Dantaxi 4x48 A/S

Opkøb skaber helt nye muligheder i taxibranchen

Del

Danmarks største taxiselskab, Dantaxi, har købt transportudbyderen HB-Care. Det betyder et skifte for Dantaxi fra taxivirksomhed til mobilitetsvirksomhed. Med handlen får Dantaxi adgang til helt nye strategiske områder indenfor visiteret specialkørsel, hvor HB-Care er markedsledende.

Dantaxis hovedkontor i Bagsværd ved København.
Dantaxis hovedkontor i Bagsværd ved København.

Med købet skabes en ny mobilitets-virksomhed

Med købet af HB-Care tager Dantaxi et vigtigt skridt fra at være en taxivirksomhed, i mere traditionel forstand, til at blive en mobilitets-virksomhed med flere produkter på hylderne end taxikørsel. Om baggrunden for købet forklarer CEO i Dantaxi, Carsten Aastrup:

"Dantaxi, ønsker at styrke sin position i et hastigt forandrende persontransporterhverv. Med købet vil vi stå stærkt på det vigtige marked indenfor specialiseret rutetransport til institutioner. Her er HB-Care i dag markedsleder, og det er et område vi ser et stort potentiale i."

HB-Care og Dantaxi fortsætter indledningsvist som to selvstændige enheder. De to virksomhedsledelser vil sammen afsøge alle relevante samarbejdsmuligheder. Carsten Aastrup:

”En optimeret udnyttelse af de to virksomheders nationale bilflåder på samlet set næsten 2.300 køretøjer styrker vores nuværende konkurrenceposition betydeligt samt være til gavn for kunderne. Et stadigt tættere samarbejde vil endvidere føre til strategiske og driftsmæssige synergier inden for uddannelse, service samt grøn omstilling.”

En langsigtet investering

Købet af HB-Care er en langsigtet investering, men ifølge Carsten Aastrup er det mere end det. For med købet følger et stort samfundsansvar:

"De to virksomheder deler langt hen ad vejen det samme værdisæt. De er begge vigtige led i den kollektive transport ved at hjælpe udsatte grupper i samfundet med at bryde deres isolation. Kunderne i HB-Care anser selskabets kørsel som helt nødvendig transport, der muliggør, at de kan håndtere de daglige behov og udfordringer. Det er en meget vigtig opgave, og vi skal sikre, at kunderne fortsat vil møde den sikkerhed og tryghed de kender og sætter pris på", slutter Carsten Aastrup.

Købet er betinget af myndighedernes godkendelse. Parterne har aftalt ikke at oplyse prisen.

Om Dantaxi

Dantaxi er resultatet af en storfusion i taxibranchen i januar 2017, hvor selskabet blev Danmarks største af sin art, og selskabet tilbyder i dag taxikørsel i 75 af Danmarks 98 kommuner. I alt er cirka 1.900 taxier tilknyttet selskabet, og med 200 el-taxier er selskabet det førende taxiselskab i Danmark indenfor grøn omstilling.
Dantaxi er en del af Greenfleet A/S, der ejes af den tysk-svenske kapitalfond Triton.

Om HB-Care

HB-Care har en af Danmarks mest moderne minibus flåder på over 400 minibusser. Selskabet har mere end 30 års erfaring, med fokus på at levere en sikker transport. HB-Care befordrer bl.a. handicappede borgere til skoler og aktivitetscentre, ældre borgere til genoptræning og dagcentre, samt skole- og børnehavebørn med særlige transportbehov. Selskabet har indtil salget være ejet af kapitalfonden CataCap.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Dantaxis hovedkontor i Bagsværd ved København.
Dantaxis hovedkontor i Bagsværd ved København.
Download
CEO Dantaxi, Carsten Aastrup
CEO Dantaxi, Carsten Aastrup
Download
Købet giver de to selskaber strategiske- og driftsmæssige synergier inden for uddannelse, service samt grøn omstilling.
Købet giver de to selskaber strategiske- og driftsmæssige synergier inden for uddannelse, service samt grøn omstilling.
Download
HB-Care har en af Danmarks mest moderne minibus flåder på over 400 minibusser. Selskabet har mere end 30 års erfaring, med fokus på at levere en sikker transport.
HB-Care har en af Danmarks mest moderne minibus flåder på over 400 minibusser. Selskabet har mere end 30 års erfaring, med fokus på at levere en sikker transport.
Download

Information om Dantaxi 4x48 A/S

Dantaxi 4x48 A/S
Dantaxi 4x48 A/S
Krogshøjvej 49
2880 Bagsværd

48 48 48 48https://dantaxi.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

The largest taxi charging hub in the Nordics accelerates diesel taxi phase-out in Copenhagen11.5.2021 07:57:37 CEST | Press release

On May 11 at 4 pm, the largest charging operator in Denmark, E.ON, and the taxi company Dantaxi will open the largest taxi charging hub in the Nordics: Danhub – Powered by E.ON. This means up to 400 taxis will be able to charge every day, covering a large share of the current need in Copenhagen. Danhub means easier access to electric taxis, and the new charging facility is a big step towards phasing out Copenhagen's approximately 1,700 diesel taxis as early as 2025.

Nordens største taxi-ladehub skal udfase diesel-taxien i København11.5.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks største ladeoperatør E.ON og taxiselskabet Dantaxi åbner den 11. maj kl. 16:00 Nordens største taxi-ladehub: Danhub – Powered by E.ON. Her kan op til 400 taxier oplade i døgnet, og det dækker en stor del af hovedstadens nuværende behov. Ladehubben giver københavnerne nemmere adgang til el-taxier, og de nye lademuligheder er et stort skridt i retning af en udfasning af Københavns cirka 1.700 diesel-taxier allerede i 2025.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum