Lolland Kommune

Placer nyt skattecenter i Maribo

Del

Regeringen bør placere et af de annoncerede skattecentre i Maribo. Det er opfordringen fra borgmester Holger Schou Rasmussen i et brev til stats-, skatte- og finansministrene. Lolland Kommune peger på, at Skat allerede er til stede i Maribo, at den nødvendige arbejdskraft er til stede lokalt, og så vil valget af Lolland også imødekomme det store underskud af statslige arbejdspladser, der er i kommunen.

Regeringen har bebudet, at der over de kommende år skal oprettes fire nye skattecentre med i alt 1.000 medarbejdere for at styrke Skat. Det første skattecenter skal oprettes i 2020. Det er i den forbindelse, at Holger Schou Rasmussen har peget på Maribo som den ideelle placering.

”Maribo opfylder alle betingelser. Skat er allerede i byen i forvejen med en velfungerende afdeling. Arbejdskraften er der, det viser de tidligere rekrutteringsrunder i Skat og til Nota i Nakskov. Etableringsomkostningerne hos os er lave – og vi er selvfølgelig klar til at hjælpe”, siger Holger Schou Rasmussen.

”Endelig så har Lolland Kommune i dag også langt færre statslige arbejdspladser pr. indbygger end landgennemsnittet. Siden årtusindeskiftet er antallet af statslige arbejdspladser steget på landsplan, men i Lolland Kommune er antallet næsten halveret”, siger borgmesteren.

Lolland Kommune er dykket ned i tallene fra Danmarks Statistik over udviklingen i antallet af statslige arbejdspladser. Her fremgår det, at mens der på landsplan er kommet mere end 11.000 flere statslige arbejdspladser i årene 2000-2018, så har Lolland Kommune måtte vinke farvel til næsten halvdelen af sine 1.046 statslige arbejdspladser i samme periode.

Ud over den relativt meget store andel af statslige arbejdspladser, som kommunen har mistet, kan der hertil lægges, at Lolland Kommune som udgangspunkt havde en meget lav andel af de statslige arbejdspladser i forhold til indbyggertallet. Ved årtusindeskiftet havde kommunen således kun lige over 50 procent af de statslige arbejdspladser, der kunne forventes, indbyggertallet taget i betragtning. Det tal er i 2018 nede på 37,9 procent.

”Det mest positive, man kan sige om de seneste årtiers centraliseringer er, at de er resultatet af politiske beslutninger. For der er ikke nogen naturlov, der siger, at alt skal ligge i de store byer. Det betyder også, at det med de rigtige beslutninger også er muligt at vende den udvikling og flytte staten tilbage og ud i hele Danmark igen", slutter Holger Schou Rasmussen, der ser placeringen af skattecentre som regeringens mulighed for på samme tid at lande flere politiske ambitioner – genskabe tilliden til skattesystemet og skabe balance i Danmark.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Massiv opbakning til foreningskonference16.1.2020 08:42:45 CETPressemeddelelse

I forbindelse med revisionen af Masterplanen for Kultur og Fritidsfaciliteterne i efteråret 2019 foreslog Sportsråd Lolland, at der blev fulgt op med en konference, hvor foreningerne kunne drøfte udfordringer og muligheder på forenings- og facilitetsområdet i Lolland Kommune. Denne opfordring har Fritids- og Kulturudvalget taget til sig og inviteret til foreningskonference lørdag den 18. januar kl. 10-15 i Højrebyhallen. 110 foreningsfolk har tilmeldt sig konferencen, hvor de bl.a. skal drøfte fremtidens faciliteter og samarbejde på tværs.

Forslag om ændret adgang til ældreboliger sendes i høring14.1.2020 09:39:50 CETPressemeddelelse

Ældre- og Sundhedsudvalget besluttede på sit møde den 13. marts at sende forslag om justering af kommunens kvalitetsstandarder for ældre-, pleje- og midlertidige boliger i høring i otte uger. For kvalitetsstandarderne for pleje- og midlertidige boliger er der alene tale mindre præciseringer og ændringer af layout, mens der for kvalitetsstandarden for ældreboliger foreslås en ændring af kravene for adgangen til boligerne.

Mød Ældre & Sundhed på Skills14.1.2020 09:07:39 CETPressemeddelelse

Lolland Kommunes sektor for Ældre & Sundhed er med, når unge fra landets erhvervsskoler dyster i DM i Skills i Bella Center 16.-18. januar. En flok medarbejdere og to af kommunens social- og sundhedsassistentelever står i Hal E stand E-024, hvor de vil fortælle om de mange gode muligheder for at uddanne sig og arbejde inden for SOSU-området i Lolland Kommune. Fredag den 17. januar får de selskab af borgmester Holger Schou Rasmussen og sektorchef Søren Wollesen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum