Dansk Byggeri

Politisk enighed om at jernbanen skal have et løft

Del

Hvis flere skal lokkes til at tage toget, er det nødvendigt, at jernbanen bliver bedre og togene mere komfortable. Det var transportordførere fra Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti enige om, da Dansk Byggeri, Aarsleff Rail og de svenske jernbaner SJ forleden inviterede på studietur for at se på tog og jernbaneteknologi i Berlin.

Efter besøg på verdens største togmesse InnoTrans 2018 i Berlin og hos togproducenterne Siemens, Bombardier og Stadler er de tre toneangivende transportordførere ikke i tvivl - komfortable tog og god infrastruktur er afgørende for jernbanens succes.

- Jernbanen har et fantastisk potentiale, som herhjemme slet ikke er brugt. De seneste år har jernbanen mistet terræn i forhold til andre transportmidler som biler og fjernbusser, men det skal vendes, så togene står for en større del af persontransporten. Her er moderne og komfortable tog afgørende, men vi er også nødt til at se på hele jernbanens performans, siger Rasmus Prehn, transportordfører for Socialdemokratiet.

Stabile anlægsplaner nødvendige

Flere og bedre skinner vil også kunne mindske den stigende trængsel på vejene, og det er der brug for. Men for at bilisterne skal se den offentlige transport som et attraktivt alternativ til at holde i kø på motorvejen, kræver det bedre og hurtigere tog, der kører regelmæssigt og til tiden. Og ikke mindst en bedre planlægning.

- Vi skal se DSB over skulderen, når fremtidens tog skal bestilles. Skal vi have flere passagerer, så skal siddekomforten og tilgængeligheden være i top. Nu skal vi have et møde med DSB for at høre, om de har gjort sig de samme observationer. Men jeg er skeptisk over for, om Banedanmark magter opgaven med at sikre en moderne og stabil infrastruktur til togene. De ændrer jo deres anlægsplaner, som vi andre skifter skjorter, siger Kim Christiansen, transportordfører for Dansk Folkeparti.

Vælg et standardtog

Og der er meget at lære af fortidens fejl. Venstres Kristian Pihl Lorentzen opfordrer til, at man næste gang vælger et standardtog.

- Aldrig mere en IC4-skandale. Den har kostet skatteyderne milliarder af kroner og er skyld i, at vi i dag har en rodet og skrøbelig materielflåde. Det er helt afgørende, at fremtidens tog bliver et standardtog, som er på markedet, og som kører i andre europæiske lande. Vi har set på messen, at der er masser af muligheder for at købe færdigudviklede tog, der ikke skal specialudvikles. Vi har jo trods alt samme sporbredde som de store europæiske lande, og der er ikke grund til at stille alle mulige specielle krav og betingelser, når vi skal købe nye tog, siger Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører for Venstre.

Kontakter

Transportordfører Rasmus Prehn, Socialdemokratiet, telefon 6162 4250
Transportordfører Kim Christiansen, Dansk Folkeparti telefon 6162 4234
Transportordfører Kristian Pihl Lorentzen, Venstre, telefon 2752 2818
Branchedirektør Henrik Friis, Dansk Byggeri, telefon 2031 1503

Billeder

Transportordfører Kristian Pihl Lorentzen V, tidligere transportminister Magnus Heunicke S, transportordfører Rasmus Prehn S, transportordfører Kim Christiansen DF
Transportordfører Kristian Pihl Lorentzen V, tidligere transportminister Magnus Heunicke S, transportordfører Rasmus Prehn S, transportordfører Kim Christiansen DF
Download

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Lejere i 4.400 nordsjællandske almene boliger får besøg af håndværkeren2.6.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Der er godt nyt til lejerne i almene lejligheder og rækkehuse i de nordsjællandske kommuner. Mere end 4.400 almene boliger i Nordsjælland vil blive renoveret inden for de næste par år, viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Rudersdal, Furesø og Frederikssund er topscorere. Her kan lejere i hhv. 959, 684 og 602 almene boliger se frem til, at deres hjem bliver forbedret.

Investeringer i veje kan redde arbejdspladser og forbedre infrastrukturen29.5.2020 07:11:41 CESTPressemeddelelse

Statens og kommunernes investeringer i veje og broer er på fem år faldet med 29 procent, viser en ny analyse. Derfor er det ifølge Dansk Infrastruktur positivt, at kommunerne nu har mulighed for at fremrykke anlægsinvesteringer for 2,5 mia. kr. Det kan redde arbejdspladser under coronakrisen og samtidig forbedre infrastrukturen. Men der er brug for flere investeringer i årene fremover, lyder vurderingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum