Bog & idé

Overraskende vækst i salget af den fysiske papirkalender

Del

Hos Bog & idé har udviklingen i salget af kalendere taget et spring i efteråret med en vækst på 15 procent. Det kommer bag på boghandlerkæden, som dog har nogle bud på, hvad væksten skyldes.

Selvom det aldrig har været lettere at tjekke kalenderen på telefonen eller computeren, supplerer flere danskere planlægningen med en fysisk kalender, og hos Danmarks største boghandlerkæde oplever man lige nu vækst i salget af alt fra spiralkalendere, bordkalendere, plannere, familiekalendere og vægkalendere. I gennemsnit ligger kalenderkategorien salgsmæssigt 15 procent over sidste års niveau i oktober/november.

”Det kommer lidt bag på os, at den fysiske kalender er i vækst,” lyder det fra adm. direktør i boghandlerkæden Marianne Lyngby Pedersen. ”Ligesom med alt muligt andet har mange jo digitaliseret deres kalender, og anvender deres telefon eller computer i stedet.”

En modreaktion eller mod på mere?
Hos Bog & idé har man flere bud på årsagen bag den fysiske kalenders popularitet i en digital verden:

”Det kan opfattes som en modreaktion på netop den øgede digitalisering. Vi tilbringer jo rigtig meget tid foran skærme hver dag, og så kan der være noget dejligt taktilt og en form for mindfulness over at sidde og skrible i sin kalender,” udtaler Marianne Lyngby Pedersen og fortsætter: ”Men man kunne også få den tanke, at danskerne bare tør planlægge mere for 2022 end vi turde for 2021, grundet usikkerheden omkring corona, og derfor har mere brug for eller lyst til at anskaffe en fysisk kalender.”

Sidstnævnte er der måske noget om. Mange rejseselskaber melder f.eks. om travlhed og mange bookinger i det kommende år. Ifølge finans.dk* forventer Jysk Rejsebureau eksempelvis i 2021 at sælge 25 procent af rejserne sammenlignet med før corona, mens forventningen for 2022 er at nå 75 procent af det tidligere niveau.


*Kilde: "Rejsebureau kan ikke følge med: Må sige nej til kunder", 18. oktober 2021, finans.dk

Nøgleord

Kontakter

Marianne Lyngby PedersenAdm. direktørIndeks Retail A/S

Står til rådighed for udtalelser til indslag, interviews, artikler o.l., som har relevans for branchen, vores butikker og vores brand.

Tlf:20235936

Julie Brinck-SøjbergKommunikationsansvarligIndeks Retail A/S

Koordinerer pressehenvendelser og faciliterer interviews etc.

Tlf:76752001Tlf:21897345jbs@i-r.dk

Billeder

Links

Information om Bog & idé

Bog & idé
Bog & idé
Mossvej 2
8700 Horsens

76752000https://www.bog-ide.dk/

Bog & idé er Danmarks største boghandlerkæde med mere end fysiske 100 butikker på landsplan samt webshoppen bog-ide.dk.

Kæden havde i 2020 en omsætning på 1,3 milliarder. Webshoppen står for ca. 10% af omsætningen i kæden.

Bøger udgør knap halvdelen af forretningen, mens kontor- og trendvarer, brætspil, puslespil og lignende udgør resten.

Bog & idé er en frivillig kæde. Grundstenen blev lagt i 1969, men både navn og struktur har ændret sig meget siden.

Bog & idé er tilknyttet kædekontoret, Indeks Retail A/S, som også er kædekontor for hhv. BOGhandleren og Legekæden.

Følg pressemeddelelser fra Bog & idé

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bog & idé

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum