Alexandra Instituttet

PASCHAL: Augmented reality er blevet vores konkurrencefordel

Del

PASCHAL har i samarbejde med Alexandra Instituttet udviklet en ny app, der både reducerer deres design- og tegneproces og giver mere præcise tegninger og korrekt materialeoptælling. Virksomheden udlejer forskallingsforme til støbning af betonvægge og dæk samt understøtningsstilladser til motorvejsbroer, koncertsale og hospitaler.

I samarbejde med Alexandra Instituttet, har PASCHAL udviklet en app, der kan visualisere deres arbejde med understøtning ude på de fysiske byggepladser i 3D.
 
PASCHAL udlejer blandt andet forskallingsforme til at støbe betonvægge og dæk samt understøtningsstilladser til motorvejsbroer, koncertsale og hospitaler. Appen kan downloades til smartphone og gør det muligt for brugeren at opsætte en 3D-model af f.eks. en motorvejsbro med 30.000 komponenter i 1:1 skala, og hvor det samtidig er muligt at gå rundt inden i den.

”Før tegnede vi udvalgte sektioner manuelt i 2D, og så talte vi det hele manuelt – altså, hvor mange søjler, dragere osv. vi skulle levere til kunden. Nu oplever kunderne færre fejlleverancer, og at projektet kører uden uheldige forsinkelser som følge af vores fejl,” forklarer Jim Koldborg, der er CIO i PASCHAL.

Find fejlene, inden de laves

Appen er deres nye værktøj til både at kontrollere design ved skrivebordet og på nærmeste udendørsområde i en 1:1 skala. Samtidig gør appen det også muligt for en montør på byggepladsen at bevæge sig rundt og se, hvordan tingene skal stå eller kontrollere, at det er monteret korrekt. Derved kan man forebygge ulykker forårsaget af fejlmontage samt understøtte den bæredygtigheds-udvikling, som pågår i byggeriet, da transport til fejlleverancer og tid til udbedring af forkert monterede stilladsdele kraftigt minimeres.

”Vi kan nu levere et bedre produkt, der overordnet set sparer tid qua færre forståelsesfejl på byggepladsen, optællingsfejl fra vores side, samt at vi får belyst alle aspekter i vores stillads, og at ændringer i projektet efterfølgende er nemmere at rette,” siger Jim Koldborg.

Med PLUG 'N PLAN kan PASCHAL nu have de kundetilpassede modeller med i lommen ud på byggepladsen og placere dem, også før de er lavet. Det kan lade sig gøre med en augmented reality løsning, der blander virtuelt indhold med de virkelige omgivelser og giver helt nye og intuitive muligheder for interaktion og fremvisning.

”Vi undgår de uoverskuelige modeller på papirform og bringer i stedet modellerne ud i den virkelige verden, hvor de kan understøtte processer direkte i situationen. På den måde kan vi nemmere planlægge opsætningen internt eller sammen med vores kunde og leverandører.”

En inspektør kan kontrollere opsætningen ved at matche modellen med den virkelige verdens konstruktion - set som et overlay på mobiltelefonens kamera. Afvigelser kan registreres direkte på telefonen i den rigtige kontekst og sendes tilbage til arbejdsbordet.

Læs mere om PLUG 'N PLAN til byggebranchen, og hvordan du kan opnå samme fordel som PASCHAL:

Billeder

Information om Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet
Alexandra Instituttet
Åbogade 34 · Njalsgade 76, 3. sal
8200 Aarhus N · 2300 København S

+45 70 27 70 12https://alexandra.dk

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, it-sikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter. 

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

 
 

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

IoT-udviklingen er som en Formel 1-racer uden sikkerhedsudstyr15.6.2020 10:25:57 CESTNyhed

Billigere hardware og billigere kommunikation åbner i øjeblikket op for rapid development. Det gør det nemmere at koble produkter til nettet, men hvis IoT-sikkerheden ikke er på plads, så åbner det også op for et mareridt af hackede produkter. Sådan lyder det fra Gert Læssøe Mikkelsen, leder af Alexandra Instituttets Security Lab, der her kommer med råd til, hvordan man styrker IoT-sikkerheden som producent.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum