Alexandra Instituttet

PASCHAL: Augmented reality er blevet vores konkurrencefordel

Del

PASCHAL har i samarbejde med Alexandra Instituttet udviklet en ny app, der både reducerer deres design- og tegneproces og giver mere præcise tegninger og korrekt materialeoptælling. Virksomheden udlejer forskallingsforme til støbning af betonvægge og dæk samt understøtningsstilladser til motorvejsbroer, koncertsale og hospitaler.

I samarbejde med Alexandra Instituttet, har PASCHAL udviklet en app, der kan visualisere deres arbejde med understøtning ude på de fysiske byggepladser i 3D.
 
PASCHAL udlejer blandt andet forskallingsforme til at støbe betonvægge og dæk samt understøtningsstilladser til motorvejsbroer, koncertsale og hospitaler. Appen kan downloades til smartphone og gør det muligt for brugeren at opsætte en 3D-model af f.eks. en motorvejsbro med 30.000 komponenter i 1:1 skala, og hvor det samtidig er muligt at gå rundt inden i den.

”Før tegnede vi udvalgte sektioner manuelt i 2D, og så talte vi det hele manuelt – altså, hvor mange søjler, dragere osv. vi skulle levere til kunden. Nu oplever kunderne færre fejlleverancer, og at projektet kører uden uheldige forsinkelser som følge af vores fejl,” forklarer Jim Koldborg, der er CIO i PASCHAL.

Find fejlene, inden de laves

Appen er deres nye værktøj til både at kontrollere design ved skrivebordet og på nærmeste udendørsområde i en 1:1 skala. Samtidig gør appen det også muligt for en montør på byggepladsen at bevæge sig rundt og se, hvordan tingene skal stå eller kontrollere, at det er monteret korrekt. Derved kan man forebygge ulykker forårsaget af fejlmontage samt understøtte den bæredygtigheds-udvikling, som pågår i byggeriet, da transport til fejlleverancer og tid til udbedring af forkert monterede stilladsdele kraftigt minimeres.

”Vi kan nu levere et bedre produkt, der overordnet set sparer tid qua færre forståelsesfejl på byggepladsen, optællingsfejl fra vores side, samt at vi får belyst alle aspekter i vores stillads, og at ændringer i projektet efterfølgende er nemmere at rette,” siger Jim Koldborg.

Med PLUG 'N PLAN kan PASCHAL nu have de kundetilpassede modeller med i lommen ud på byggepladsen og placere dem, også før de er lavet. Det kan lade sig gøre med en augmented reality løsning, der blander virtuelt indhold med de virkelige omgivelser og giver helt nye og intuitive muligheder for interaktion og fremvisning.

”Vi undgår de uoverskuelige modeller på papirform og bringer i stedet modellerne ud i den virkelige verden, hvor de kan understøtte processer direkte i situationen. På den måde kan vi nemmere planlægge opsætningen internt eller sammen med vores kunde og leverandører.”

En inspektør kan kontrollere opsætningen ved at matche modellen med den virkelige verdens konstruktion - set som et overlay på mobiltelefonens kamera. Afvigelser kan registreres direkte på telefonen i den rigtige kontekst og sendes tilbage til arbejdsbordet.

Læs mere om PLUG 'N PLAN til byggebranchen, og hvordan du kan opnå samme fordel som PASCHAL:

Billeder

Information om Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet
Alexandra Instituttet
Åbogade 34 · Njalsgade 76, 3. sal
8200 Aarhus N · 2300 København S

+45 70 27 70 12https://alexandra.dk

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, it-sikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter. 

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

 
 

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Computer, hvordan vil du lige forklare det? Og det gerne med subjektive eksempler og objektive facts til feature attribution metoder og fodbold!28.5.2020 10:50:05 CESTPressemeddelelse

Maskinlæringsmodeller kan bruges til at klassificere mange forskellige ting, og et eksempel kunne være en model til at afgøre hvilken tone en tekst er skrevet i. Men hvorfor siger modellen nu igen, at jeg skriver i en subjektiv tone, når nu jeg prøver at forholde mig objektivt? Vi kan forsøge at forklare modellens udfald ved at se på hvilke ord, der har været mest betydende for udfaldet. Et eksempel er; ”jeg synes, at AGF er det bedste hold i Superligaen”, og i forklaringen nedenfor ses det, at ordene ”jeg” og ”synes” har været de mest udslagsgivende for, at modellen prædikterer sætningen som værende subjektiv og ikke objektiv.

Hvad betyder forklarlighed, når vi taler om kunstig intelligens?13.5.2020 13:52:19 CESTPressemeddelelse

Kunstig intelligens er blevet mere og mere udbredt, og dermed følger der også nye udfordringer ved anvendelse af maskinlæring og datadrevne modeller. En af de udfordringer, der har meget fokus lige nu er “black-box”-problematikken, altså ugennemsigtighed af datadrevne modeller og udfordringerne med at forklare deres resultater og logik. For hvornår er kunstig intelligens forklaret tilstrækkeligt? Det er noget af det, vi vil kigge på i dette blogindlæg.

Hvordan bliver computeren en retfærdig superhelt? Aka lidt om fairness i maskinlæring13.5.2020 13:44:49 CESTPressemeddelelse

Superfede maskinlæringsmodeller skulle gerne opfattes mere som superhelte end som onde skurke. Men hvordan sikrer vi, at vores modeller netop bliver klassificeret og repræsenteret som sådanne? Eller faktisk er spørgsmålet, hvordan vi sikrer, at modellerne er retfærdige og ordentlige i deres udfald, når de har en indvirkning på mennesker — det handler jo om, som i en hver anden superheltefilm, at redde menneskeheden!

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum