FOA

Overenskomst for industrien giver godt udgangspunkt

Del

Der er forbedringer for alle i overenskomstaftale mellem Dansk Industri og CO-industri. Godt afsæt for kommende forhandlinger, mener FOA-næstformand.

Der er flere gode elementer i den overenskomstaftale, der netop er fremlagt af Dansk Industri og CO-industri, mener næstformand i FOA Thomas Enghausen

”Jeg hæfter mig især ved, at fritvalgkontoen øges fra fire til syv procent. Det giver en større fleksibilitet i, at man som medarbejder kan vælge, hvordan lønnen skal udbetales alt efter, hvor man er i sit liv.”

”Og så er der slået et slag for ligestillingen med yderligere tre ugers øremærket forældreorlov til den anden forælder,” siger Thomas Enghausen.

Mindstelønnen hæves med aftalen med 7,5 kroner i timen.

Aftalen, som gælder for omkring 230.000 ansatte i industrien, er traditionelt retningsgivende i forhold til det øvrige arbejdsmarked, men resultatet kan ikke direkte overføres til FOAs områder i det private, hvor det største er private plejevirksomheder.

”Aftalen giver et fint udgangspunkt for FOAs forhandlinger på det private område, som nu for alvor går i gang. Vi er nu endegyldigt ude af krisen, og det skal man kunne mærke på resultatet.”

FOA organiserer omkring 5000 medlemmer på det private arbejdsmarked.

”Vi har en særlig udfordring på FOAs områder i det private, hvor det bliver sværere og sværere at rekruttere medarbejdere. Derfor skal lønnen og arbejdsforholdene have et løft for at gøre det mere attraktivt at søge ind i faget,” siger Thomas Enghausen.

Følg FOAs forhandlinger på foa.dk/ok20

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om FOA

FOA
FOA
Staunings Plads 1-3
1790 København V

46 97 26 26https://www.foa.dk

 

FOA er Danmarks tredjestørste fagforbund - med ca. 175.000 medlemmer fordelt på 38 afdelinger. Størstedelen er ansat i kommuner og regioner, men vi organiserer også privatansatte.

 

Følg pressemeddelelser fra FOA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FOA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum