Grouleff Communications

Ønsk dig en robot af din chef i julegave

Del

Hvad skal der ligge i julegaven fra chefen i år? Ifølge Jan Bisgaard Sørensen, CEO i BILA A/S, bør det være en julegave, som styrker din arbejdsplads og dens arbejdsmiljø.

Af Jan Bisgaard Sørensen, CEO, BILA A/S

Robotter kan gøre din arbejdsplads sundere, sjovere og mere sikker, men de gør også virksomheden mere konkurrencedygtig og robust. Så derfor bør du faktisk ønske dig en robot af din chef i julegave

I månedsvis er din chef blevet bombarderet med tykke kataloger og mails med julegaveforslag til de ansatte – for eksempel lysestager eller en plaid med firmalogo. Hvorfor ikke spare chefen for det svære valg og ønske dig en robot i år?

Erfaringerne viser nemlig, at robotter ikke kun gør arbejdslivet bedre, sundere og mere interessant for de ansatte, men også styrker din arbejdsplads så meget, at virksomheden må ansætte flere efter at have investeret i robotter.

Får du chefen til at købe en robot til dig, så bliver du mere produktiv og får et sundere og sjovere job, hvor du kan skabe større værdi og bevare en hæderlig løn for din flid og omhu. Det er med andre ord en myte skabt af teknologiforskrækkede mennesker, at robotterne stjæler dit og mit job: Netop robotter kan være med til at sikre, at der fortsat triller penge ind på kontoen hver måned. Historisk set har teknologi altid skabt flere nye jobs, end den har overflødiggjort. Men teknologiudviklingen kræver også, at du kompetencemæssigt flytter dig med mulighederne og indtager nye roller.

Lær det selv og øg dit værd

Med en såkaldt kollaborativ eller samarbejdende robot, en cobot, som du kan bruge i dit job til de kedelige, støjende, støvende, gentagne bevægelser, giver du faktisk både dig selv og virksomheden en bedre fremtid. En cobot behøver ikke bures inden for sikkerhedens skyld i store bure eller bag hegn. Det er en fiks seks-akset arm, der kan monteres med forskelligt værktøj for enden. Den ruller du bare hen til dig, så den kan slibe, polere, føde, fylde op, pakke og pick’n’place. Du kan så selv tage dig af de mere komplicerede opgaver imens. 

Det varer mindre end en time at lære, hvordan du indstiller din cobot, hvis du for eksempel investerer tiden i Universal Robots Academy, der ligger gratis på nettet på en verden af sprog.

Du kan finde inspiration til snakken med din chef ved at zoome ind på erfaringerne på andre danske arbejdspladser. 

Giv os en ekstra  ”robotkollega”

Hos glashærderiet Mirit Glas i Vojens har en cobot frigjort operatører fra kedelige maskinpasningsopgaver til udviklingsopgaver, så de ansatte bruger dagen på noget, som robotter til gengæld er dårlige til.

Det har løftet stemningen mærkbart i produktionen, at medarbejderne har fået en mere alsidig hverdag. For der er jo ingen mennesker, der har lyst til at stå og lave det samme hele dagen lang. Det har robotten til gengæld ikke noget problem med,  og medarbejderne er så begejstrede for robotten, at de håber på at få endnu en robotkollega i fremtidensiger produktionschef i Mirit Glas, Keld Lauridsen.

1 robot blev startskuddet til fire nye jobs

I 2016 startede Jesper Larsen virksomheden Vivo Production, der laver spåntagende bearbejdning og smedearbejde. Virksomheden fik hurtigt vind i sejlene. For at holde omkostningerne på nede i sin nystartede virksomhed lagde ud med at anskaffe en UR10 cobot som første ”medarbejder” i 2016. I dag har virksomheden fire personer ansat -  og en væsentligt større maskinpark.

Danske lønmodtagere er optimistiske

Ønsker du dig en robot, er du ikke alene. En undersøgelse fra LO viser, at danske lønmodtagere er optimistiske, når det handler om teknologiske forandringer på deres arbejdspladser. Et flertal af dem er enige i, at automatisering enten skaber nye jobs eller er med til at sikre, at arbejdspladser i Danmark bevares. Det viser en undersøgelse, som Danmarks Statistik har foretaget for LO blandt mere end 5000 danskere på arbejdsmarkedet. Endnu flere erklærer sig enige i udsagn om, at digitalisering og automatisering erstatter rutineprægede arbejdsopgaver med nogle nye og mere interessante, giver bedre arbejdsprocesser og skaber bedre arbejdsmiljø.

Også Dansk Metal har anbefalet, at vi for at bevare arbejdspladser og vækst får flere robotter i industrien. I takt med at det bliver sværere at finde arbejdskraft, ikke mindst teknisk, bliver dette endnu mere relevant. For eksempel kan robotsvejsere overtage mange opgaver, efterhånden som det bliver sværere at rekruttere  svejsere.

Så sus ind til chefen, og bed om en robot som avanceret værktøj – ikke som erstatning for dig, men som din nye føjelige makker, der tager alt det kedelige, støjende og tunge arbejde, mens du laver det interessante.

Glædelig jul!

Download pressefoto af robotter og gaver

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications+45 28915809

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Robotløsning fra KEN HYGIENE SYSTEMS gør jobbet i sterilcentralen sundere6.1.2021 15:50:00 CETPressemeddelelse

Arbejdsmiljøet på sterilcentraler overalt i verden er fysisk belastende. For kroppen er det tungt og tidskrævende arbejde at skubbe vogne rundt og løfte racks med hospitalsinstrumenter ind og ud af desinficerende opvaskemaskiner. Medmindre de opslidende opgaver bliver automatiseret, så robotterne tager slæbet. Det har KEN HYGIENE SYSTEMS som de første i verden gjort. Virksomheden har opfundet løsningen AL10, som integrerer transportrobotter fra Mobile Industrial Robots i logistikken på en sterilcentral. Den patenterede løsning rammer plet på verdensmarkedet, fordi den imødegår en hel stribe udfordringer i sundhedssektoren: Pladsproblemer, støj, ensidigt gentaget arbejde, øget tidspres og travlhed i samfund med et stigende andel ældre.

15 lovende robotselskaber inviterer nye investorer ombord ved event i Europas robothovedstad3.12.2020 13:30:44 CETPressemeddelelse

Nye investorer får nu mulighed for at blive medejere af stærke robotteknologier, udviklet af 15 forskellige robotvirksomheder fra Danmark, Spanien, Schweiz, Polen, Sverige, Norge og Israel. Startups i robothovedstaden i Europa, Odense, har på blot 5 år tiltrukket mere end seks milliarder risikovillige kroner. I år får de lokale danske robotiværksættere selskab af virksomheder fra RobotUnion Super Stars; Der er tale om finalister fra det paneuropæiske robotaccelerationsprogram. Målet med Odense Investor Summit er matchmaking mellem cremen af kapitalsøgende danske iværksættere mødes og internationale topinvestorer på udkig efter det næste robot-guldæg. Sponsor for begivenheden er Vækstfonden, den danske stats investeringsfond.

SCAPE Easy-Picker kan nu købes gennem Universal Robots’ globale netværk af forhandlere og integratorer  9.11.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

I september lancerede Scape Technologies SCAPE Easy-Picker, der er en ny brugervenlig bin-picking løsning, der gør det nemt og rentabelt for små og mellemstore virksomheder at investere i automatisering og dermed frigøre mandetimer, der kan bruges på værdiskabende og mere komplekse opgaver. Den nye SCAPE Easy-Picker løsning er nu certificeret af Universal Robots, som en UR+ standard.

Strengthen your bottom line – it is now very worthwhile for SMBs to automate manual picking of parts or components in boxes and bins22.9.2020 07:00:00 CESTPress release

Scape Technologies’ solutions are no longer mainly suited for large industrial enterprises. A new user friendly bin-picker is now introduced by Scape, making it both simple and affordable for everyone to increase productivity. Additionally the physical work environment is greatly improved for the manual workforce. All at a very affordable and economically viable price for small enterprises without prior automation experience. The new SCAPE Easy-Picker releases valuable man-hours from picking parts out of boxes – time much better utilized in complex and value creating tasks.

Styrk bundlinjen - nu kan det betale sig for SMV’er at automatisere manuelle pluk af emner i kasser22.9.2020 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Scape Technologies’ løsninger er ikke forbeholdt store industrivirksomheder. Scape lancerer nu en ny brugervenlig bin-picker, der gør det nemt at øge produktiviteten og samtidig forbedre medarbejdernes fysiske arbejdsmiljø til en pris, der også gør det rentabelt for små virksomheder og virksomheder uden automatiseringserfaring. Nyskabelsen SCAPE Easy-Picker frigør mandetimer brugt på manuelle pluk af emner i kasser; tid som i stedet kan bruges på mere komplekse og værdiskabende opgaver.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum