Danske BOLIGadvokater

Pas på PCB-parceller

Del

Køber du et hus, der er bygget, ombygget eller renoveret i perioden 1950-1977 er der risiko for, at det indeholder PCB. Det blev brugt i stor stil til bl.a. isolering, beklædningsplader, fugemasse, puds, spartelmasse, linoleum og maling. Det er i dag helt forbudt at anvende materialer, som indeholder miljøgiften PCB eller mineralet asbest.

I forbindelse med et køb kan du bede sælger om at få lavet en undersøgelse for PCB. Men det er ikke et lovkrav, at der bliver undersøgt for PCB i forbindelse med ejendomshandler, og derfor kan du ikke kræve, at sælger laver undersøgelsen.

En undersøgelse af om der er PCB i huset kan laves efter retningslinjerne på pcb-guiden.dk

Det kan blive en dyr fornøjelse for dig som boligkøber, hvis du er så uheldig at købe en bolig, som viser sig at indeholde mange giftige byggematerialer. Hverken ejerskifteforsikringen eller husforsikringen dækker omkostningerne til at slippe af med PCB.

Alt byggeaffald, som indeholder miljøproblematiske stoffer, anses som farligt affald og du er derfor forpligtet til at anmelde affaldet til din kommune og bortskaffe det efter kommunens gældende regler. Alt sammen for egen regning.

Yderligere info findes på pcb-guiden.dk, som udgives af Miljøstyrelsen, Arbejdstilsynet, Sundhedsstyrelsen, Byggestyrelsen og Boligministeriet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Niels Erlandsen, formand for Danske BOLIGadvokater
Niels Erlandsen, formand for Danske BOLIGadvokater
Download

Information om Danske BOLIGadvokater

Danske BOLIGadvokater
Danske BOLIGadvokater
Vesterbrogade 32
1620 København V

7020 9790https://www.danskeboligadvokater.dk/

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet.

Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel.

Danske BOLIGadvokater er repræsenteret i følgegrupperne for hhv. huseftersyn og tinglysning.

Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 140 medlemmer fordelt over hele landet. 

Følg pressemeddelelser fra Danske BOLIGadvokater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske BOLIGadvokater

Flere boligkøbere overser mulighed for gratis fortrydelsesret ved digitalt boligkøb23.3.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Med digital signatur kan boligkøbere underskrive købsaftalen med få klik. Bordet fanger efter seks hverdage, hvis det viser sig at være den forkerte beslutning og især førstegangskøbere risikerer at drage forhastede og dyre beslutninger, som kan have indflydelse på resten af deres liv. Mange overser muligheden for at fortryde en bolighandel gratis gennem et advokatforbehold.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum