Beskæftigelsesministeriet

Over 10.000 personer kom på tidlig pension det første år

Del
Siden 1. januar 2022, hvor de første borgere fik udbetalt tidlig pension, er 10.700 personer kommet på ordningen. 9 ud af 10 er enten ufaglærte eller faglærte som for eksempel håndværkere og slagteriarbejdere.

Siden 1. januar 2022 har det været muligt at få udbetalt tidlig pension. Ordningen gør det muligt for borgere med et langt og ofte fysisk hårdt arbejdsliv at trække sig værdigt tilbage fra arbejdsmarkedet op til tre år før folkepensionsalderen. I løbet af det første år modtog 10.700 personer tidlig pension. Af dem er langt hovedparten enten ufaglærte (30 pct.) eller faglærte (60 pct.). 

Det er muligt at ansøge om ret til tidlig pension fra man er fyldt 61 år via borger.dk. Det har samlet 68.800 borgere gjort i perioden fra den 1. august 2021 og frem til den 31. december 2022. Af dem, som har fået behandlet deres ansøgning, har 51.200 borgere fået ret til tidlig pension.

For at overgå til tidlig pension, skal man som borger bekræfte, at man ønsker at gøre brug af retten. Det kan man tidligst gøre tre måneder før man kan modtage den første udbetaling.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Jeg er glad for, at så mange har fået muligheden for at gå på tidlig pension. Langt de fleste på ordningen er ufaglærte eller faglærte og har knoklet på arbejdsmarkedet i mange år – ofte med hårdt fysisk arbejde.

- Retten til tidlig pension giver en enorm tryghed for mange mennesker. Knap 69.000 borgere har indtil videre søgt om tidlig pension, mens godt 51.000 har fået tildelt retten. Det sender for mig et meget klart signal om, at muligheden for at kunne gå fra lidt før i den grad opfylder et behov hos mange danskere.

- Retten til tidlig pension er en vigtig del af vores pensionssystem. Og det er en prioritet for mig, at vi fremtidssikrer retten til tidlig pension og får skabt ro på området. Gennem årene er der lavet forskellige ordninger for at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet. Vi mener, at der er behov for at skabe et mere enkelt system. Derfor foreslår regeringen at lægge tidlig pension og seniorpension sammen til én ordning med to indgange.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for januar 202321.3.2023 08:13:52 CET | Pressemeddelelse

I januar 2023 var der 2.976.900 personer i job. Det er 4.400 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden januar 2022 er der dermed samlet set kommet 59.600 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.000 flere lønmodtagere fra december til januar måned. I samme periode er der kommet 1.700 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Det er meget opløftende, at beskæftigelsen fortsat stiger. Det viser, at der er godt gang i økonomien, og at rigtig mange virksomheder i Danmark klarer sig godt på trods af økonomisk usikre tider. - Vi skal dog hele tiden holde os for øje, at mange fortsat sidder økonomisk stramt. Selvom prisstigningerne på bl.a. energi og fødevarer heldigvis er stabiliseret, har mange – ikke mindst ældre – stadig svært ved at betale regningerne. Derfor glæder det mig, at et flertal i Folketinget står bag inflationshjælp til modtagere af ældrechecken på 5000 kr., ligesom vi også har aftalt

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum