Miljøministeriet

Oplev naturen efter mørkets frembrud

Del

På lørdag den 27. august kan du få en oplevelse ud over det sædvanlige til den landsdækkende begivenhed Nat i Naturen. Her kan du f.eks. komme med på gåture i skumringen eller sove under stjernerne på egen hånd.

Hele Danmark er inviteret ud i mørket den 27. august til spændende naturoplevelser, efter solen er gået ned.

Til årets Nat i Naturen kan du for eksempel tage med på gåture i skumringen i Thys klitnatur, komme tæt på flagermusenes forunderlige verden ved Kongskilde nær Sorø eller overnatte i telt i en af de 275 statsskove med fri teltning i Danmark.

Der er arrangementer over hele landet, hvor du kan få en introduktion til alle de naturoplevelser, der venter om natten. Der er også rig mulighed for at bruge Nat i Naturen som anledning til at tage ud på egen hånd.

- De statslige naturområder er åbne for alle hele døgnet rundt. Her venter der mange små og store eventyr, hvad enten du vil gå en stille tur i mørket og bare lytte og træne dit nattesyn eller falde i søvn og vågne under åben himmel. Nat i Naturen kan forhåbentligt inspirere endnu flere til at opleve den helt særlige magi ved at være i naturen, når det er mørkt, siger miljøminister Lea Wermelin.

Nat i Naturen er et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening, Det Danske Spejderkorps og Ungdomsringen.

Bålsnak i Almindingen på Bornholm
Miljøminister Lea Wermelin deltager selv til Nat i Naturen den 27. august i Almindingen på Bornholm, der også er kommende naturnationalpark.

Her vil hun sammen med formand for Friluftsrådet Winni Grosbøll og generalsekretær i Det Danske Spejderkorps Morten Gade tilbringe aftenen med snak og mad omkring bålet.


Vær med til Nat i Naturen
Er du klar på en nat i naturen? Find et arrangement tæt på dig – www.natinaturen.dk 

Her kan du også finde en begynderguide til shelterture og inspiration til aktiviteter i natten.

Du kan også vælge at tage ud på egen hånd og sove i shelter eller telt på primitive og naturskønne overnatningspladser i det statslige naturområder i hele Danmark. En del af dem kan bookes på forhånd, men der er også mange, du spontant kan bruge efter først-til-mølle.

Du kan også sove i skovbunden i alle statslige naturområder eller slå dit telt eller simple overdækning op i flere end 275 skove med fri teltning.

Find steder at overnatte på egen hånd i hele Danmark på www.udinaturen.dk 

Del gerne dine oplevelser på instagram under hashtagget #natinaturen - på den måde deltager du også automatisk i en fotokonkurrence.

Yderligere oplysninger:
Presserådgiver Michel Bloch Buch-Larsen, Miljøministeriet, tlf. 24771130, e-mail: miblb@mim.dk

Naturstyrelsens pressetelefon: tlf. 72 54 30 04

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt til Miljøministeriet. Pressevagten (kan ikke modtage SMS)

Tlf:+45 2091 5901

Billeder

Information om Miljøministeriet

Miljøministeriet
Miljøministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K

+45 38 14 21 42https://mim.dk/

Følg pressemeddelelser fra Miljøministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Miljøministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum