Bitdefender

Pas på! Almindelige mennesker bliver også ofre for ransomware

Del

Der har efterhånden været mange historier om store virksomheder og myndigheder, der er blevet ramt af ransomware. Men ifølge Bitdefenders ekspert, så er truslen lige så stor for helt almindelige privatpersoner.

Næsten alle de overskrifter, vi ser med ordene “ransomware angreb” har at gøre med forretningsverdenen. De kriminelle er så profitdrevne, at de ofte fokuserer på store, lukrative firmaer, kritisk infrastruktur og offentlige institutioner. Men det betyder desværre ikke, at de ikke også er friske på at kaste sig over mindre, lettere mål, hvis muligheden byder sig.

Angreb på almindelige PC-brugere

Bogdan Botezatu, sikkerhedsekspert hos Bitdefender, fortæller: “Vi samarbejder tæt med politi og myndigheder for at udvikle og distribuere dekrypteringsværktøjer til ofre for ransomware over hele verden, uanset om der er tale om store virksomheder eller hr. og fru Hansen. Siden vi introducerede programmet i 2016, har Bitdefender hjulpet ofre med at spare mere end 100 mio. dollars i sparede løsepenge. Beløbet stiger hele tiden.”

“Vores data,” fortsætter Botezatu, “viser, at almindelige brugere bliver angrebet målrettet af kriminelle med mindst tre nye typer af ransomware hver eneste måned.”

“Hver ny type af ransomware har kun kort levetid og bliver typisk opdateret og ændret, inden sikkerhedsbranchen kan nå at reagere. Mange af de anmodninger om at redde indhold, vi får fra brugere over hele verden, handler om den mest udbredte forbruger-rettede ransomware-type, der altid kommer ud øverst i researchernes datasæt: Dens navn er STOP/Djvu,” forklarer Botezatu.

“Lavpris”-gidseltagning

Angreb på store virksomheder drejer sig typisk om kæmpe summer, mens ransomware-angreb på almindelige menneskers computere typisk drejer sig om meget mindre beløb, typisk ikke mere end max 6-7000 kr. og ofte mindre.

Disse betalelige angreb handler selvfølgelig om, at brugerne skal være i stand til at betale, da det ellers er en dårlig forretning. Ofrene vælger ofte at betale for denne dekrypterings”service” i desperation efter at få deres familiefotos, film og alle mulige andre data tilbage, der ellers vil være tabt for altid.

Da mange ofre vælger at betale, har de kriminelle et evigt cashflow, der gør det profitabelt at holde STOP/Djvu kørende, selvom de enkelte løsesummer ikke er så store.  

“Så det er desværre ikke til at se en ende på ransomware-angreb mod almindelige mennesker lige foreløbigt. For det vil kun ske, hvis ingen betaler løsesummer til de kriminelle. Og det kan vi se ikke er tilfældet, også selvom ofrene ved, at det ville være det rigtige at gøre ift. at løse problemet,” afslutter Botezatu.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Bitdefender

Bitdefender
BitdefenderBitdefender er et globalt cybersikkerhedsfirma, der leverer avancerede og omfattende sikkerhedsløsninger og trusselsbeskyttelse til mere end 500 millioner brugere i mere end 150 lande. Siden 2001 har Bitdefenders innovation konsekvent leveret prisbelønnede sikkerhedsprodukter og threat intelligence til det smarte forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og cloud infrastruktur. I dag er Bitdefender en foretrukken leverandør, der er integreret i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger. Bitdefender er anerkendt af industrien, respekteret af leverandører, forkyndt af kunder og er den cybersikkerhedsvirksomhed, du kan stole på.

www.bitdefender.com

Følg pressemeddelelser fra Bitdefender

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bitdefender

Mistænkte med tilknytning til kendt ransomware anholdt i international operation9.11.2021 09:05:23 CET | Pressemeddelelse

I sidste uge anholdte rumænske myndigheder to personer med tilknytning til ransomware-familien Sodinokibi/REvil, samtidig med at amerikanske myndigheder har sigtet to andre mistænkte. Det er sket som følge af et internationalt samarbejde mellem myndigheder i 17 forskellige lande, samt Europol, INTERPOL, Eurojust og en række private virksomheder, heriblandt cybersikkerhedsfirmaet Bitdefender.