Lolland Kommune

Placer nyt skattecenter i Maribo

Del

Regeringen bør placere et af de annoncerede skattecentre i Maribo. Det er opfordringen fra borgmester Holger Schou Rasmussen i et brev til stats-, skatte- og finansministrene. Lolland Kommune peger på, at Skat allerede er til stede i Maribo, at den nødvendige arbejdskraft er til stede lokalt, og så vil valget af Lolland også imødekomme det store underskud af statslige arbejdspladser, der er i kommunen.

Regeringen har bebudet, at der over de kommende år skal oprettes fire nye skattecentre med i alt 1.000 medarbejdere for at styrke Skat. Det første skattecenter skal oprettes i 2020. Det er i den forbindelse, at Holger Schou Rasmussen har peget på Maribo som den ideelle placering.

”Maribo opfylder alle betingelser. Skat er allerede i byen i forvejen med en velfungerende afdeling. Arbejdskraften er der, det viser de tidligere rekrutteringsrunder i Skat og til Nota i Nakskov. Etableringsomkostningerne hos os er lave – og vi er selvfølgelig klar til at hjælpe”, siger Holger Schou Rasmussen.

”Endelig så har Lolland Kommune i dag også langt færre statslige arbejdspladser pr. indbygger end landgennemsnittet. Siden årtusindeskiftet er antallet af statslige arbejdspladser steget på landsplan, men i Lolland Kommune er antallet næsten halveret”, siger borgmesteren.

Lolland Kommune er dykket ned i tallene fra Danmarks Statistik over udviklingen i antallet af statslige arbejdspladser. Her fremgår det, at mens der på landsplan er kommet mere end 11.000 flere statslige arbejdspladser i årene 2000-2018, så har Lolland Kommune måtte vinke farvel til næsten halvdelen af sine 1.046 statslige arbejdspladser i samme periode.

Ud over den relativt meget store andel af statslige arbejdspladser, som kommunen har mistet, kan der hertil lægges, at Lolland Kommune som udgangspunkt havde en meget lav andel af de statslige arbejdspladser i forhold til indbyggertallet. Ved årtusindeskiftet havde kommunen således kun lige over 50 procent af de statslige arbejdspladser, der kunne forventes, indbyggertallet taget i betragtning. Det tal er i 2018 nede på 37,9 procent.

”Det mest positive, man kan sige om de seneste årtiers centraliseringer er, at de er resultatet af politiske beslutninger. For der er ikke nogen naturlov, der siger, at alt skal ligge i de store byer. Det betyder også, at det med de rigtige beslutninger også er muligt at vende den udvikling og flytte staten tilbage og ud i hele Danmark igen", slutter Holger Schou Rasmussen, der ser placeringen af skattecentre som regeringens mulighed for på samme tid at lande flere politiske ambitioner – genskabe tilliden til skattesystemet og skabe balance i Danmark.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Ny rådgivningscafé hjælper borgere med psykiske eller sociale udfordringer1.9.2020 11:37:28 CESTPressemeddelelse

Mandag den 7. september slår Lolland Kommune dørene op for et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud til alle borgere mellem 18 og 65 år, som oplever psykiske og/eller sociale udfordringer. Rådgivningscaféen er fysisk placeret på bibliotekerne i Maribo og Nakskov. Her kan man henvende sig anonymt og blandt andet få hjælp til budgetplanlægning, til at forstå post fra det offentlige og til at skabe overblik over hverdagen. Pårørende er også velkomne til at benytte sig af Rådgivningscaféen.

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune28.8.2020 06:10:00 CESTPressemeddelelse

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum