Beskæftigelsesministeriet

På tre år: Mere end hver tredje kommune har mindst ti procent færre på overførselsindkomst

Del

I 37 kommuner har der fra oktober 2015 til oktober 2018 været et fald i antal overførselsindkomstmodtagere på mere end 10 procent, viser en analyse fra Beskæftigelsesministeriet.

Beskæftigelsesministeriet har i en ny analyse set på udviklingen i antallet af overførselsindkomstmodtagere siden 2015.

I 93 ud af landets 98 kommuner har der fra oktober 2015 til oktober 2018 været et fald i antal overførselsmodtagere på mere end fem procent, og hele 37 kommuner – over hver tredje – har haft et fald på mere end 10 procent.

Alene det seneste år er det gået stærkt. Her er antallet i samtlige kommuner faldet med 3,8 procent eller hvad der svarer til godt 26.000 fuldtidspersoner. Ærø kommune har haft det største procentvise fald på 9 procent, svarende til 76 fuldtidspersoner. I Københavns Kommune er faldet på knap 2.600 fuldtidspersoner, hvilket er det største kommunale fald målt på antallet.

Også ledigheden er faldet i 93 kommuner i løbet af det seneste år, viser analysen. 

I samtlige 98 kommuner er antallet af offentligt forsørgede faldet siden 2015. 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Der er grund til at glæde sig over, at færre danskere over hele landet bliver forsørget af det offentlige. Det er en meget stor socialpolitisk landvinding, vi er vidne til i de her år, hvor beskæftigelsen er rekordhøj, og ledigheden er lav. 

- Vi har fra regeringens side fra start arbejdet for, at flere skal kunne forsørge sig selv fremfor at leve af det offentlige. Blandt andet har vi kunnet konstatere, at flere i dag arbejder ved siden af deres kontanthjælp. Og bare få timer kan jo være en trædesten til at få en mere fast tilknytning til arbejdsmarkedet og derigennem forsøge sig selv.
 
- Sammen med satspuljepartierne har vi også afsat over 420 millioner kroner til projektet ”Flere skal med”, hvor udsatte kontanthjælpsmodtagere får en helt særlig hjælp til at komme tilbage i job. Og endelig har vi i efteråret afsat 100 millioner kroner, som jobcentrene kan bruge til opkvalificering her og nu.

For yderligere info kontakt Beskæftigelsesministeriets presseenhed: 51232830.

Læs analysen på bm.dk 

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum