Danske BOLIGadvokater

Pas på parcelhus plattenslagere

Del

Boligpriserne er stigende og danskernes købelyst er stor. Mange vælger at bygge deres drømmehus. Desværre er byggesjusk en tilbagevendende udfordring, når der er travlt i byggebranchen.

Ifølge en undersøgelse fra Byggeriets Evaluerings Center går det stigende antal nybyggerier hånd i hånd med byggesjusk. En tendens, som Danske BOLIGadvokater gjorde opmærksom på i 2017, hvor der var udbredte problemer med byggesjusk i projektboliger. Her vurderedes det, at 10-15% af projektsalgs-køberne oplevede væsentlige mangler ved overtagelsen af deres nyopførte bolig.

’’I dag er byggesjusk ikke kun forbeholdt projektboliger. Også ved parcelhusbyggeri skal man være på vagt. Når ens nye hus står klar til overdragelse, er det vigtigt at få overblik over, om alt arbejdet er udført som aftalt. Har man først juridisk overtaget sit hus og betalt den fulde købesum, kan det trække i langdrag med at få eventuelle fejl og mangler udbedret’’, forklarer Niels Erlandsen, advokat og formand for Danske BOLIGadvokater.

Som nybygger bør man sørge for, at en del af købesummen kan tilbageholdes, hvis der viser sig at være fejl og mangler på overtagelsesdagen. Er der graverende fejl og mangler, som gør, at man ikke kan tage boligen i brug, kan man nægte overtagelse, indtil fejlene er udbedret.

’’Det er altid en god idé at sørge for dokumentation af eventuelle fejl og mangler. Man kan med fordel tage en professionel byggerådgiver med til overdragelsen samt ved eftersyn 1 og 5 år efter overdragelsen’’, siger Niels Erlandsen og fortsætter: ’’Med Danske BOLIGadvokaters gratis byggehåndbog er man godt rustet til opgaven som bygherre’’.

’’Håndbog til husbyggere’’ kan findes her og på landets biblioteker.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Danske BOLIGadvokater

Danske BOLIGadvokater
Danske BOLIGadvokater
Vesterbrogade 32
1620 København V

7020 9790https://www.danskeboligadvokater.dk/

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet.

Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel.

Danske BOLIGadvokater er repræsenteret i følgegrupperne for hhv. huseftersyn og tinglysning.

Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 140 medlemmer fordelt over hele landet. 

Følg pressemeddelelser fra Danske BOLIGadvokater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske BOLIGadvokater

Flere boligkøbere overser mulighed for gratis fortrydelsesret ved digitalt boligkøb23.3.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Med digital signatur kan boligkøbere underskrive købsaftalen med få klik. Bordet fanger efter seks hverdage, hvis det viser sig at være den forkerte beslutning og især førstegangskøbere risikerer at drage forhastede og dyre beslutninger, som kan have indflydelse på resten af deres liv. Mange overser muligheden for at fortryde en bolighandel gratis gennem et advokatforbehold.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum