5.000 kr. ekstra i ældrecheck til pensionister med den laveste indtægt vedtaget i dag
I dag vedtog et flertal i Folketinget en permanent forhøjelse af ældrechecken på op til 5.000 kr. til folkepensionister med de laveste indtægter. Den forhøjede ældrecheck tikker ind på kontoen hos cirka 300.000 folkepensionister i januar.
Formålet med forhøjelsen af den supplerende pensionsydelse, også kaldet ældrechecken, er at give en målrettet økonomisk håndsrækning til de pensionister, der har økonomisk mest brug for det.
Sammen med den årlige regulering af den nuværende ældrecheck giver det en samlet forhøjelse på op til 5.800 kr. Det er den højeste stigning i ældrechecken i mere end 10 år. Lovforslaget blev vedtaget af regeringen, SF og Enhedslisten.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:
"Jeg er stolt over, at vi med vedtagelsen i dag sikrer de cirka 300.000 folkepensionister, der har mindst, den højeste stigning i ældrechecken i mere end 10 år. Sammen med den generelle stigning i folkepensionen betyder det, at ældrecheckmodtagere får en mærkbar forbedring af deres økonomi, som, jeg er fuldstændig klar over, kan være presset. Det her vil forhåbentlig være med til at gøre hverdagen lidt nemmere".
Udover, at ældrechecken stiger, vil alle folkepensionister opleve en stigning i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg, da ydelserne årligt reguleres med afsæt i lønstigningerne på det private arbejdsmarked. Folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg for enlige steg med ca. 6.000 kr. i år (2024-pl) og forventes at stige med ca. 7.000 kr. i 2025 (2025-pl).
Enlige modtagere af ældrechecken vil til næste år modtage ca. 25.200 kr. mere i den samlede folkepensionsydelse sammenlignet med 2022.
Ældrechecken udbetales én gang om året og er skattepligtig. Modtagere af ældrechecken må ikke have en likvid formue på over 99.200 kr. (2024). I 2024 udgør ydelsen maksimalt 19.900 kroner. Med den besluttede forhøjelse udgør den samlede ældrecheck maksimalt 25.700 kr. i 2025.
Regeringen har desuden afskaffet modregningen for ægtefællers arbejdsindkomst i folke-, senior- og førtidspension, ligesom regeringen har afskaffet modregning i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg for folkepensionisters egen arbejdsindkomst.
Forhøjelse af den supplerende pensionsydelse koster efter skat, tilbageløb og arbejdsudbudsadfærd ca. 610 mio. kr. i 2025, og fuldt indfaset ca. 580 mio. kr. årligt.
Merudgifterne finansieres af en passagerafgift på flyrejser, der er del af aftalen om ”Grøn luftfart i Danmark” fra den 15. december 2023 indgået af regeringen, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten, og som er vedtaget tidligere på året.
Pressekontakt: 51 23 28 30.
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
50 millioner kroner til projekter der skal styrke arbejdsmiljøet i regioner og kommuner16.1.2025 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Syv projekter har fået del i første runde af puljen for et bedre arbejdsmiljø i regioner og kommuner. Der er i alt afsat 216 millioner kroner over de næste par år.
Entreprenørstop kan få ram på brodne kar16.1.2025 09:08:39 CET | Pressemeddelelse
Arbejdstilsynet får mulighed for at lukke ned for alt arbejdet for entreprenør og underentreprenører, hvis der sker alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøreglerne gentagne gange.
Vigtigt skridt i Danmarks kamp for ophævelse af EU’s mindstelønsdirektiv14.1.2025 16:07:43 CET | Pressemeddelelse
Generaladvokaten under EU-Domstolen kom i dag med sit forslag til afgørelsen i annullationssøgsmålet om EU’s mindstelønsdirektiv. Generaladvokaten anbefaler en fuld annullation af direktivet.
Nye asbestregler skal sikre medarbejdere og borgere mod livsfarligt asbeststøv2.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ny lovgivning, der skærper kravene til arbejde med asbest, er trådt i kraft. Autorisationsordningen skal beskytte både medarbejdere og borgere mod de livsfarlige sundhedsrisici, som asbest kan udgøre.
Fra 1. januar bliver det lettere for unge at få et fritidsjob1.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
En række regler for unges arbejde lempes fra årsskiftet, så flere unge kan få et fritidsjob fx på et autoværksted, kontor, plejehjem eller i en børnehave.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum