Overvældende interesse for ny dansk undervisningsrobot

Del

Den nye danske undervisningsrobot, Fable Spin, bliver mødt med overvældende interesse fra lærere på alle niveauer fra underskolen til tekniske videreuddannelser. Efterspørgslen fra ind- og udland er massiv og den lille danske startup i Farum, som har udviklet robotten, knokler i øjeblikket dag og nat på at imødekomme interessen.

Fable Spin er det seneste skud på Fable Systemet, som giver alle den fantastiske følelse, der er at kunne programmere en robot. Fable Systemet giver eleverne succesoplevelser med programmering, innovation og kreativitet og er samtidig robust nok til den hårde medfart, den kan få i skolen og gør dermed robotteknologi bredt tilgængelig,”siger David Johan Christensen, CEO i Shape Robotics, virksomheden bag Fable System.

Den nye Fable Spin blev lanceret på en af verdens førende messer for digitale læremidler i januar i London, da den anses for at have stort potentiale i Storbritannien, der er det eneste G7-land, hvor mængden af industrirobotter er under gennemsnittet i verden. Den nye danske robot gør det nemt at undervise i STEM-færdigheder for elever på alle klassetrin fra indskoling til erhvervsuddannelser. Eleverne kan nemt programmere Fable Spin til at bevæge sig, spille fodbold, rydde op, danse, bryde, overvåge et rum, være social eller transportere emner fra A til B. Den har hjul og en række indbyggede sensorer, så den kan undgå forhindringer, udføre redningsmissioner og navigere efter streger. Fable Systemet gør, at elever fra 3. klasse kan lære programmeringssprogene Blockly og Python.

Fable Spin forudses at være afgørende i forhold til flaskehalsproblemer hos virksomheder, som har svært ved at rekruttere kvalificerede medarbejdere indenfor naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik (Science, Technology, Engineering and Mathematics, også kaldet STEM-fag). Ifølge nye undersøgelser koster mangel på kvalificeret arbejdskraft fx britiske virksomheder over 12 milliarder kroner om året i udgifter til rekruttering, oplæring, aflønning af vikarer og opskruede lønninger.

Fra rollinger til nørder

Fable Systemet tilbyder læring på alle niveauer lige fra teknologiforståelse i folkeskolen til undervisning i matematik og datalogi på gymnasier og erhvervsuddannelser.

”Fable kan bruges til at undervise alle - fra børn i indskolingen til robotforskere. Samtidig har den stor lighed med professionelle robotter, så den kan bruges på erhvervsuddannelserne til undervisning i programmering, automation, computervision, CAD-design og kunstig intelligens. Fable dækker hele spektret og er skabt til undervisning i det 21. århundrede,” forklarer Moises Pacheco, CTO og medstifter af Shape Robotics.

Efter blot halvandet år på markedet er Fable Systemet i brug på over 200 skoler og uddannelsesinstitutioner i mere end 20 lande. Karen Fleming fra Keble Prep School i det nordlige London fortæller:

“Vi blev straks meget begejstrede for Fable, og det var nemt at komme i gang. Den er rigtig godt lavet og nem at samle. Vi var også vilde med Blocky-programmeringen og syntes, at det var nemt at navigere rundt. Den er rigtig fint i tråd med det andet Blockly-arbejde, vi har lavet. Vi gjorde den klar og fik nogle få elever til at prøve den af. De fik Fable til at registrere bevægelser og til at vinke og smile. Men det allerbedste var snakken eleverne imellem. Det var en fornøjelse at se, hvordan de udtænkte løsninger på problemerne.”

En række danske skoler på alle niveauer bruger allerede Fable systemet og i Danmark ligger i Top 6 hvad angår brug af industrirobotter med 211 pr 10.000 indbyggere mod 74 i gennemsnit.

For yderlige information, kontakt venligst:

  • David Johan Christensen, co-founder og CEO på mobil 2685 0903.
  • Moises Pacheco, co-founder og CTO på mobil 9388 7793.

Download fotos fra dette link: https://www.dropbox.com/sh/8qairdwt4ct3edl/AAAQxLLs394OW4CNLOkIp0-_a?dl=0

Den højeste mand er Moises Pacheco, medstifter og CTO.

Den anden mand er David Johan Christensen, medstifter og CEO.

Kvinden er Rikke Møgelvang, CCO.

Se video med Fable Spin fra Shape Robotics her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
David Johan Christensen (TH), medstifter og CEO, Shape Robotics og 
Moises Pacheco, medstifter og CTO
David Johan Christensen (TH), medstifter og CEO, Shape Robotics og Moises Pacheco, medstifter og CTO
Download
David Johan Christensen, medstifter og CEO, Shape Robotics og 
Moises Pacheco, medstifter og CTO
David Johan Christensen, medstifter og CEO, Shape Robotics og Moises Pacheco, medstifter og CTO
Download
Download
Download

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Workspace, Haslegaardsvej 10
8210 Aarhus V

+45 28915809http://www.grouleff.it/

Fakta om Fable Systemet, den nye Fable Spin og Shape Robotics

Fable Systemet gør det muligt for lærere og elever at være innovative og kreative ved at løse virkelige problemer. Systemet består af tre typer moduler: funktionsmoduler, byggemoduler og udvidelsesmoduler. Byggemodulerne kan købes eller 3D-printes i forskellige former, så de kan indgå i både enkle eller komplekse robotter. Udvidelsesmodulerne åbner Fable, så den kan kombineres med andre systemer, for eksempel en smartphone, der kører Skype, en robothånd, et 3D-printet robothoved, eller en laser-pointer. Ved at kombinere funktions-, bygge-, og udvidelsesmoduler har eleverne uanede muligheder for at bygge robotter, der kan gå, køre, se, kaste, bruge laser eller ”pick and place”, altså samle ting op og placere dem korrekt, noget der er stor efterspørgsel efter i industrien lige nu. Systemet kan bruges i en række andre fag end teknologiforståelse og informatik for eksempel innovation

Det kan den nye Fable Spin:

Den nye Fable Spin har på forespørgsel fra lærere og elever hjul og en række indbyggede sensorer, så den kan undgå forhindringer, udføre redningsmissioner og navigere efter streger. Ligesom resten af systemet har Fable Spin stærke magnetiske koblinger, der er nemme at klikke sammen. Den er ledningsfri, hvilket gør den hurtig at klargøre og pakke sammen igen, så der er mere tid til undervisning. Programmeringen er nem, og det unikke åbne system kan udvides med LEGO®-moduler og egne 3D-print. Fable Spin har 2 roterende forbindelser, 360-graders rotation, 3 farvesensorer, 3 sensorer for omgivende lys, 3 afstandssensorer, 3 bevægelsessensorer og infrarød kommunikation med en radius på 2 meter.

Fable Robotics

Fable Systemet blev oprindeligt udviklet af en ph.d.-studerende og en lærer på Danmarks Tekniske Universitet med start i 2011. Dette blev i 2015 til Start Up-virksomheden Shape Robotics, der ligger i København, hvor robottens dele samles efter at været fremstillet i hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Blue Ocean Robotics er kåret til Europas suverænt bedste robotvirksomhed i kategorien “Professionelle servicerobotter”26.5.2020 06:00:00 CESTNyhed

I dag bliver Blue Ocean Robotics kåret som Europamester i udvikling og kommercialisering af servicerobotter til professionel anvendelse. Det er det internationalt anerkendte analysehus Frost & Sullivan, der står bag kåringen, og som hædrer virksomheden for dets arbejde med især UVD Robots, men også for robotterne fra GoBe Robots og PTR Robots. Med de selvkørende desinfektionsrobotter har servicerobot-specialisterne fra Odense, Danmark, vakt global opsigt med den gennemprøvede virusdræber-løsning, der nu er i fuld sving med at redde menneskeliv hver eneste dag i over 50 lande.

Dansk robotfirma indtager et nyt land hver måned15.5.2020 10:12:53 CESTNyhed

Med 420 procents vækst i robotsalget i det netop afsluttede regnskabsår er virksomheden Cobot Lift i fuld gang med at indtage verdensmarkedet. Siden december 2019 har Cobot Lift eksporteret sin unikke robotteknologi til industrien i USA, Hviderusland, Polen, Norge samt Danmark. På trods store investeringer i produktudvikling og ekspansion i en verden præget af virusudbrud kan det unge robotfirma Cobot Lift fremvise sorte tal på bundlinjen i sit netop offentliggjorte 2019-2020 regnskab.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum