygtighed ikke drukner i administration og bureaukrati.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum